ionut120v Posted March 19, 2023 Share Posted March 19, 2023 Componenta inductiva a rezistentelor din snubere incurca sau ajuta? uneori se foloseste un inel de ferita in serie cu tranzistoarele, o mica inductanta. Link to comment
Marian Posted March 19, 2023 Share Posted March 19, 2023 Ala e un tip de snuber fara pierderi. Link to comment
ionut120v Posted March 19, 2023 Author Share Posted March 19, 2023 Am citit cartea propusa in link, topologia mea e punte in punte out, nu prea pot folosi snubbere cu inductor, Cu 4 sic mosfet de 20 miliohm la 900v cu cate o dioda sic schottky in paralel alimentat la 120v duce 3 kw fara snubbere cu frecventa de comutare de 50 khz, si 5 kw surge 1 secunda, destul de bine pentru tranzistoarele alea, dar nu prea rezista la scurt pana se pune protectia, am vazut ca folosind snubbere rezista mai bine la scurt, presupun ca o mica inductanta in serie chiar si proprie rezistentei reduce stressul on tranzistor at turn on, dar inrautateste prestatia at turn off. Probabil trebuie un trade off intre cele doua aspecte. Link to comment
Recommended Posts