iuliantv Posted July 11, 2023 Share Posted July 11, 2023 https://postimg.cc/gallery/SJ3v6GP Salutare,se gaseste un depanator in Bacau de amplificatoare radioficare ,,statie radioficare biserica,, ? E a unui preot care e prieten cu un prieten comun, prietenul meu a adus.o la mine, dar eu nu.mi bat capul cu asa ceva, ma depaseste si nici nu vreau så ma implic, pur si simplu nu-mi plac, mai pierd timpul cu amplificatoare clasice, pentru mine si ocazional pentru cunostiinte, nu am nici cu ce proba, am desfacut.o de am masurat ceva tranzistori condesatori, ea de mers merge dar spune ca pe microfon nu i se mai aude vocea clara, eu am probat pe o boxa pe iesirea de speaker monitor, si pe muzicå pare ok Totusi nu e ok nici pe muzicå, pe spate e un comutator, pentru voce si muzicå, el era dat pe voce, care pare ok daca asculti muzica pare ok, dar dat pe muzica ascultand muzicå, el e ,,gåjåit,,la un volum peste 30% ,am folosit intrarea aux 1,pare un defect de ,,prefinal,, Link to comment
iuliantv Posted July 11, 2023 Author Share Posted July 11, 2023 (edited) modelul e AUDIORA PA M 698 la care nu am gasit schema,poate are cineva ,va multumesc 2x w34nb20 1x bd135 Edited July 11, 2023 by iuliantv Link to comment
cornel1962 Posted July 16, 2023 Share Posted July 16, 2023 Dacă este un amplificator de radioficare, bănuiesc că are un transformator de ieșire....., , Scos din circuit , se poate depana ca orice amplificator, începând de la sursa, etaj final....către intrare ! Link to comment
iuliantv Posted July 16, 2023 Author Share Posted July 16, 2023 Acum 3 ore, cornel1962 a spus: Dacă este un amplificator de radioficare, bănuiesc că are un transformator de ieșire....., , Scos din circuit , se poate depana ca orice amplificator, începând de la sursa, etaj final....către intrare ! l.am predat ,l.am sunat a doua zi si i.am spus ca nu am rabdare cu asa ceva,chiar nu-mi plac Link to comment
cipcirip Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 Amplificatoarele de linie au alta topologie a etajului final; trafo iesire face parte integranta din etajul final (etaj final in contratimp cu transformator de iesire). Unele au si o infasurare de reactie pe trafo iesire... Link to comment
iuliantv Posted July 17, 2023 Author Share Posted July 17, 2023 (edited) Acum 4 minute, cipcirip a spus: Amplificatoarele de linie au alta topologie a etajului final; trafo iesire face parte integranta din etajul final (etaj final in contratimp cu transformator de iesire). Unele au si o infasurare de reactie pe trafo iesire... asa e ,nu am vrut sa.l contrazic pe domnul Cornel,ca mie unul i.mi pare diferit,acesta pare ca se alimenteaza doar pe o ramurå,nu diferential + - gnd ca majoritatea celor clasice cu 4 tranzistoare npn-pnp,nu e stereo,cred ..... Edited July 17, 2023 by iuliantv Link to comment
cipcirip Posted July 17, 2023 Share Posted July 17, 2023 Se alimenteaza cu tensiune unica , uzual 24 V, unele accepta si alimentare externa cu 24 V, folosesc acelasi tip de finali, ori pnp ori npn. Pentru puteri mai mari se folosesc multi finali in paralel, care debiteaza curent mare pe o sarcina de impedanta redusa (trafo). Link to comment
iuliantv Posted July 17, 2023 Author Share Posted July 17, 2023 Acum 5 ore, cipcirip a spus: Se alimenteaza cu tensiune unica , uzual 24 V, unele accepta si alimentare externa cu 24 V, folosesc acelasi tip de finali, ori pnp ori npn. Pentru puteri mai mari se folosesc multi finali in paralel, care debiteaza curent mare pe o sarcina de impedanta redusa (trafo). da cred ca era cu 25v avea si posibilitate de extern 24v,2 mosfeti w34nb20, 2 condesatori in paralel de 35v 3300mf...... Link to comment
cornel1962 Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 La 17.07.2023 la 13:45, cipcirip a spus: Amplificatoarele de linie au alta topologie a etajului final; trafo iesire face parte integranta din etajul final (etaj final in contratimp cu transformator de iesire). Unele au si o infasurare de reactie pe trafo iesire... Toate ??? Eu am modificat cateva, am dat trafo jos si in locul lui am plasat un circuit de intarziere ! Link to comment
cipcirip Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Nu toate, au fost unele de 25-30 w cu topologie clasică, având sarcina trafo ridicător pentru 70/100 V. Cele peste suta de W, final push -pull cu ieșire prin transformator. Dealtfel mai am 4-5 pe acasă... Link to comment
Recommended Posts