Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre PC-ul meu ?

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Au unii niste ochelari de cal de nu e voie. Vai, e fierbinte AMD! Nemaipomenit, de parca Intelurile ar merge la temperatura camerei.

13400: 88-89 de grade cu racire stock dupa jumatate de ora de joaca vara asta. Intr-un interviu cu der8auer un inginer Intel a iesit in fata si a zis ca 90 de grade e foarte ok, merg si mai sus procesoarele lor. 

ILM-ul stock de la socket 1700 e un gunoi abject, Intel stia foarte bine ca vor avea probleme mari din cauza asta, l-au pus la generatia a 12a si s-au zgarcit la tarate si l-au pastrat si pe generatia a 13a. Sunt procesoare la care coolerul face contact pe JUMATATE din IHS din cauza ramei stupide. AMD le da clasa cu bolta la capitolul asta, a se vedea sistemul lor de fixare cu doua parghii.

Eu aveam o "gaura" in racire fix pe mijlocul IHS-ului. Dupa ce am schimbat rama cu una de la Termo Grizzly a scazut temperatura cu 5 grade pe procesor fara nici o alta modificare. 
Aruncam cu ce prindem in aia de la AMD, dar uitam ca daca nu erau ei Intel continua sa dicteze utilizatorilor ce au nevoie inca vreo cativa ani. 
Exemplu concret: cand a iesit AMD la rampa cu procesoarele pe 64 de biti pentru utilizatorii de rand, Intel (care pierduse startul) a zis ca lumea nu are nevoie de asa ceva, sunt inutile. Cu mare intarziere au scos o gama pe 64 de biti pentru ceva servere. Dupa ce AMD a sters pe jos cu ei au aparut si Intel-urile pe 64 de biti pentru utilizatorii normali.

Concurenta e mama progresului, daca AMD nu rezista pe piata Intel mai batea multi ani pasul pe loc. Ma mir ca fix ei au bagat E Cores luand exemplul smartphoneurilor, ma asteptam sa faca AMD pasul prima data.

• Administratori
Acum 39 minute, AlpHs00 a spus:

Eu am zis ca AMD e pt gameri, aia nu se complica cu excel...

Acum 37 minute, eos a spus:

PEntru excel merge celeron :))

Eu vorbeam despre oameni normali ca mine care lucreza in excel, face ceva proiectare dar se mai si joaca din cand in cand ceva jocuri altceva decat soltaire.

Nu stiu dece as cumpara un CPU care merge turat la maxim ca o drujba cand nu are nevoie sa faca asta, mai putin zgomot, mai putini bani la curent...

• Administratori

Si uite cat consuma un i7-12700F in activitati serioase de te dat pe net si are o temperatura de 37 de grade cu culeru din stoc. 

Placa ta de baza cred ca e mai smechera ca a mea ca la mine in hwmonitor nu imi arata si consumul memoriei

image.png

• Administratori

A mea e noua dar astia cu placile de baza s-au smecherit al dracului, una de 500 lei este considerata low buget, au pretentia sa dai pe ea mai mult ca pe procesor

Revenind la rosii vs albastrii

Parerea mea e ca daca nu-ti pasa de consum atunci poti sa cumperi orice procesor disponibil pe piata si cel mai scump care ti-l permiti, toate sunt o apa si un pamant. Ce faci cu calculatorul nici nu prea conteaza, un procesor la 1500 lei isi va face treaba cu brio, am zis 1500 de lei ca mi se pare absurd ca placa de baza sa fie mai scumpa decat procesorul... 

Nicio problema...nu faci update de BIOS, te-ai ars de un Ryzen si o placa de baza:

https://www.theverge.com/2023/4/27/23700688/amd-ryzen-7000-x3d-cpus-burnt-out-am5-motherboard-fix

https://arstechnica.com/gadgets/2023/04/some-ryzen-7000x3d-processors-are-burning-out-high-voltages-may-be-to-blame/

https://www.sportskeeda.com/gaming-tech/why-amd-ryzen-7000-chips-burning-death-possible-causes-fix

Nu vorbim aici de "vechituri" de acum 10 ani, ci de Ryzen7/9, nicio problema, "AMD e peste Intel acum", decat ca scoate fum, arde placi de baza, iar Epyc Rome doar explodeaza(!).Big deal!

• Administratori

Chiar de aia nu am luat AMD, nimic nu e compatibil cu nimic, update de biosuri, frecusuri, nu am nevoie de asa ceva. AMD sunt procesoare pentru "entuziasti" si cam atat, nu spun ca nu ar fi capabile dar prea multa bataie de cap pentru 0 barat beneficii.

Fiind un laptop, scorurile sunt acceptabile, memoria RAM se misca precum un DDR3, asta este, e SODIMM, in plus e doar o placuta, deci merge in single channel.Ati putea ameliora serios performanta daca i-ati mai pune inca o memorie.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines