Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calitate transformatoare toroidale Mivarom

Recommended Posts

eu cred ca va merge si cu cel de 45V. Ce finali folosesti? Codul exact. La fel si ce prefinali si restul?

45V devin 61V maxim.

Daca ai Vce  la finali, prefinali peste 120V n-ai probleme. Vezi sice alti tranzistori sunt supusi tensiunilor mari.

Cei din VAS parca sunt directi, necascodati, daca ai su aia macar 120V nu vei avea probleme.

Ai de gand sa pui boxe de 4 ohmi si sa il folosesti la chefuri cu manele date la maxim? Daca nu e ok, nu iti mai bate capul.

Daca traful care il ai e toroidal, ai secundarul expus, intepi in el, vezi unde ai tensiunea mai mica, gen 40V, dezizolezi acolo portiunea si lipesti o priza extra. Trebuie doar sa protejezi cu carton in jur cand lipesti sa nu strici emailul spirelor alaturate.

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Scuze de intarziere...finalii sunt 2 perechi pe canal MJL1302AG/3281AG, iar prefinalii MJE15032G/115033G. Ceilalti MJE340/350 si trz de mica putere BC546B/556B. Va fi amplificator de camera si voi folosi si boxe de 4 ohmi. Doar ca...condensatorii din alimentator sunt la 63V CC, deci cu 45v AC nu pot face alimentarea...

Va intreb ce trz PREFINALI pot folosi in afara de cei de sus (pentru un proiect mai simplu - Barbu Popescu...)-, deoarece MJE15030/31/32/33 nu se mai gasesc perechi decat chinezesti. Am cautat si alte perechi de prefinali-cat m-am priceput eu-si nu gasesc ceva valabil. Am mai multi MJE340/350 si poate i-as putea folosi, banuiesc ca doar pentru o pereche de finali... Multumesc...

• 2 weeks later...

Deci se mai gasesc MJE15034/35... In rest...pauza. Citeam undeva pe un forum strain ca nu se mai fac asa multi trz driveri de genul MJE15030/31 si suita lor cea veche (unde se includ muuuulti alti tranzistori), deoarece producatorii de echipamente audio au trecut pe alte componente si alte scheme de amplificatoare, de ex. in clasa D (?). Multumesc...