PavelR Posted April 4 Share Posted April 4 o demonstratie practica , dar cu mentiunea ca circuitul sa nu fie curatat cu smirghel , ci cu un burete de sarma foarte fina , sau mai bine cu crema abraziva de curatat bucataria , de exemplu Cif Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutz2013 Posted April 4 Author Share Posted April 4 Acum 2 ore, PavelR a spus: nu ! trebuie sa fie o hartie lucioasa de revista si destul de subtire ( adica paginile , nu coperta revistei) . Hartia poate avea orice fel de scris sau imagine pe ea , atata timp cat e lucioasa nu se transfera decat tonerul imprimat pe cablaj . Sau puteti sa cumparati folie press & peel . Imprimanta trebuie sa fie laser , de preferat sa fie personala , cei de la centre de printare cred ca fac economie la toner si s-ar putea sa iasa mai prost transferul daca mergeti la un centru sa le dati dvs foaia pe care sa printeze , ca altfel o sa o faca pe o hartie obisnuita , ceea ce e inutil Pot sa le fac la servici ca am 3 copiatoare mari acolo si am acces la ele sa fac cum doresc. Practic tre sa folosesc hartie identica cu cea pe care se fac fotografii? Hartia aia lucioasa de la poze. Sau altfel de hartie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antemir Posted April 4 Share Posted April 4 (edited) 29 minutes ago, ionutz2013 said: Hartia aia lucioasa de la poze. Sau altfel de hartie? Ce-ti mai place sa te complici. S-a spus clar mai sus: pagini din revistele color, lucioase din orice chiosc de ziare. Nu conteaza daca sunt cu poze sau scris. Doar sa nu fie complet neagra, ca sa vezi ce ai listat si sa poti sa centrezi pe cablaj. Edited April 4 by antemir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutz2013 Posted April 4 Author Share Posted April 4 Acum 19 minute, antemir a spus: Ce-ti mai place sa te complici. S-a spus clar mai sus: pagini din revistele color, lucioase din orice chiosc de ziare. Nu conteaza daca sunt cu poze sau scris. Doar sa nu fie complet neagra, ca sa vezi ce ai listat si sa poti sa centrezi pe cablaj. Pai si printez cablaju peste poze sau ce mai scrie acolo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antemir Posted April 4 Share Posted April 4 (edited) Exact. Poate sa fie o pagina cu femei goale. Pe cablaj se va transfera doar desenul imprimat de tine. Fa un test. Este oricum mult mai usor de testat decat metoda electrica. Ideea este ca fiind o foaie lucioasa, tonerul nu intra in structura hartiei si se transfera apoi usor pe cablaj prin reincalzire. Edited April 4 by antemir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marele Savant Posted April 4 Share Posted April 4 Acum 20 ore, bobinatorul a spus: HAi că ies bine și la cnc. Cred eu că este cea mai ușoară metodă.Il las să facă treabă ,între timp mă ocup de altele. Sigur, mai ales ca oricine are un CNC acasa! Acum 7 ore, validae a spus: De mulţi ani am renunţat complet la corodare, fac direct şi definitiv pe Perfoboard. Poate sint eu mai ciudat, dar nu mi-a placut niciodata! Si se consuma mult fludor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutz2013 Posted April 5 Author Share Posted April 5 (edited) Acum 10 ore, Marele Savant a spus: Sigur, mai ales ca oricine are un CNC acasa! Poate sint eu mai ciudat, dar nu mi-a placut niciodata! Si se consuma mult fludor! Eu ca sa nu consum mult fludor ca e scump, folosesc fire de la un utp dezizolate si le prind in cateva puncte. Metoda electrica este doar pentru corodare. Nu pentru desen. Pot folosi metoda foto, metoda de transfer, sau orice metoda. Partea aia electrica imi corodeaza zonele neprotejate. (Alternativa a clorurii ferice) o sa incerc cu pliante din alea de la hipermarket ca am casa plina de asa ceva. Nu stiu daca printul trebuie sa fie proaspat cand transfer sau pot si dupa o zi 2 dupa ce l-am printat sa il transfer pe placa. Edited April 5 by ionutz2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sesebe Posted April 5 Share Posted April 5 Poți și mai tirziu dar cel mai bine iese proaspăt. Dacă durează mai multe zile se poate ca între timp sa apara mici "zgârieturi" pe desenul imprimat sau sa se transfera mai putin/greu. Legat de electrocorodare, crezi ca ești primul care a încercat asa ceva? Am incercat și eu (acum muuuulti ani) cind rămăsesem fără clorura dar mi-a trecut repede. Pe lingă ca marginile traseelor ies foarte neregulat, ramin și o multitudine de insulițe necorodate complet pe măsură ce încep sa apara întreruperi în folia de cupru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionutz2013 Posted April 5 Author Share Posted April 5 Acum 2 minute, sesebe a spus: Poți și mai tirziu dar cel mai bine iese proaspăt. Dacă durează mai multe zile se poate ca între timp sa apara mici "zgârieturi" pe desenul imprimat sau sa se transfera mai putin/greu. Legat de electrocorodare, crezi ca ești primul care a încercat asa ceva? Am incercat și eu (acum muuuulti ani) cind rămăsesem fără clorura dar mi-a trecut repede. Pe lingă ca marginile traseelor ies foarte neregulat, ramin și o multitudine de insulițe necorodate complet pe măsură ce încep sa apara întreruperi în folia de cupru. N-am zis ca am fost primul cu electrocorodarea. Si am facut din acelas motiv. Lipsa de clorura si urgenta pt a avea acel montaj pus la masina. Acele insulite ne corodate le-am racait cu letconul incins. Dar acu am un vecin la care sa corodez cu clorura. Cand am de corodat cablaje i le dau lui sa le bage in clorura sa nu ma mai complic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts