Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

need help whith NAT

pusttiu

Recommended Posts

salut, sunt nou in linux, am instalat pana acum 2 versiuni si anume : 1 - la munca :Centos 4,5 si winxpsp2 pe partitii separate. multe probleme cu Centosu, pina am facut sunetu sa mearga mi-au iesit peri albi. in schimb am rezolvat repede cu netu si messu da nici acu nu pot asculta mp3 si sa vad filme. Problema e asta : am internet de pe o placa cu ip.192.168.2.60 acu eu trebui sa fac NAT pe o alta clasa de ip (initial am vrut sa fac pe 192.168.100.x dar am auzit ca nu ar merge) ,am pe linux 2 palci de retea pe una intra netu pe alta intru intr-un swh in LAn meu . am un prieten si mi-a zis comanda asta : iptables -t nat -A POSTROUTING -s ip_din_lan_local -j SNAT--to--source ip_de_unde_vine_netutastat si da o eroare de gen : bad argument ip_de_unde_vine_netuam incercat mai multe tutoriale de pe net legate de NAT si nu am reusit. pot da ping de pe lanu local si ajunge in placa prin care vine netu 192.168.2.60 dar nu trece mai departe. pls hepl. 2 - acasa am lynux sabayon -am instalat tot si la instalare m-a intrebat care sa buteze primu si am ales wixp(deoarece stau mai mult pe winxp) dupa ce si-a dat restart nu mai pot intra in linux fiindca intra direct in winxp. am incercat din xp sa instalez un program de partionari si botare da nu merge (Pqmagic 8sau 9 dar nu merge si nu mai pot face PQboot ) . nu as vrea sa reinstalez iar linuxu. cum fac sa intru pe linux? am pus 2 linux diferite pt a vedea diferenta , la munca am placa video ati , am inteles de pe net ca sabayonu are probleme cu ea, acasa am nvidia 8600gt si mergea f bn. pls help . sper sa nu ma certe nimeni, nu am stiut ce sa fac si am incercat , fiecare zice sa folosesc o distributie dar nici unu nu zice dc, asa ca am ales centos pt ca are un coleg de al meu si am zis ca o sa ma mai ajute el , iar sabayon ca am vasut pe google ce fain e si mi0ar place si mie sa il fac la fel :) . pt cei din iasi, berea si taclaua e rasplata. pt cei din provincie :)) , doar taclale cu stima. florin c. ps : ma pricep la unele, dar nu la toate :))

• Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days