Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre PC-ul meu ?


Recommended Posts

  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • Administratori

 i9-9900K este din alta liga

 

Eu am latenta mare la memorie si nu stiu dece, probabil ar trebui un mic OC sau alte setari de prin bios

 

Eu ma joc dar nu sunt prea fanatic de aia nici nu vreau alta placa video, pentru a avea grija de forum si pentru CAD(jobul meu) este suficient.

Am probleme cu monitorul, cand si cand imi pierde legatura si zice ca nu primeste semnal dar de fapt el este vinovat desii se jura ca e de la calculator.

 

 

Link to comment
  • Administratori

Vad ca tu i-ai pus DDR5, m-am prostit ca nu am luat si eu cu ddr5 ca citeam pe undeva ca ar avea latenta mai mare ca ddr4 dar se pare ca nu e nici o diferenta doar ca viteza e cam dubla la ddr5

Link to comment

Nu stiu cat de semnificativa mai e acum diferenta intre DDR4 si 5, anul trecut in testul facut de Gamers Nexus iesisera cam la fel (diferente sub 5% cred), dar mie mi s-a parut ca au trisat atunci (a si recunoscut in video ca DDR4 fusese ajustat la mare arta la capitolul latente, iar DDR5 era absolut stock). Daca se aloca o dupa amiaza unei sesiuni de bibilit banuiesc ca se mai pot scadea latentele la Kingstonurile alea, ma cam depaseste overclock-ul actual, nu m-am jucat cu setari de pe vremea socket A. 

Ratiunea mea cand mi-am ales piesele a fost ca generatia a 13a de la Intel s-ar putea sa aiba niste controllere de memorie de generatie mai noua si facute sa mearga mai bine cu DDR5, memoriile in sine s-au mai maturizat, preturile au mai scazut (anul trecut cand au aparut erau greu de gasit si costau o caruta de bani parca), dar si cel mai important pentru mine: platforma asta va sta minim 5 ani sub birou (si am vrut sa-mi las loc de upgradeuri pe viitor).

Precedenta m-a tinut 10 ani si eram inca multumit, am schimbat-o din alte motive. Singurele upgradeuri pe care le mai planuiesc ar fi placa video si un SSD mare in locul HDDului. Si posibil sursa, dar ma orientez in functie de placa video. 

Link to comment
  • Administratori

CPU-ul am preferat sa fie i7 desii este mai scump decat i5 din generatia 13, am eu unii pitici pe creier cu i7. Sistemul l-am facut acum 1 saptamana pentru ca am crezut ca vechiul meu i7-4790k a murit dar de fapt nu a murit ci doar putin sa odihnit :)  problema era in alta parte... in fine oricum aveam nevoie de un sistem nitel mai puternic. Probabil era mai bine daca luam un i5 13500 care are 14 nucleee fata de 12 ale lui i7 12700 dar treaba este fumata deja. 

La fel si eu, sper ca urmatorii ani sa nu mai umblu in el cu exceptia probabil a unei placi video, poate 3060ti 

Link to comment

Atentie ca 13500 are 14 nuclee, dar numai 6 din ele sunt P Cores, celelalte 8 sunt E Cores. 12700 are 8 P Cores, frecvente mai mari per total si cache mai mare. 

Atata timp cat i7 nu intra in "throttling" in sarcina sustinuta din cauza coolerului nu are nici un motiv sa piarda in fata unui i5. ILM-ul stock e de toata jena la socket 1700, la mine aveam o "gaura" in racire fix pe mijlocul procesorului. Dupa ce am schimbat ILM-ul cu rama de la Thermo Grizzly a scazut cu 5 grade temperatura in sarcina sustinuta fara nici o alta modificare. Dupa ce am schimbat si coolerul stock cu un tower de la Arctic a scazut cu inca 20 de grade temperatura in aproximativ aceleasi conditii de "test".

Eu as imperechea i7 ala cu ceva din seria 4000, un 4060TI, poate 4070... Eu am in plan un 4060TI, poate mai scad preturile cand apare generatia urmatoare.

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines