Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe ... schimbare difuzoare


Guest victor_mocan

Recommended Posts

Guest victor_mocan

...nu stiu exact daca e bine la difuzoare sau la incinte daca mergea mai bine... :d

 

Salut, am facut niste boxe dupa un proiect SAL si acum vreau sa schimb difuzoarele de BASS (SBX 3040) cu unele Eminence... care sunt destul de diferite :d. Ideea e ca am o incinta

1000x370x320 , incinta are 87 l cam asa arata schita boxei si asa a fost executata.

 

Posted Image

 

...de obicei incinta se proiecteaza dupa difuzor dar in cazul meu chiar mi-e draga incinta :) si as vrea sa o tin.

 

....nu stiu ce frecventa de acordare are boxa (mi-ar place sa stiu si eu sa o calculez poate cu Bass Box 6 ? ) si daca difuzorul de la Eminence Beta 12 ar merge bine in ea (daca da de ce si daca nu iar de ce :d ). O sa scriu mai jos datele despre difuzor.

 

Thiele-Small Parameters

 

Resonant Frequency (fs) 50Hz

Impedance (Re) 7.07 ohms

Coil Inductance (Le) 0.84mH

Electromagnetic Q (Qes) 0.57

Mechanical Q (Qms) 5.82

Total Q (Qts) 0.52

Compliance Equivalent Volume (Vas) 114.7 liters 4.05 cu. ft.

Peak Diaphragm Displacement Volume (Vd) 42cc

Mechanical Compliance of Suspension (Cms) 0.29mm/N

BL Product (BL) 11.6 T-M

Efficiency Bandwidth Product (EBP) 88

Voice Coil Overhang (Xmax) 0.8mm

Surface Area of Cone (Sd) 532.4cm2

Impedance at Resonance (Zmax) 79 ohms

Maximum Mechanical Limit (Xmech) 17.91mm

are un Spl de 100 dB

 

date mai complete despre difuzor puteti vedea la

 

http://editweb.iglou.com/eminence/emine ... beta12.htm

 

si as vrea sa schimb si difuzorul de medii, dar am nevoie de unul care sa imi intre in boxa deci sa aiba intr 120-130 mm si as vrea sa aiba un SPL tot pe undeva pe la 100 dB ... stiti vreun difuzor care sa aiba asa ceva ?

 

Imi cer scuze daca am facut greseli prea mari :) oricum recunosc ca nu sunt un "mare mester" asa ca nu ma supar daca ma corectati.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Singuru difuzor de la eminece cu care am avut contact a fost delta 12LF...si suna uber cool.Stiam pe cineva care facuse incinta de ~90 litri pe trei cai din delta 12LF + alpha(ala de medii inkis) + tweeter ..si sustinea ca SUNA super! Pt bass/subass pe 12" eu stiam doar de delta12LF.Ce e drept sunt scumpe.....de ce nu incerci ceva de la difuzoare.ro ?

Link to comment
Guest victor_mocan

Salut,

 

Intr-adevar DELTA 12 LF (LF vine de la Low Frequency) e fain...dar e un picut mai scumt decat beta-ul (doar de 2 ori mai scump :d) asa ca...ok, sunt dispus sa incerc si un difuzor de la http://www.difuzoare.ro dar vreau unul care sa aiba un SPL tot in jur de 100 dB sa aiba caracteristici bune(un fs sub 50 si un QTS cat mai mic :d) si sa se invarta tot in jurul sumei de 55 euroi fara TVA sau mai ieftin, pe 8 oameni. Si totusi as vrea daca imi poate raspunde cineva la intrebarile de mai sus.

Link to comment

foloseste un soft de simulare si vezi ce obtii.... probabil poti folosi incinta, trebuie sa modifici tubul.Diful de 13 cm nu prea o sa gasesti la 100dB numai de pe la 1kHz in sus...asa ca trebuie sa schimbi si filtrul ca sa pui crossoverul dintre medii si bas mai sus si la fel ala dintre medii si inalte

Link to comment
Guest victor_mocan

Deci daca stie cineva un dif. de 120-130 mm cu SPL in jur de 100 dB sa imi spuna si mie ca ma intereseaza. Si daca stie cineva de un dif. de 12" care sa aiba un SPL tot in jur de 100 dB sa aiba caracteristici bune(un fs sub 50 si un QTS cat mai mic ) si sa se invarta tot in jurul sumei de 55 euroi fara TVA sau mai ieftin, pe 8 oameni sa imi dea un reply pls.

Link to comment

am mai spus-o si intr-un alt thread: NU VA MAI UITATI LA DATELE PRODUCATORULUI CAND VA INTERESEAZA SPL-UL SAU LINIARITATEA UNUI DIFUZOR. UITATI-VA PE GRAFICUL SPL/FRECVENTA.Eminence Beta 12 are un spl sub 95 dB pana la 700-800 HZ. Abia peste 800 Hz incepe sa ii creasca mult sensibilitatea.E12-100S de la P.Audio e mult mai liniar si are sensibilitate mai mare decat Beta-ul

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines