Lonerider Posted April 10 Share Posted April 10 Va salut. Este vorba de un invertor hibrid, trifazat, Huawei SUN2000-5KTL si o baterie Luna 5000, iar instalatia s-ar vrea a functiona strict din panourile fotovoltaice. Nu este retea electrica deloc, asadar on-grid-ul pica din start. Desi am reusit sa configurez partea de incarcare a bateriei de acumulatori din generarea panourilor fotovoltaice, odata incarcata bateria, invertorul intra in standby, nu inverteste energia stocata din baterie si nici din panourile solare, cu toate ca functia off-grid este activa in lista de configurari pe comutare automata (nu manual). Oarecum am inteles ca este nevoie de un back-up box, care sa izoleze reteaua furnizorului de reteaua locala, dar avand in vedere faptul ca nu exista reteaua furnizorului ci doar cea locala, nu vad rostul back-up box-ului. Pe langa aceastea, desi este invertor trifazat, back-up box din trei faze face doar una. Ce mai face box-ul asta este ca pune la GND un pin DI1 ce duce la portul COM, singurul feedback (inteleg eu) catre invertor ca linia este cazuta. Desi am pus portul 8 (DI1) din mufa COM la GND, invertorul nu intra in mod off-grid si sa genereze tensiune intre L1 si N. Mai sunt ceva setari ascunse sau pur si simplu, invertoarele astea nu functioneaza off-grid ca generator din stocare? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek Posted April 11 Share Posted April 11 https://forum.huawei.com/enterprise/en/huawei-inverters-sun2000-in-pure-off-grid-mode-which-models/thread/845925-100027?page=2#comments-area Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts