Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre PC-ul meu ?

Recommended Posts

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pentru ca vorbim de calculatoare folosite la 25% din maximul lor. A se vedea clipurile GamersNexus cu unitatile de "gaming" facute de Dell, Alienware si alti giganti. Cred ca o unitate Alienware a scos fumul magic in teste, nu mai tin minte exact.
Colosii se incapataneaza sa isi faca standarde proprii si personale pentru placile de baza, surse si carcase incat esti obligat sa apelezi tot la ei daca se strica ceva. De upgradeuri de multe ori nu prea poate fi vorba din cauza surselor calculate la limita. Americanii au inceput sa le numeasca "planned electronic waste" si se orienteaza catre unitati mai "normale".

Am avut un Fujitsu cu ceva i5 de prin generatia a 4a la upgrade. A fost nevoie de 3 kituri de RAM pana am gasit ceva compatibil cu placa de baza. Si n-am luat mizerii facute pe genunchi, am luat 2 seturi Kingston si 1 Corsair. Cooler facut pe comanda (radiatorul fixat pe procesor, ventilatorul pe carcasa, stil "tunel de aer"), n-am rulat chestii serioase ca sa nu supraincalzesc procesorul. Mi-a placut in schimb ingineria carcasei, usor accesibil totul, tabla groasa, sisteme quick release, pacat ca o placa de baza normala nu ar fi intrat acolo.

Ai de pana mea, subiectu asta imi aduce aminte de discutiile cu @dany_cta despre amd vs. intel

Omu intra in rosu numai cand auzea de cele trei litere la un loc amd, practic vedeam prin ecran cum ii veneau spumele in gura :rade:

@Spitfire din ce imi aduc aminte, te credeam un baiat mai istet, la fel si @AlpHs00 Vad ca si voi dati exemple de procesoare de acum 12-13 ani cand amd si le faceau la fosta lor fabrica Global Foundries. Ati ramas si voi marcati si nu mai vreti sa scoateti capu din nisip sa ajungeti in prezent.

N-ati mai citit si voi nimic nou despre fabricarea siliciului ?

De TSMC ati auzit, stiti cine sunt ?

De firme care proiecteaza cipuri dar n-au fabrici, asa-zisele fabless ati auzit ? Adica firmele Apple, Nvidia, Qualcomm, Mediatek etc. Toti isi fac procesoarele la TSMC si Samsung ca sunt cei mai avansati in producerea de siliciu. Asa si AMD de cativa ani s-au dus la TSMC sa isi produca procesoarele si cele de video, si nu le merge deloc rau.

Degeaba desenezi un super procesor daca nu ai unde sa il produci si cu tehnologii de ultima generatie.

Intel au fost tari pana cand nu a mai putut tine pasu cu TSMC si Samsung la noile noduri. Ei deabi acum produc ceva siliciu pe 7 nanometri care e echivalentu lu' 10 nanometrii de la TSMC. 

Intel faceau de toate: memorii RAM, flash pentru ssd, cipuri 4G, pt telefoane, wifi, procesoare pentrut pc-uri si multe alte chestii. Si cand faci multe nu mai faci nimic calumea si ramai in urma. Acum si le-au vandut si externalizat pe toate sa se poata concentra cu investitiile pe producerea de siliciu si pe procesoarele lor.

Asa ca in final, pentru voi cei care ati ramas marcati pe viata de amd ca se incingeau ca dracu, asta era din cauza ca amd le produceau cu tehnologii vechi, litografie mare si de aia nu puteau ajunge la performante ca incepeau sa fiarba.

Mai cititi si voi una - alta ca nu strica si mai ales nu doare !

Edited by maxente

O fi cum spui dumneata, nu te contrazic. Eu sunt genul ce schimba sistemul o data la 10 ani iar cand fac alegerile prefer sa ma bazez pe experienta propie. Cand voi fi dezamagit de Intel, probabil ma voi apuca de citit dar deocamdata sunt total dezinteresat de AMD.

Și cei de la SMIC au reușit să scoată chipuri pe 7nm deși SUA a încercat să-i blocheze Chinei accesul la tehnologie de vârf. Deci nu doar TSMC poate, însă fără mașinile celor de la ASML nu cred că ar mai conta cine și pe ce litografie lucrează.

Intel vs. AMD a început să conteze atât de puțin încât mulți au și uitat de treabă asta. De exemplu Apple a dat jos ochelarii de cal și nici nu mai știe cine e Intel sau AMD pentru că lor le merge foarte bine și fără ei.

Citat

Asa ca in final, pentru voi cei care ati ramas marcati pe viata de amd ca se incingeau ca dracu, asta era din cauza ca amd le produceau cu tehnologii vechi, litografie mare si de aia nu puteau ajunge la performante ca incepeau sa fiarba.

Degeaba...AMD-ul poate avea procesorul la 0,1nm tot la 80 gr.C va sta cu mama cooler-ului Noctua, problema nu e litografia, ci design-ul, daca nu poate un procesor sa coboare la 800MHz in idle, si sta tot in 3,7 Ghz chiar si cand nu face nimic, e in zadar, la fel L3, degeaba pui 48MB, daca nu esti capabil sa faci un SRAM bun, ridicolul la AMD ca L3 (tardiv introdus in procesoarele lor) are cam aceeasi viteza cu memoria RAM de pe placa de baza(!), deci...AMD-ul tot nu are L3 !!!:85

Cine doreste sa ma contrazica, sa puna aici un print-screen din Memtest sau Aida64 cu rezultatele, sa vedem ce si cum, nu ma supar, nu m-au platit cei de la Intel sa le fac reclama!

Ryzen 3,5,7,9 se doresc imitatii de I3,i5,i7,i9, insa sunt imitatii de carton, poti obtine scoruri bune in teste complexe, dar superficiale, care nu ating miezul problemei, e ca si cum ai spune ca, aruncat in prapastie, un Trabant are acceasi viteza cu un Porsche. Are, dar nu pe autostrada!

iata una de pe propriul lor site(!), deci, nu hatereala de "fanboy-lor Intel";

Ryzen 9 7500x running VERY hot at idle

https://community.amd.com/t5/processors/ryzen-9-7500x-running-very-hot-at-idle/td-p/592234

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines