Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

IRS2092

iclub
 Share

Recommended Posts

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Acum 28 minute, iclub a spus:

Imi cer scuze ,am incurcat lucrurile , e vorba de kit-ul chinezesc echipat cu circuitul  IRS2092 cu care as vrea sa 6401ec8870db1.webp un amplificator cu TDA8954TH.

sunt dua lucruri diferite

irs2092 este driver class d amp

tda 8954 este final audio de sine stătător cass d

Nu poti sa le combini !!?

La irs2092 trebuie si o tensiune de 12 volti fata de minus,depinde de cum e facuta schema amplificatorului,la tda nu trebuie aceasta tensiune separata.La 25 de volti s-ar putea sa trebuiasca sa modificati ceva rezistente,ceea ce e mai complicat.Dar cred ca puteti gasi modul cu tda gata facut si este stereo pe cand modulul cu irs este mono.

Aplicatia e o boxa activa cu TDA7294 pentru inalte (care e OK) si TDA8954TH pentru difuzorul de joase.

Cum partea cu 8954 e moarta , m-am gandit sa o inlocuiesc cu un KIT.

Alimentarea e la +/- 25V.

Tda-ul este legat in punte,deci chiar daca gasiti un modul stereo pentru inlocuire se poate lega in punte. BTL 1 × 420 W, RL = 8 Ω (VDD = 41 V; VSS = −41 V)-extras din datasheet-ul tda-ului.Cu irs-ul veti obtine o putere foarte mica deorece este in semipunte.

Postati un anunt de cumparare poate are cineva un NOS sau unul recuperat. Daca nu ma insel era folosit si in domeniul auto (si CD-player-rele auto vechi se vand pe preturi simbolice acum).

Posibil. Retin ca acum vreo 10 ani a fost nevoie de schimbat finalul la Panasonicul de pe masina si era ceva TDA, nu stiu de ce imi ramasese in memorie ca era din seria 8000.

La 30.03.2023 la 17:25, iclub a spus:

Aplicatia e o boxa activa cu TDA7294 pentru inalte (care e OK) si TDA8954TH pentru difuzorul de joase.

Cum partea cu 8954 e moarta , m-am gandit sa o inlocuiesc cu un KIT.

Alimentarea e la +/- 25V.

Am reparat si eu de curand o boxa ativa  cu configuratia asta ( ceva de la behringer)

La mine a fost un defect simplu nu a fost nevoie de interventie serioasa dar ce am observat este ca acel cip pe partea de bass este o alegere foarte proasta mai ales ca difuzorul era pe 8 ohmi !

Pt bass eu as folosi tot tda7294 , doua bucati puse in punte mai ales ca alimentarea este de doar 2x25Vcc

Edited by Dj_Dog

Si eu m-am gandit la aceeasi configuratie cu doua TDA7294 in punte.

Am si eu un Behringer cu un canal mort dar inca nu m-am ocupat de el. Al dumneavoastra ce problema a avut?

Poate am si eu noroc sa fie ceva mai simplu decat ci-ul.

Un TDA8954TH in China e 100 lei cu tot cu transport, merita efortul sa inlocuiesti cu ceva kit cu TDA7294 in punte ? 

Numai un TDA7294 costa vreo 50 lei doar integratul original sau chinezesc cu tot cu pcb, dar trebuie 2 bucati si tot atat costa.

Cred ca trebuie montat si radiator la tda7294 alea, unul mare, nu gluma, care costa si ala.  NIci sursa s-ar putea sa nu duca final in clasa AB cu pierderile de rigoare

Edited by modoran

Acum 4 ore, iclub a spus:

Poate am si eu noroc sa fie ceva mai simplu decat ci-ul.

La mine au fost 2 trz mici pe partea de intrare in scurt , erau in apropierea ic-ului