sonic11 Posted October 9 Share Posted October 9 Salutare. Vreau ceva idei de dispozitiv pentru tăiat furnir pe lungimea fibrei in afara de clasica rigla metalica și cutter. Furnir de grosime 0,4...0.6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
validae Posted October 9 Share Posted October 9 Ghilotină Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted October 9 Author Share Posted October 9 Am și eu una dar nu pot tăia de cât max 50cm. Îmi trebuie sa tai 80..100cm lungime Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted October 9 Share Posted October 9 E ghilotina cu cutit circular Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted October 9 Author Share Posted October 9 Acum 6 minute, daniels a spus: E ghilotina cu cutit circular Ai un link sau macar o poza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted October 9 Share Posted October 9 https://www.viamond.ro/papetarie/33097-ghilotina-cu-cutit-circular-hsm-t9610-1000-mm-10-coli.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted October 9 Author Share Posted October 9 Acum 23 minute, daniels a spus: https://www.viamond.ro/papetarie/33097-ghilotina-cu-cutit-circular-hsm-t9610-1000-mm-10-coli.html m-am desumflat repede...nu merita pentru ce am eu de făcut plus că furnirul are fibra in lungul tăieturi și cuțitul va fi deviat de aceasta. La taiere furnirul trebuie presat de ceva dreptar rigid sa nu fuga standa, dreapta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
22euu Posted October 9 Share Posted October 9 Daca ai de lipit un cant atunci poti lipi furnirul asa cum este si tai pe margine cu cutterul. Asa fac toti cei care fac mobila la comanda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grosu99 Posted October 9 Share Posted October 9 Furnirul natural se lipeste cu prenadez si se pileste marginea cu o pila fina ...nu se taie cu cuterul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted October 9 Author Share Posted October 9 Acum 3 minute, grosu99 a spus: Furnirul natural se lipeste cu prenadez si se pileste marginea cu o pila fina ...nu se taie cu cuterul Eu te înțeleg pe tine dar când îl cumperi nu este drept pe margine și nu poți pune unu langa altu. Ce spui tu se face la margini nu la jumate unde inbini două foi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniels Posted October 9 Share Posted October 9 Daca ai de imbinat, il supralui un pic pe margini si il poti taia (ambele bucati odata) cu foarfecul. Chiar daca tai doua marguni perfect drept poti avea surpriza sa nu se imbine cum trebuie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grosu99 Posted October 9 Share Posted October 9 Acum 17 minute, sonic11 a spus: Eu te înțeleg pe tine dar când îl cumperi nu este drept pe margine și nu poți pune unu langa altu. Ce spui tu se face la margini nu la jumate unde inbini două foi Corect....n-=am inteles eu bine ce vrei sa faci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdinu332 Posted October 9 Share Posted October 9 Încearcă cu un cutter cu rolă. Asta necesita plan drept și dreptar. Poți cumpăra și cuțit pentru tăiat furnir, are muchia zimțată. Procedura fiind aceeași. Cu un cutter normal, care are lama subtire, există sansa, dacă nu ai mâna sigură, să fugă pe fibră. Încearcă cu o lamă la groasă și ascuțită foarte bine. Ar fi bina ca ea să fie puțin curbata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted October 9 Author Share Posted October 9 1 oră în urmă, cdinu332 a spus: Încearcă cu un cutter cu rolă. Asta necesita plan drept și dreptar. Poți cumpăra și cuțit pentru tăiat furnir, are muchia zimțată. Procedura fiind aceeași. Cu un cutter normal, care are lama subtire, există sansa, dacă nu ai mâna sigură, să fugă pe fibră. Încearcă cu o lamă la groasă și ascuțită foarte bine. Ar fi bina ca ea să fie puțin curbata. Am cutter cu rola dar tot fuge când tai, trebuie sa fac un suport să-l țin presat sub dreptar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRANCA Posted October 9 Share Posted October 9 Sugestii... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts