Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Video sau casete cu probleme?

video2023

Recommended Posts

Va salut! Am achzitionat acum ceva timp din nostalgie un video Philips VR948, mi s-a parut interesant designul. Nu stiu daca am facut o alegere buna sau nu poate imi spuneti voi. Am luat de asemenea niste casete no name ceva de la Kaufland Germania sigilate. Doua casete cum le-am bagat in aparat a si prins banda la inceput. Am observat ca acele casete aveau franele rupte, le-am inlocuit si dupa au mers fara probleme. Bineinteles ca am taiat banda sifonata de la inceput. De atunci am tot vazut casete pe el si nu au mai fost probleme.

Am luat si niste casete originale cu filme, ieri mi-au venit. La una dintre ele iar mi-a facut iar figura, a agatat banda la inceput. Aveti o idee ce ar putea fi de vina? Sa fie aparatul defect sau unele casete au ceva? Ma gandesc ca daca era aparatul defect prindea orice caseta mereu. M-am uitat in el, este foarte curat, am sters totusi un pic rola presoare. Nu pare nimic rupt sau nelalocul lui.

Edited by video2023
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• validae

2

• video2023

2

• antonvasileeee

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posibil ca din cauza vechimii, cauciucul rolelor să fie mai dur decât de obicei, iar banda să nu fie tensionată uniform.Având în vedere totuși că vorbim de aparate făcute acum zeci de ani....iar acele role sunt consumabile.

Dar aparatul este unul bun sau trebuia sa ma indrept spre altceva?

Inca o curiozitate, casetele originale se vad cam cu purici, altele necesita tracking, le stabilizeaza destu lde bine dar tot cu purici se vad. Daca inregistrez eu una, se vede mult mai clar, dar folosind sursa blueray. Pe vremuri la casetele originale oare ce sursa foloseau?

E cazul să încercați și o curățire a capetelor de redare.Sunt tutoriale pe net, dar trebuie mare atenție fiind foarte fragile.

Foarte probabil se va îmbunătăți redarea filmelor...

Aș recomanda să găsiți pe cineva care se ocupa cu așa ceva pe timpul epocii lor de glorie.Experiența respectivă nu se obține doar vizionând filmulețe de amator.Cred că se mai găsesc persoane dispuse să recondiționeze un astfel de aparat, trebuie doar căutat cu atenție.

Rola presoare si mecanismele ei .

Daca e inregistrare analogica pe caseta si redai pe un tv hd sau full hd ce vrei sa vezi ?

Are calitatea transmisiilor tv analog , cu zgomot si purici .

Lasa capetele in pace , risti sa le spargi daca nu stii cum se curata .( sunt din ferita )

Datorita modului cum se deplaseaza banda , daca rola presoare nu face ce trebuie . banda se ridica de pe tambur si este agatata .

Curata rola presoare cu alcool izopropilic prima data .

La calitate nu ai ce sa faci .