Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Euro-"insii", ce parere aveti despre faliment?


DjLeco2021

Recommended Posts

Din nou, citez, nefiind afectat, am asigurare in alta parte.

 

"

Falimentul Euroins se instalase deja de mai mult de un an.
Întârzierea cu mai mult de 7 luni a declarației de faliment este infracțiune: se numește bancrută simplă.
Într-un an s-a putut colecta o sumă enormă din prime RCA. Zeci de milioane de euro, poate chiar sute. De la șoferii obligați să dețină polița de asigurare RCA, pentru a circula pe drumurile publice.
Bulgarii au avut timp să transfere activele către un “re-asigurător”. Inclusiv aceste încasări. Acum, peste 100 de mii de inși sunt târâți în instanțe pentru a-și recupera pagubele de la “asigurător”. Culmea este că sunt peste 2,8 milioane de șoferi “asigurați” la Euroins, plus zeci de mii de transportatori de marfă sau persoane care acum trebuie să plătească alte polițe, mult mai scumpe.
Această externalizare de active și bani este tot o infracțiune: dacă transferul s-a făcut în dauna creditorilor, fapta se numește bancrută frauduloasă.
În plan civil, actele juridice de transfer vor putea fi anulate în procedura de faliment, iar activele + banii aduse înapoi, la masa bunurilor + valorilor de lichidat, cu consecința dublă că vinovații vor fi pedepsiți, iar presiunea pe banii publici va fi fost mai mică sau chiar eliminată.
Un lichidator profesionist, curajos și independent va putea face ambele treburi.
Un lichidator pus cu mâna de știți-voi-cine va pune batistuța roz pe țambal, atât în legătură cu bancruta, cât și în legătură cu acțiunea în reîntregirea patrimoniului deja golit al Euroins.
Avertizorii de integritate spun că anul de zile de întârziere de care este vorba mai sus ar fi fost lăsat să treacă pentru ca bulgarii, strânși cu ușa, să sară cu sfânta șpagă. Chiar managerul bulgar al Eurohold dădea de înțeles acum o lună că ăsta e motivul real al controalelor repetate efectuate de ASF, dar numai pipăind fondul (sau trăgând mâța de coadă), iar nu luând taurul de coarne. Adică, un șantaj soft, ca să fie bine și să nu fie rău - cum bine zicea un mare filosof bulgar anonim.
Eu consider că bulgarii, mai degrabă, s-au scos cu acest an de zile de respiro. Dacă lumea bună a tehnocrației și a judecătorimii și a serviciilor secretoase vor reuși acea punere a batistuței roz pe țambal, frauda va fi fost relativ repede uitată și vinovații, scăpați. Oricum, vin crize și falimente bancare mult mai mari - cine o să se mai uite la un mizilic de 400 de milioane de euro?
Hint: ați văzut cumva vreo arestare, vreo mișcare măcar, de la diicot, în dosarul City Insurance? Nu, nu ați văzut, pentru că nici eu nu am văzut. Si nici nu veți vedea, până la împlinirea termenului de prescripție."
Edited by DjLeco2021
Link to comment
  • Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Citez un comentariu la un articol din presa:

"- RCA -ul - este de fapt un - Caritas - pt Fraieri - cand Fondul-se Ingroasa, - Actionarii baga Societatea in Faliment - se merge apoi la Justitie, -Procesul dureaza 10 ani, Faptele se Prescriu - Statul si ,,FRAIERII'' - raman, cu paguba, iar -Actionarii - cu - Cascavalul. Politica si Jaful -Dambovitean."

 

Link to comment

Nu esti afectat? Un sfert din masini au la euroins. Grija mare timp de un an sa nu dea un berbec in tine...

 

Esti afectat ca timp de un an tot cu morcov umbli...

 

Caritas ca si Caritas, dar la group ama aveam deobicei tariful de euroins plus cativa zeci de lei. Oare pica si aia?

 

Oare de ce a căzut? Poate ceva furtișaguri interne.

Link to comment

Eu stau si ma intreb oare ce acoperiti sunt in spatele acestor manevre de scapa toti nevinovati. In cel mai rau caz de gasesc vinovati, aceste dosare vor avea aceiasi soarta ca cel cu Hexipharma. Vor taragani dosarele pana se vor prescrie faptele. 

Oare lichelele astea din noul FSN aka USL sa fie doar niste papusi iar papusarii sa fie aia cu acces la informatii adica fosta securitate rebranduita? Eu cred ca un sambure de adevar exista in ipoteza cu statul  paralel a lui ala cu dintii stricati, ala ce se credea Erdogan de Romania.

Link to comment
Acum 36 minute, Sharky a spus:

Oare de ce a căzut? Poate ceva furtișaguri interne.

 

Au furat banii de asigurari cum au facut si la cealalta firma.Iar aia cu atoritatea de reglementare de hoti sunt pe mana cu ei.Cum dracu de nu plateste nimeni pt hotiile astea si scapa toti?

Link to comment

Tura asta nu sunt în gașca celor cu falimentul. Am fost tura trecuta, cu City. Se cheamă ca am învățat câte ceva, și nu mai închei polița cea mai ieftina, de la firma care tine lanterna din capătul șirului, desi nu am cu decontare directa, dar imi place sa cred ca fiecare gandeste la fel. Poate o sa reconsider pozitia si voi incepe sa cumpar polite cu decontare directa. Întrebarea din titlu îmi aduce aminte de întrebarea standard a unor reporteri făcuți la apelul de seara jurnaliști, cand unuia scos din încarcerare după un accident, ii puneau întrebarea, cum va simteți ? Na, nu știu ce răspuns se așteptau sa primească de la un zdruncinat, dar ei întrebau. Asa și cu falimentul, ce părere avem? Pai ce părere poți sa ai când ți se confirma a n-spea oara ca suntem o tara condusa de hoți în cârdășie cu serviciile, justiția și alte ministere alese? Și toate astea sub atenta oblăduire a statului, care ar trebui sa aibă grija de proprii cetateni. Dacă era o pura întâmplare nefericita, puteai să-ți exprimi regretul, furia, frustrarea, dar e o rețetă de succes, aplicata a patra oara, după care o clica de delicvenți rămân cu banii, iar pulimea cu paguba. Chiar nu știu ce părere poți exprima, și mai ales, la ce bun? Câți vinovați au fost pedepsiți pana acum? Nici unul. Deci nu poți avea decât o părere buna, sistemul funcționează. Măcar suntem și noi buni la ceva pe lumea asta. În alte tari, asa ceva ar fi de neconceput, ma refer la repetabilitate, dar la noi se poate. Deci, ce părere să avem? :rade:

Link to comment

 doru3160.Şi se mai supără unii pe aici când zicem că RO e sat fără câini şi că am fost şi încă suntem buni de jumulit!!

 Pe de altă parte avem realitatea aia pomenită de "hăhăit",că omul e nimic în faţa organelor statului!Ultimul exemplu,răsunător,a fost condamnarea şi executarea lui Rudel Obreja...Când vor "unii" se poate...

Link to comment

Tarifele sunt stiute si sunt calculate dupa niste grile de ora de manopera si cu piese noi.

E normal ca o bara de  pe o masina de 60mii euro sa fie mai scumpa ca o bara de lighean.

 

Chiar daca masina de 60mii e devalorizată la 5mii. Piesele de schimb nu ti le da nimeni moccala fel si manopera in service autorizat si cu factura nu e tot una cu nea Vasile cand leaga cu sarma.

 

Asiguratorul poate contesta devizul in caz ca sunt incluse elemente neafectate in accidentul cu pricina.

 

 

In rest vaca sau nu se muls, daca noi dormim, escrocii apar cu complicele nostru.

Link to comment

   Si piesele de schimb sint supraevaluate! cam ca tot ce se deconteaza prin sistemele de asigurari de acest fel. a se vedea si preturile enorme la care se deconteaza prestatiile medicale de catre companiile de asigurari! exact de asta le sta unora in git sistemul medical de stat din Romania si lupta pentru desfiintarea acestuia si inlocuirea cu unul total privat!

  Apropo, desi se povestesc multe, pina acuma, nici un medic din sistemul de stat nu m-a invitat la cabinetul privat personal.

  In schimb, un stomatolog de la o clinica privata (mare si bengoasa!!!) a facut asta, adica a spus ca mai bine il caut la cabinetul personal! fara acte, far factura si la pret ceva mai mare decit clinica!

Acum 11 minute, Sharky a spus:

E normal ca o bara de  pe o masina de 60mii euro sa fie mai scumpa ca o bara de lighean.

 Nu e normal deloc! de ce sa fie normal?

Link to comment

 Sharky.Ai dreptate cu piesele,da' mai există şi variante "aftermarket" sau,în unele cazuri,să cumperi tu piesa SH.Dau exemplu la Astra H spoilerul faţă.Original costă peste 1000 lei,aftermarket cca 200.

 Problema nu e la cei ce iau maşini scumpe noi,ci la cei care cumpără SH.Să pui pe băbăciune unele piese originale te seacă rău,de aia ajungi la SH...

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines