nicugurita Posted April 12 Share Posted April 12 Salut! Am nevoie sa identific un SMD cu 5 pini dintr-un leptop care este ars . Este marcat QWCDE . Multumesc pentru ajutor ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian Posted April 13 Share Posted April 13 Cumva asta? https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/113257/SANYO/CPH5820.html Altceva mai potrivit nu am gasit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted April 13 Share Posted April 13 Și acum, după ce ți-ai luat din timp pentru a căuta codul acela pentru alții, o să apară misuraelectronic și o să țină o prelegere extrasa din al XII-lea congres cat e el de deștept in materie de piese și cât suntem noi de proșt... neinformați. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian Posted April 13 Share Posted April 13 Nu-i problema Important e sa se identifice corect codul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicugurita Posted April 13 Author Share Posted April 13 Multumesc , o sa caut un echivalent si o sa-l pun sa vad daca merge! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuraelectronic Posted April 13 Share Posted April 13 (edited) TOTAL GRESIT , stimati tovarasi ... Asa cum este poza postata initial , scrisul este lizibil -- chiar daca un pic Mai prost -- se vede foarte clar cum ca pinul nr 5 lipseste ...pinul lipsa este deci in partea de SUS a integratului ... Din pacate pt circotasii de serviciu , la Cph5820 , pinul care lipseste este in partea de JOS a integratului...adica pinul nr 2 in numerotarea internationala a integratului lipseste ... Asa ca , domnilor circotasi ...va anuntz ca Mai aveti mult de sapat ca sa ajungeti sa stiti ceea ce eu am uitat deja ...chiar si de la Congresul Al 12 lea incoace ... Edited April 13 by misuraelectronic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted April 13 Share Posted April 13 Fix ce spuneam Te-ai "ostenit" doar să comentezi informațiile altora în loc să spui cu exactitate ce piese este că doar ești gurul semiconductorilor. Puteai macar întreba modelul echipamentului (uneori se găsesc scheme), ce notație avea pe PCB, in ce zona era / ce componente erau pe lângă ori o poza de calitate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuraelectronic Posted April 13 Share Posted April 13 (edited) 1-- informatiile gresite trebuie corectate inca din fasa , pentru ca sa nu trimitem clientul pe piste gresite ..cine stie ce se mai poate praji prin laptop daca se monteaza piese aiurea , nu ? 2-- nu am nevoie de aproape nimic din cele de mai sus pentru a descoperi integratul corect ... asa lucreaza novicii , eu sint la alt nivel ... nu are decit 5 pini , nu e mare brinza ...sa puna mina userul sa extraga de pe placa dispunerea corecta a pinilor pe o coala de hirtie , apoi intervine experienta de viatza si in 2 timpi si 3 miscari voi simti direct in ADN codul corect al piesei ... LE ...din experienta proprie , marcajele cu 5 litere sint 101% circuite integrate , nicidecum tranzistoare ... sincer , asa , la prima strigare si fara alte info , eu banuiesc ca este ori un controller de sursa pwm , ori un step-down converter ... Edited April 13 by misuraelectronic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marian Posted April 13 Share Posted April 13 43 minutes ago, misuraelectronic said: TOTAL GRESIT , stimati tovarasi ... Asa cum este poza postata initial , scrisul este lizibil -- chiar daca un pic Mai prost -- se vede foarte clar cum ca pinul nr 5 lipseste ...pinul lipsa este deci in partea de SUS a integratului ... Din pacate pt circotasii de serviciu , la Cph5820 , pinul care lipseste este in partea de JOS a integratului...adica pinul nr 2 in numerotarea internationala a integratului lipseste ... Asa ca , domnilor circotasi ...va anuntz ca Mai aveti mult de sapat ca sa ajungeti sa stiti ceea ce eu am uitat deja ...chiar si de la Congresul Al 12 lea incoace ... Sunt carcotas ca incerc sa ajut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misuraelectronic Posted April 13 Share Posted April 13 nope , nicidecum ...eu bateam saua sa priceapa adevaratul circotas ...celalalt tovaras moderator ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts