Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanator amplificator radioficare în Bacau

iuliantv

Recommended Posts

https://postimg.cc/gallery/SJ3v6GP

Salutare,se gaseste un depanator in Bacau de amplificatoare radioficare ,,statie radioficare biserica,, ?

E a unui preot care e prieten cu un prieten comun, prietenul meu a adus.o la mine, dar eu nu.mi bat capul cu asa ceva, ma depaseste si nici nu vreau så ma implic, pur si simplu nu-mi plac, mai pierd timpul cu amplificatoare clasice, pentru mine si ocazional pentru cunostiinte, nu am nici cu ce proba, am desfacut.o de am masurat ceva tranzistori condesatori, ea de mers merge dar spune ca pe microfon nu i se mai aude vocea clara, eu am probat pe o boxa pe iesirea de speaker monitor, si pe muzicå pare ok

Totusi nu e ok nici pe muzicå, pe spate e un comutator, pentru voce si muzicå, el era dat pe voce, care pare ok daca asculti muzica pare ok, dar dat pe muzica ascultand muzicå, el e ,,gåjåit,,la un volum peste 30% ,am folosit intrarea aux 1,pare un defect de ,,prefinal,,

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• iuliantv

5

• cipcirip

3

• cornel1962

2

modelul e AUDIORA PA M 698  la care nu am gasit schema,poate are cineva ,va multumesc

2x w34nb20 1x bd135

Edited by iuliantv

Dacă este un amplificator de radioficare, bănuiesc că are un transformator de ieșire....., , Scos din circuit , se poate depana ca orice amplificator, începând de la sursa, etaj final....către intrare !

Acum 3 ore, cornel1962 a spus:

Dacă este un amplificator de radioficare, bănuiesc că are un transformator de ieșire....., , Scos din circuit , se poate depana ca orice amplificator, începând de la sursa, etaj final....către intrare !

l.am predat ,l.am sunat a doua zi si i.am spus ca nu am rabdare cu asa ceva,chiar nu-mi plac

Amplificatoarele de linie au alta topologie a etajului final; trafo iesire face parte integranta din etajul final (etaj final in contratimp cu transformator de iesire). Unele au si o infasurare de reactie pe trafo iesire...

Acum 4 minute, cipcirip a spus:

Amplificatoarele de linie au alta topologie a etajului final; trafo iesire face parte integranta din etajul final (etaj final in contratimp cu transformator de iesire). Unele au si o infasurare de reactie pe trafo iesire...

asa e ,nu am vrut sa.l contrazic pe domnul Cornel,ca mie unul i.mi pare diferit,acesta pare ca se alimenteaza doar pe o ramurå,nu diferential + - gnd ca majoritatea celor clasice cu 4 tranzistoare npn-pnp,nu e stereo,cred .....

Edited by iuliantv

Se alimenteaza cu tensiune unica , uzual 24 V, unele accepta si alimentare externa cu 24 V, folosesc acelasi tip de finali, ori pnp ori npn. Pentru puteri mai mari se folosesc multi finali in paralel, care debiteaza curent mare pe o sarcina de impedanta redusa (trafo).

Acum 5 ore, cipcirip a spus:

Se alimenteaza cu tensiune unica , uzual 24 V, unele accepta si alimentare externa cu 24 V, folosesc acelasi tip de finali, ori pnp ori npn. Pentru puteri mai mari se folosesc multi finali in paralel, care debiteaza curent mare pe o sarcina de impedanta redusa (trafo).

da cred ca era  cu 25v avea si posibilitate de extern 24v,2 mosfeti w34nb20, 2 condesatori in paralel de 35v 3300mf......

La 17.07.2023 la 13:45, cipcirip a spus:

Toate ???

Eu am modificat cateva, am dat trafo jos si in locul lui am plasat un circuit de intarziere   !

Nu toate, au fost unele de 25-30 w cu topologie clasică, având sarcina trafo ridicător pentru 70/100 V.

Cele peste suta de W, final push -pull cu ieșire prin transformator.

Dealtfel mai am 4-5 pe acasă...