Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatare display tv led


Recommended Posts

Salutare la toti!Ma intereseaza cum curatati displayul tv led de urmele accidentale de degete ,praf etc!?Este vorba despre un tv LG NanoCell seria 76 .Am incercat sa elimin niste urme de degete ramase pe display la instalarea tv-ului,am folosit 2 solutii dedicate de curatare dar parca mai tare am manjit ecranul!Am incercat si cu apa distilata,laveta microfibra umezita si apoi o laveta uscata dar fara rezultat.Am incercat cu solutia de la Hama si CS-02 dar asa cum am spus anterior parca mai rau am facut.Stiu ca este o intrebare putin off topic ,dar sunt convins ca in activitatatea zilnica de depanare va intalniti cu situatii de genul asta!Multumesc

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Indiferent de soluţia folosită, nu pulverizaţi direct surafaţa ecranului, fiindcă dacă se scurge lichidul la baza ecranului şi aveţi drivere de panel acolo, adio tv.....

Pulverizaţi întotdeauna soluţia pe o lavetă sau şerveţel şi cu ea uşor umezită frecaţi cu grijă ecranul

Link to comment

As adauga: televizorul sa fie oprit de ~30 de minute ca sa nu fie panoul cald (sau chiar fierbinte). 
Eu am sters mereu cu alcool tehnic fara sa ramana urme, DAR e pe riscul fiecaruia. Din cate am inteles folia de suprafata are un strat special pe ea si s-ar putea sa se "inmoaie" si sa ramana dungi clare. Dupa noroc.

Link to comment

în 100 ml apă se pune 1 picătură fairy. Cu soluţia asta se umezeşte puţin un şerveţel de hârtie. Nu se va folosi bumbac sau alte materiale care zgârie ecranul. În partea de jos, ecranul trebuie curăţat cu grijă ca nu cumva să se scurgă vreo picătură de soluţie. Dacă petele sunt mai vechi sau mai consistente, nu se freacă ci se lasă şerveţelul umed pe ecran până pata se înmoaie, după care se îndepărtează uşor.

Pentru a vedea mai uşor dacă ecranul e complet curat, eu folosesc o poză (jpg) complet albă. 

 

Pentru a vedea defectele ecranului, cu photoshop sau paint se fac poze cu aceeaşi culoare. Se folosesc următoarele culori: alb, negru, gri, roş, verde, albastru, galben, verde şi mangenta. În felul ăsta se poate vedea imediat orice pixel defect sau orice urmă de lovitură.

Link to comment

Culcati televizorul pe spate si pulverizati Clin de geamuri. Stergeti cu un prosop de hartie soft-moale.

Repetati daca este nevoie. Nu stergeti cu alcool curat..fie el si izopropilic...la uscare se albeste.

Edited by mac01
Link to comment

Am folosit cu succes șervețele pentru ochelari dar să nu cumpărați cantități mari deoarece se usucă. Ambalajul este individual si foarte foarte bine realizat (Al+polietilena) dar când trec de 1 an tot incepe sa se usuce.

Cu izopropilic am dat doar pe displayul de la laptop, nu e pretențios și pare destul de rezistent. La TV/ monitor IPS nu am avut curaj să fac așa ceva, oricum astea sunt evervante când trebuiesc curățate.

Link to comment
Acum 4 ore, vcatlan a spus:

Si eu asa am inteles ca aceste panel-uri IPS sau VA au un strat antireflex

Nu toate ecranele IPS sau VA au stratul respectiv. Folia mata e doar o functie aparte pentru anumite modele.

 

Cel mai bine se verifica manualul televizorului/monitorului (modelul exact) si vezi ce recomanda producatorul.

La ecranele de care nu-mi pasa prea mult folosesc alcool izopropilic de 99%, pana acum doar telefoanele au suferit pe partea de "touch".

 

PS: un servetel de microfibra putin pufos e de preferat pentru curatare ecranelor, carpele normale pot crea probleme (mici zgarieturi, dare, etc)

Edited by stryx
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines