alexcore Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Salutari! Recent am achizitionat un laptop cu procesor i7-12700H. Intr-o zi am vrut sa vad cam cat tine bateria pe redare video (youtube 4k) asa ca l-am lasat de la 100% sa se descarce. Chestia e ca de pe la 20% redarea video devine choppy si calitatea se tot comuta pe rezolutie foarte mica. Am dezactivat optionea din windows de power saver sub 20%, am dezactivat si din BIOS o optiune de incarcare si descarcare optimizata a acumulatorului (pt a-i prelungi viata) si degeaba. Nu am testat si alte aplicatii dar probabil ca totul are de suferit, am impresia ca procesorul devine foarte limitat cand este baterie scazuta. Stie cineva de unde se trage acest fenomen si prin ce setari as mai putea umbla? Link to comment
sesebe Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Nu vad rostul intrebarii. Vrei sa distrugi imediat acumulatorul n-ai decit dar fa-o singur fara ajutor de pe forum. Link to comment
alexcore Posted May 29, 2023 Author Share Posted May 29, 2023 Evident ca nu asta vreau, dealtfel am si reactivat acel feature in bios cand am concluzionat ca nu de acolo e problema. Ce vreau insa este sa am aceeasi performanta (viteza procesorului) la 18% baterie ca si la 75. Nu vreau ca windows sa decida printr-o setare ingropata sa-mi conserve procetele din baterie sa ma tina aia 20% mai mult nefiind posibil sa rulez un amarat de video pe youtube. Prefer ca aia 20% sa ma tina mai putin dar procesorul sa functioneze in regim normal. Mentionez ca laptopul nu are placa video dedicata si profilul de putere setat este Balanced, asadar nu cred ca cer ceva exagerat. Link to comment
alexcore Posted May 30, 2023 Author Share Posted May 30, 2023 Update: vinovatul a fost Google Chrome cu al sau Energy saver. All good now Link to comment
Recommended Posts