Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becuri auto LED vs halogen


Cicero

Recommended Posts

Becurile auto LED pentru faruri sunt noul standard pentru industria luminilor auto, deoarece majoritatea autoturismelor noi sunt livrate cu, cel puțin, lumini de zi cu LED-uri și faruri LED pentru fază scurtă. LED-urile sunt în prezent în proces de înlocuire a becurilor clasice cu halogen în echiparea vehiculele moderne. Acestea oferă o eficiență luminoasă ridicată și o siguranță sporită.

becuri auto LED

Becurile auto LED sunt becuri cu diode emițătoare de lumină. Aceste diode electroluminiscente sunt semiconductori care transmit fotoni emițători de energie care generează lumină. Luminile auto LED direcționale sunt mai luminoase decât cele ale becurilor auto cu halogen de aceeași putere. Pe măsură ce producătorii auto urmăresc în proiectarea și construcția unui autovehicul un consum redus de combustibil cât și emisii nocive mai mici, reducerea consumului de electricitate a mașinii a devenit un deziderat. Exact la acest lucru ajută luminile auto cu LED-uri prin consumul lor de electricitate extrem de redus.

Becurile farurilor LED produc o lumină albă clară. Această lumină este asemănătoare cu lumina naturală de zi ceea ce are ca rezultat o percepție plăcută și crescută a obiectelor iluminate. LED-urile auto oferă o funcționalitate excelentă, performanțe tehnice mărite și rezultate optime de iluminare a drumurilor. Becurile farurilor LED susțin economisirea resurselor de energie și oferă mai multă siguranță în trafic.

 

Ca exemplu becurile auto LED pentru faruri seria NIKEN seria Pro sunt construite cu diode LED de înaltă performanță ce folosesc tehnologia flip chip ce are ca rezultat emiterea unei lumini mai puternice de pe o suprafață mai îngustă, creându-se astfel un model perfect concentrat al fasciculului de lumină emise. Deasemenea, diodele LED sunt poziționate pe o structură de bară realizată din cupru, ceea ce permite o mai bună disipare a căldurii emise de acestea. Pe măsură ce căldura este disipată mai ușor, mai mult curent poate trece prin diodele LED, având rezultatul că emisia de lumină acoperă o zonă mărită crescând în acelasi timp și intensitatea luminoasă emisă. În plus, folosind materiale caracteristice superioare pentru eliminarea rapidă și eficientă a căldurii, cum ar fi aluminiul tip 6063 pentru radiatorul conceput într-o formă specială, un ventilator intern puternic cu o rotație de 8.500 RPM, împreună cu un controler electronic inteligent pentru o gestionare cât mai bună a temperaturii echipamentului, acest lucru va îmbunătăți stabilitatea și performanța luminii furnizate de becurile LED NIKEN ProSeries.

 

De ce să înlocuiți un bec cu halogen ars cu unul LED? Deoarece becurile auto cu LED-uri sunt mai luminoase decât orice becuri standard cu halogen și au un model de fascicul de lumină emisă mai larg și perfect concentrat, plus consumul electric redus necesar funcționării luminilor auto LED, durata de viață semnificativ mai lungă de până la 50.000 de ore de viață pentru NIKEN LED Pro Series, comparativ cu până la 2.500 de ore de lucru pentru becurile halogen standard, și o iluminare mult mai bună a drumului din față cu o lumină de culoare mult mai albă, de până la 5500K, față de becurile auto halogenii standard, care de obicei dau o lumină de culoare gălbuie.

Becurile auto LED NIKEN ProSeries sunt compatibile cu soclul becurilor auto cu halogen existente, procesul de înlocuire a becului vechi cu halogen cu unul nou LED fiind simplu și intuitiv. Uneori, în funcție de marca și modelul mașinii dumneavoastră, va fi nevoie de un element adaptor, dar, nu vă faceți griji, îl veți găsi în interiorul pachetului premium NIKEN cu 2 bucăți de becuri auto cu LED-uri. Soclurile becurilor de tip H1, H3, H4, H7, H10, H11, H15, H27, 9005, 9006 și 9012 sunt acoperite de oferta de becuri auto premium a NIKEN LED. Asadar, acestea reprezintă alegerea perfectă la înlocuirea becurilor auto cu halogen.

 

Atenție: a se folosi doar Off Road, în afara drumurilor publice. Legislația UE nu permite interferarea cu instalația electrică originală a autoturismului. În acest caz este nevoie de omologare separată de la autoritățile competente.

Utilizarea becurilor care nu respectă caracteristicile instalației electrice a autoturismului poate duce la deteriorarea acesteia precum și a farurilor.

Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ca să pui un bec cu led la o maşină a cărei instalaţie e concepută pe halogen, trebuie să-i ataşezi o rezistenţă în paralel, altfel computerul va da eroare de bec ars, detectând un consum scăzut.Acea rezistenţă va consuma diferenţa de putere dintre cea a becului original şi puterea noului ,,becoled,, lucru păgubos din punct de vedere al eficienţei.

Practic pui un bec led doar pentru lumina mai albă, pierzând avantajul major al consumului redus.Deci hai să lăsăm ledurile pentru maşinile cu instalaţia concepută le leduri şi să punem topicuri de reclamă pe secţiunea comercială, nu pe cea tehnică.Fiindcă ăsta a fost de fapt scopul topicului..

P.S. Nu mai deschide n topicuri pentru fiecare articol vândut de magazin, secţiunea Bazar nu e loc de reclamă gratuită pentru firme, ci în principal pentru membrii Elforum.E tentant să poţi promova gratuit firme şi magazine pe toate forumurile tehnice, dar noi considerăm asta ca SPAM şi-l tratăm ca atare.

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines