ROBEERT Posted August 18, 2023 Share Posted August 18, 2023 (edited) Buna seara tuturor. Acest TV este echipat cu sasiul din poza din attach. Alte componente cu ce este echipat: -sursa cu tranzistori. -trafo linii JF0501-0501 -procesor M34300N4-012SP -jungle TA8759BN Acest TV a venit cu finalul linii in scurt. Am constatat ca si traful de linii este strapuns. Am inlocuit traful de linii cu FBT7432 ( R7432 ) si totodata si finalul de linii. Acum ma confrunt cu urmatorul defect: se aude in trafo linii un scartait si rastrul nu apare ( finalul linii se infierbanta ). Sunt momente cand dispare acel scartait din traf si atunci apare rastrul dar foarte intunecat. Tensiunile sunt ok inclusiv tensiunea G2. Am luat la bani marunti circuitul ABL din pinul 8 al trafului de linii si condensatorul nepolarizat C720 de 0,047mf care vine in traful driver fata de GND. Am izolat traful de linii vechi ca sa nu mai descarce inalta tensiune si constat ca si cu el face la fel. Am uitat să spun că deflexia și tubul sunt ok. Pur si simplu, nu mai stiu ce sa-i mai fac. Orice raspuns din partea colegilor referitor la acest defect este binevenit. Schema este in attach. Multumesc anticipat. nippon_sv-m2010j_chassis_5118_sch.pdf Edited August 18, 2023 by ROBEERT Link to comment
dan cod Posted August 18, 2023 Share Posted August 18, 2023 Acolo trebuie verificata sursa, condiul de recuperare schimbat, și văzut impulsurile din baza driver și linii. Link to comment
iuliantv Posted August 19, 2023 Share Posted August 19, 2023 (edited) vad un trafo driver,pe långå final linii,trebuie sa fie si un condesator acolo ,care mai mult ca sigur e cam obosit,bobina de de deflexie,nu e exclus ca finalul linii sau trafo sa fie ,,gunoaie,, chiar daca sant noi. personal nu as mai investi nici 50lei in astfel de vechituri chinezesti,doar ceva firma,si cu ceva sentimente.trebuie vazut cu vi sa recomandat si mai sus.impulsuri bh a.ti verificat infasurarile trafului nou daca corespund,? am vazut multe ce nu aveau treaba cu asa zisul echivalent Edited August 19, 2023 by iuliantv Link to comment
ROBEERT Posted August 28, 2023 Author Share Posted August 28, 2023 (edited) Buna seara tuturor. TV rezolvat. Defectul a fost datorat de rezonatorul CSB503. Defect frecvent intalnit la televizoarele echipate cu jungla TA8759. Uitasem defectul. Mi l-am amintit tot asa citind pe internet. Ce este drept, nu am mai reparat asaceva de niste anisori buni. Nu am gasit un CSB503 nicaieri. Povestea este ca nu merg 503-urile din telecomenzi. Cu acestea, apare imaginea desincronizata pe linii. De prin defrisari, intr-un VCR ( videocasetofon recorder ) Toshiba echipat cu tuner, am gasit un amarat de rezonator CSB517. Multumesc lui Dumnezeu ca s-a sincronizat imaginea. A trebuit sa umblu putin la centrare imagine H ( este logic ca frecventa linii s-a modificat putin cu acest CSB517 ). Alt rezonator nici ca am gasit. Si uitati asa am mai scapat un batranel CRT de pubela. Deci, TV rezolvat si client amendat. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Edited August 28, 2023 by ROBEERT Link to comment
Recommended Posts