zvonacfirst Posted April 12 Share Posted April 12 (edited) Va salut. Am cautat un topic potrivit in care sa postez dar motorul de cautare al forumului nu m-a ajutat. Daca exista un subiect similar rog adminul sa mute postarea acolo. Asa cum am scris in subiectul topicului, as vrea sa stiu daca uscarea filamentului - in special PLA - inainte de utilizare este un moft sau o necesitate. Si daca este o necesitate, ce metode de uscare sunt mai uzuale? Metoda cu uscatorul o cunosc, dar poate exista solutii mai putin costisitoare. Apoi, cat poate fi de daunatoare la calitatea printarii utilizarea unui filament care nu a fost uscat in prealabil? Multumesc. Edited April 12 by zvonacfirst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaighe Posted April 12 Share Posted April 12 Personal nu am uscat niciodată filamentul ,am peste 20 de role printate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zvonacfirst Posted April 13 Author Share Posted April 13 Un articol interesant cu multe detalii: https://www.wevolver.com/article/how-to-dry-filament Este foarte importanta depozitarea corecta a filamentului. Cred ca un sac din plastic vidat, in genul celor folosite pentru haine, si un saculet cu silicagel ar fi o solutie buna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaighe Posted April 13 Share Posted April 13 Eu cand printez nu tin cont de culoare ,de obicei am negru sau gri ,desfac rola sigilata si printez ,dupa printare trag o punga de nailon peste rola si asa sta pana la urmatorul print . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts