Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cartierele Bucureștiului


Recommended Posts

Astazi, intr-o discutie, am confundat cartierul Pantelimon cu Ferentari. Mă arătam foarte indignat ca amicul meu intenționează sa locuiasca in Pantelimon următorii trei ani. Așa ca vă rog sa-mi faceți un scurt instructaj, vă rog sa incepem cu un clasament al cartierelor, incepem cu cele "bune" și terminăm cu cele rău famate.

 

Edit:

Eu sunt din Suceava și nu prea am avut drumuri prin București.

Edited by Ovidanie
Link to comment
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mda, acum e cam greu, s-au schimbat multe in geografia Bucurestiului. Au aparut cartiere rezidentiale, mai ales in zona de nord, carierele "muncitoresti" au cam disparut, ca de, au disparut muncitorii.

Cartiere "bune" erau Dorobanti, Drumul Taberei, muncitorest, ca sa zic asa, Militari, Titan, Colentina, Pantelimon, astea doua din urma având si oarece faima negativa si Rahova cu Zabrauti, cartier raufanat, populat de o anumita etnie. Zona de nord, si atunci, era considerata selecta.

Parerea unui ardelean, trait 35 de ani in Bucuresti, fara intentia de a supara pe cineva. Eu am locuti si in centru, linga Sala Palatului, dar si in Rahova, Militari, Balta Alba/Titan si Vacaresti! Am uitat, si in comuna, acum orasul Magurele!

Edited by icar
Link to comment

Nu te ingrijora, sunt reguli simple de convietuire pasnica in democratia bucuresteana postdecembrista.

Zone bune:

Soseaua Nordului, Primaverii, Baneasa, posibil Pipera. Daca ai vreo altercatie cu cine nu trebuie, nu vor veni reporterii, nici politia, posibil sa cheme ambulanta daca te zbati pe jos si faci prea multa galagie si deranjezi pe cineva important care isi bea cocktailul pe marginea piscinei proprii, sau isi pierde erectia obtinuta greu si cu costuri colosale.

Zone rele: Ferentari, Rahova, Pantelimon, Colentina, Basarab. Daca te incaieri cu cine nu trebuie , si neaparat pentru ca ai inceput tu fiindca ai parcat pe un loc care i-a apartinut cuiva vechi in cartier, locul fiind mostenire de familie din perioada lui Bucur, imediat vin prietenii lor, reporterii antena si kanal, vecinii care nu rapund niciodata la usa cand te inunda, haitele de caini de care nu stie primaria, cersetorii care coboara dimineata de pe bancheta din spate din mertzane de bulgaria , homeless-ii din parc care stiu exact cine cand unde cui a vandut ce si ce cantitate , babele de la scara, angajatele de la salon coafura+ masaj (cu/fara finalizare, nu cred ca se merita diferenta) , mecanicii de la serviceurile fara autorizatie de functionare (unde se repara masinile fara autorizatie de reparatie), baietii care ziua trag piept la sala si noaptea fac jogging pe stradute doar cand se aude vreo sirena, ... si cand in final se aduna prea multa lume apare si politia locala sa ii disperseze si sa dea amenzi pentru tulburarea linistii si ordinii publice,pentru majoritatea celor listati pana acum e usor ca li se stiu datele pe de rost fiindca le da cate una la 1-2 zile.

Restul cartierelor sunt intre cele de mai sus, 

M-am amuzat destul, recunosc, si desi pare greu de crezut dar am listat numai chestiile reale la care am asistat.

 

On topic, Pantelimon e ok, dar nu ai zis daca e sigur vorba de cartierul din B sau comuna din IF cu acelasi nume...

Edited by bolek
Link to comment

 Nu ştiu care o fi clasamentul cartierelor corect,dar ştiu un lucru sigur,Bucureştiul nu e un oraş în care să locuieşti.E un oraş sufocat de maşini,cu un trafic infernal,zgomotos,poluat şi prăfuit de numa!

 Am plecat dimineața la ora 6²⁰ de la Lidl de pe şoseaua Olteniței şi am făcut o oră până am intrat pe A1!!Câțiva kilometrii??

 Militari cartier select??Pe ce criteriu,că aş zice că e cel mai aglomerat şi sufocat!!

 Nota 20 pt Băluță & colectivul lui pentru Piața Sudului!Cea mai frumoasă piață din RO!Şi probabil cea mai curată.

Link to comment
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Nota 20 pt Băluță & colectivul lui pentru Piața Sudului!Cea mai frumoasă piață din RO!Şi probabil cea mai curată.

Spune-le asta și locuitorilor de acolo, de când a făcut Labuta construcția aia care te-a dat pe spate pe tine, își "fac piata" în alta parte!

Dar si-a atins scopul, arata bine pentru vizitatori.

Link to comment
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

E un oraş sufocat de maşini,cu un trafic infernal,zgomotos,poluat şi prăfuit de numa!

  Sa stii ca nu e ca-n filme sau ca in propaganda hipsterista! pentru ca locuiesc chiar in Militari, Iuliu maniu, vedere spre bulevard, la et. 6, inspaimintat si eu de baubaurii care circulau la radiosant, am cumparat un aparat care masoara citiva parametri importanti referitori la calitatea aerului.  Indicatiile sint peste asteprati de bune, chiar considerind ca aparatul ar putea avea o eroare grosolana! La nivelul strazii limitele sint la marginea acceptabila, dar cum nu-mi petrec foarte mult timp numarind masinile de pe trotuar, sint optimist! Zgomotul bulevardului este maricel ziua, dar tripanul il face aproape insesizabil. E multa barbologie pe tema diferitelor cartiere, majoritatea propagandei fiind facuta de cei care construiesc locuinte pentru vinzare, sau au locuinte scumpe de inchiriat. Si pentru cei care nu cunosc Bucurestii (asa se scrie corect!): sa stiti ca brambureala e mai mare in Nord decit in Balta Alba, Drumul Taberii sau chiar Militari!

Link to comment

 Eu întreb numai unde parchezi şi cum te mişti cu maşina în Militari??

 Privitor la Piața Sudului...Era mai bună țigănia dinainte?Nu vă place că are şi parcare acum?

 Iar dacă e vorba de marfă faceți plângeri la Primărie,la Guvern,oriunde vreți,ca să reducă "piețarii",marfa turcească,etc,etc.

 

Link to comment
Acum 6 minute, BRANCA a spus:

 Eu întreb numai unde parchezi şi cum te mişti cu maşina în Militari??

unde parcheaza alti zeci de mii de posesori de auto! cind ai fost ultima data prin zona? acum citiva ani, tot iuliu maniu a fost refacut, s-au facut o gramada de locuri de parcare, nu-i mai rau ca in alte parti!Si spre deosebire de vestitul Nord, au acces peste tot masinile de pompieri. La blocurile nou construite, nu se vede de afara, dar pe linga locurile de parcare externe, greu de crezut dar sint sute de locuri, mai exista si cite un etaj sau chiar doua de parcare subterana!

 nu-i ca-n folclor!

Link to comment

 Lăsați dom'le blocurile noi!Culmea că am ṣi călcat la unele unde strada era constituită din cratere şi ceva pământ,pietriş.Poate or fi refăcut-o între timp...

 Păi dacă din start blocurile alea multietajate n-au avut parcări asigurate,unde le faci?De ce e aglomerația aia de maşini pe lângă ele?

 

Link to comment
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Era mai bună țigănia dinainte?Nu vă place că are şi parcare acum?

 Iar dacă e vorba de marfă faceți plângeri la Primărie,la Guvern,oriunde vreți,ca să reducă "piețarii",marfa turcească,etc,etc

Parcare este, cam departe ce-i drept, piața nu mai este.

O piata din apropiere (  Straduintei ) a fost modernizata, însă au ramas și producători la care mai găsești produse autohtone. Imi cer scuze dar despre sugestia de a face plângeri, nu pot spune decat ca este puerila. 

Link to comment

octav_ro2002.Păi dacă nimeni nu se plânge/protestează la autorități de "piețari",de marfă,cum vrei să se rezolve problemele??

 Şi în Severin piața centrală modernizată e plină de "piețari",dar mai are mese şi cu producători.Cam la fel e situația în toată țara.

E un fel de struțo-cămilă asta,findcă se acceptă "piețari" care nu produc legume ei înşişi,pe post de "producător"!Nici fiscalizarea nu e corespunzătoare situației...

 În Ungaria cum o fi rezolvată situația asta?

Link to comment
Acum 12 ore, octav_ro2002 a spus:

Spune-le asta și locuitorilor de acolo, de când a făcut Labuta construcția aia care te-a dat pe spate pe tine, își "fac piata" în alta parte!

Dar si-a atins scopul, arata bine pentru vizitatori.

Sa inteleg faptul ca iti placea mai mult inainte? Cand Piata Sudului era o cloaca intunecoasa si mizerabila? Nu vad locatia ta, dar am impresia ca nu prea esti de-al locului! In orice caz, tot ce a facut Baluta nu a facut tutuza de la sectorul 1! Nu mai zic de peizanul din fruntea PMB, un ratat care trebuia sa ramana la Fagaras.

@BRANCA: daca nu-ti place orasul nu te obliga nimeni sa-l frecventezi, nu-i nicio pierdere, cel putin pentru cei de aici. Si afirmatia este valabila pentru toti cei carora le "pute" orasul asta. 

Link to comment

 nico_2010.Oraşul e de vizitat,dar nu de locuit!Asta e opinia mea după ce am fost de f f multe ori acolo.

 N-am zis că pute ci că e aglomerat,sufocat,poluat şi prăfuit!Nu cred că poți contesta asta...

 Am menționat faza cu aglomerația de ieri,dar mai am una de-o săptămână.Am fâcut stânga pe Olteniței spre Autovit.Maşinile s-au aşezat pe 4-5 rânduri pentru asta!N-am reuşit să trecem,ne-am blocat şi am aşteptat pe cei ce coborau pe Vitan să treacă.Abia am trecut apoi,mai să mă lovească unul,care era să fie lovit de altul!

Faze ca astea sunt zilnice acolo,dar şi în restul Bucureştiului e teroare cu timpul petrecut în traficul infernal!

Nu mai menționez parcarea maşinilor pe oriunde e un petec de astfalt liber.

Link to comment

Nici eu nu am zis ca pute! Dar asta este traficul, sunt suficient de multi soferi imbecili care cred ca ei sunt asi la volan si forteaza nota sau gasesc "scurtaturi" care incurca traficul. Cat despre praf si poluare, nu poti compara Bucurestiul cu un oras mic din tara, cu exceptia unora ca Brasov, Cluj sau Constanta.

Apropo de poluare: https://infoaer.pmb.ro/infoaer/sensors/index

Datele nu arata a fi poluat orasul, asa ca ....

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines