Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puncte de incarcare telefoane, gadgeturi, etc, cu panouri fotovoltaice

JohnR

Recommended Posts

Buna ziua,

Reprezint o mica firma de confectii metalice din Cluj, si doresc sa apelez la ajutorul dumneavoastra pentru un proiect pilot, pe care o sa-l detaliez indata. Am observat citind pe forum ca exista persoane care au experienta necesara pentru a ne ajuta in implementare. Am contactat si firme care se ocupa de comercializarea de panouri fotovoltaice, dar ei in general sunt doar atat...comercianti. Cei mari care poate ar avea personalul si puterea de a se implica, sunt orientati pe proiecte mai banoase, ceea ce pot sa inteleg.

Am dori sa facem niste prototipuri de mobilier urban inteligent, alimentate de catre soare. Se pare ca mai nou apar tot mai multe cereri pentru astfel de setupuri, si vrem sa incercam sa patrundem pe aceasta piata.  Problema este ca noi suntem "fierari, si nu avem know-how-ul necesar pe partea de electronica. Avem posibilitatea sa importam tot ansamblul, fie din China (ceea ce as prefera sa evit, datorita posibilelor probleme), fie din UE la niste preturi piperate foc. 

Si atunci m-am gandit ca poate nu ar fi rau sa incercam sa dezvoltam ceva aici, la noi. Prin urmare, ne intereseaza o colaborare cu o persoana/firma din domeniu, care e interesata sa se implice pe partea de electronica si care detine cunostintele necesare.

In functie de tipul de mobilier, exista mai multe add-on-uri pe care am observat ca producatorii de renume le-au implementat:

-incarcare USB

-incarcare wireless

-iluminat pe timp de noapte

-router 4G

-display pentru afisaje diverse + temperatura, umiditate, etc.

-chiar incarcatoare pentru scutere electrice, dar presupun ca aici se complica povestea

Nu stiu momentan ce forma ar putea lua colaborarea noastra, dar sunt deschis la discutii/idei. Daca cineva doreste sa purtam o discutie pe aceasta tema, va rog sa-mi lasati un numar de telefon si o sa revin.

Daca cineva are disponibilitatea de a da cateva sfaturi pe forum, si acest lucru e bine venit! 

Din cate inteleg, la baza, sistemul nu e foarte complicat, cel putin sistemul basic.

In mintea mea naiva trebuie alese panourile solare potrivite, un invertor care sa transfere curentul intr-o baterie, porturi de incarcare si gata: magie :) 

Cu siguranta, sunt o gramada de aspecte care trebuie gandite si luate in considerare... pentru acestea, daca se poate, rog ajutor.

Va multumesc

• Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• JohnR

1

Popular Days

Top Posters In This Topic