Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema lumina faruri !!!!! ajutor va rog!!

dre

Recommended Posts

Am un tico iar farul de pe stanga lumineaza foarte putin ,nu conteaza pe ce faza e.Am verificat sigurantele si sunt bune ,am pus becul de pe stanga pe dreapta si lumineaza bine deci nu e becul de vina .De la ce ar putea fi ? Mai jos am pus 2 poze cu instalatia electrica Ps: Rog pe cel care mi-a sters postul anterior sa-mi trimita un pm ...macar sa stiu de ce ..

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dre

4

• dragostalpau

2

• Abram Burel

2

• yo9hrb

1

Top Posters In This Topic

Toate sigurantele sunt bune ..le-am verificat cu aparatul de masura.Daca iau masa de pe caroserie amandoua farurile se aprind chiar daca nu am umblat la maneta.Ce sa fac acum,?

!00% masa e de vina. Becul acela cu 2 faze, in lipsa contactului de masa se comporta ca 2 becuri inseriate, de aceea lumineaza slab. Pune-i, de proba, un fir de la masa motorului la dulia becului si vezi ce se intampla.

Pai stiu ca masa e de vina ,dupa cum spune si Abram Burel instalatia asta e pe dos.Are + permanent si masa la comutator. Daca era normal trageam un fir de la masa la bec si nu ma mai interesa unde nu am contact ...dar daca fac asta se aprind farurile fara sa mai comut din maneta din cauza la + permanent. Cred ca o sa incep sa curat punctele in care fac masa farurile ...poate nu e nici un fir intrerupt...chiar nu aveam nici un chef de cablaraie acum :axe: :drinkers:

• 2 weeks later...
Guest electricus

alimenteza becul cu un fir de pe + baterie pe firul care vine de la siguranta si apoi aprinzi scurta lunga din comutator si vezi daca se aprinde mai bine.Cum te uiti din spatele becului este pinul din stanga. Pune o sig pe fir daca gresesti sa nu arzi comutatorul!!!! :yawinkle: