wally_gatter Posted March 8, 2023 Share Posted March 8, 2023 Mneata Am routerul Huawei HG8143A5 si pe toate porturile am viteza limitata de 100Mbps. Am mai multe access pointuri (TP Linkuri) care functioneaza perfect dar au viteza maxima primita din routerul principal. Ce setari trebuie facute ca sa am gigabit pe macar o iesire? Si de asemnea daca pot creea o retea cu aceiasi parola ..... Link to comment
vlad751 Posted March 8, 2023 Share Posted March 8, 2023 "Conform specificaţiilor, HG8143A5 are port gigabit doar pe LAN1"...Sursa Link to comment
wally_gatter Posted March 8, 2023 Author Share Posted March 8, 2023 Am deja portul 1 conectat la alt router capabil 1.3Gbps dar am doar 100Mbps pe portul 1. Pe mine ma intereseaza configurarea portului 1 din routerul Huawei. Link to comment
vlad751 Posted March 8, 2023 Share Posted March 8, 2023 (edited) Problema este de la Huawei, de la cablu sau de la echipamentul utilizat pe LAN1. Presupun ca net-ul e de la Digi si c-ati citit despre cablu care ar trebui sa fie categoria CAT5/CAT5e cu 8 fire mufat corespunzator. Eventual faceti o sesizare si celor de la Digi, sa nu aiba vreo setare incorecta pe Huawei si daca se dovedeste a fi ok cereti sa configureze Huawei-ul in mod bridge. Atunci ONT-ul va functiona ca un media converter. Puneti alt router pe portul indicat de ei si de-acolo e treaba clasica Edited March 8, 2023 by vlad751 Link to comment
wally_gatter Posted March 8, 2023 Author Share Posted March 8, 2023 Cablul este cat6A mufat de mine, a mers inainte 1Gbps dar dupa resetarea routerului Huawei nu mai merge, Cablul are 4 perechi ecranate. Stiu sigur ca nu este cablul de vina, am tester pentru asa ceva. Este vorba de setari, nu mai tin minte cum se face. Din command prompt cu ipconfig am aflat toate adresele IP, din cate imi amintesc cred ca trebuie facut port forward sau ceva de genul. Aici e partea nasoala ca am uitat. Placa de retea este de 1Gbps la laptopul cu care i-am facut configurarea, iar al 3-lea echipament in cascada este un switch 10Gbps (optic). Setarile Huawei le fac prin portul 1 legat direct la laptop, restul retelei este deconectata in momentul ala. Link to comment
wally_gatter Posted March 8, 2023 Author Share Posted March 8, 2023 doar 100. in status page din Huawei arata tot 100. pe toate 4 porturile este 100. Link to comment
wally_gatter Posted March 8, 2023 Author Share Posted March 8, 2023 Acum 7 minute, antemir a spus: Daca conectezi laptop la celalalt router care spui ca are si el GE, arata 1000 la "link speed" ? doar 100 Acum 8 minute, antemir a spus: Nu te baza pe ce zice testerul, majoritatea masoara doar continuitate in cc. Masoara si metrajul, imi spune ce mod de conectare are, etc Acum 8 minute, antemir a spus: Incearca totusi un alt cablu am patch cable facut tot de mine si am si de fabrica cu fire. Link to comment
wally_gatter Posted March 8, 2023 Author Share Posted March 8, 2023 Nu este debifata. La alta retea se conecteaza pe gigabit. Link to comment
modoran Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Ia alt cablu gata facut din magazin, lasa-l pe ala mufat de tine. 1 metru e de ajuns. Nu cred ca ai ce setari sa faci tu in ONT-ul ala Huawei. Sau dai 10 lei la Digi sa-ti verifice ei reteaua. Link to comment
wally_gatter Posted March 9, 2023 Author Share Posted March 9, 2023 Acum 2 ore, modoran a spus: Sau dai 10 lei la Digi sa-ti verifice ei reteaua Ultima data aveam de la ei viteza limitata la 100Mbps... I-am sunat dupa resetarea echipamentului, au incarcat ei datele in el si a mers. posibil sa nu fi incarcat toate setarile. Multumesc tuturor pentru ajutorul oferit! Link to comment
ndor Posted March 9, 2023 Share Posted March 9, 2023 Pe viitor ca sa eviti sa mai apelezi la serviciul celor de la Digi , cere sa puna ONT-ul ala in bridge dupa care pui propriul tau router . Asa o sa ai maxim ce scrie in contract , plus o multitudine de porturi de care vrei . Link to comment
wally_gatter Posted March 9, 2023 Author Share Posted March 9, 2023 1 oră în urmă, ndor a spus: Pe viitor ca sa eviti sa mai apelezi la serviciul celor de la Digi , cere sa puna ONT-ul ala in bridge dupa care pui propriul tau router . Asa o sa ai maxim ce scrie in contract , plus o multitudine de porturi de care vrei . Multumesc de raspuns. Oricum urma sa-l fac bridge ca sa nu am retea in retea. Link to comment
Recommended Posts