macea Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Buna ziua.Am fost la un client ce are un Tv marca Kontrast 21 RF 01,cumparat cica din Selgros,care spune el s-a oprit dintr-o data.N-are documentatie la el,doar manual de insalare.Pe sasiu scrie TOUSDA TH 21-Z6.PCB,iar jungla si procesorul sunt intr-un integrat TDA 9351PS/N3/3,pe cadre are LA 78040.Am masurat tensiunea de 300 de volti din sursa si doar una de 3,7 volti pe o iesire din secundarl Chopperului.Ledul de st-by nu se aprinde deloc.Daca stie cineva care-i defectul si daca aveti vreo schema as ramane profund indatorat.Multumesc. Link to comment
chanito Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 schimba c din sursa ,vezi daca se alimenteaza integratul din sursa(pe care n-ai catadicsit sa spui ce e).tai liniile si vezi ce se mai intampla.daca se alimenteaza cu 8-10v si nu merge schimba-l Link to comment
macea Posted December 30, 2007 Author Share Posted December 30, 2007 schimba c din sursa ,vezi daca se alimenteaza integratul din sursa(pe care n-ai catadicsit sa spui ce e).tai liniile si vezi ce se mai intampla.daca se alimenteaza cu 8-10v si nu merge schimba-lNu are integrat in sursa,ci numai tranzistoare...funalul e mosfet si inca vreo doua care is bune la masurat,iar optocuplorul l-am inlocuit Link to comment
attila24 Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 recent am avut si eu 4 tv-uri din acestea la reparat tot asa, ce am observat eu la ele este o problema care apare mai la toate televizoarele Kontrast, trebuia sa schimb toate condensatoarele din secundar ca erau mai mult sau mai putin umflate mai ales unu de 1000uF/25V, mai este un tranzistor langa optocuplor in primar in loc la care merge BD140(pinii se potrivesc) sau sunt 3 rezistente de 47K, 100K sis 150K in secundar una langa cealalta care trebuiesc masurate luandule afara ca daca se devalorizeaza cresc toate tensiunile si din cauza asta se umfla condensatoarele, daca tranzistorul e defect tot asta se intampla, am mai avut 2 televizoare Ivory de 66 diagonala cu acelasi sasiu si tot aceeasi problema era, incearca vezi poate si la tine asta este :yawinkle: Link to comment
macea Posted January 6, 2008 Author Share Posted January 6, 2008 Mersi pt.sfat,am renuntat la depanarea lui deoarece era in garantie aparatul...am lupit eticheta cu codul de bare la loc si i-am zis omului sa-l duca la service Link to comment
Guest mamaleone Posted January 11, 2008 Share Posted January 11, 2008 Sasiul cu care sunt echipate Tv Kontrast sunt identice cu inca cel putin 6-7 modele de TV printre care Galactic, Ryder, Mav, Bronx, Edelstein, Ultraline etc. Pentru informatii legate de acest sasiu, de altfel destul de primitiv, gasiti si pe http://www.galactictv.webisimo.com . Link to comment
Recommended Posts