Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrat final tda8954th

Recommended Posts

Va salut. La un mixer behringer pmp500 am o problema cu avest integrat, sau cel putin asa cred , desi mai am de facut ceva sapaturi in sursa. Sursa in comutatie, etaj final clasa D, un integrat final stereo si cam atat. Initial la alimentare pe bec , atat afisajul cat si ledurile clipeau. Am masurat alimentarile pe integrat si valorile oscilau intre 6,7 V si 36V pe ambele ramuri. am masurat iesirile integratului si aici am DC si oscileaza intre 2 si 5 v pe o iesire si 3 si 12v pe alta. Am dezlipit integratul tda 8954th si am masurat din nou alimentarile , acum sunt stabile la + si - 40V, dar nu am apucat sa pun o sarcina pe ele, urmeaza. Mai am gasit un +  si - 15V. Schema nu o am. Am cautat sa vad unde gasesc acest integrat si nu il gasesc in Romania, si cineva a zis ca ma ajuta cu un TDA 8953th. Acum din ce am inteles acesta din urma nu are protectie la temperatura si DC, dar ar merge montat si lasat acolo sau doar pentru proba? Ar fi bine daca as gasi undeva mai aproape de cumparat si poate ma ajutati cu ceva informatii sau cineva sa mai confruntat cu problema asta. Va multumesc.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Acum 3 ore, alex26 a spus:

Va salut. La un mixer behringer pmp500 am o problema cu avest integrat, sau cel putin asa cred , desi mai am de facut ceva sapaturi in sursa. Sursa in comutatie, etaj final clasa D, un integrat final stereo si cam atat. Initial la alimentare pe bec , atat afisajul cat si ledurile clipeau. Am masurat alimentarile pe integrat si valorile oscilau intre 6,7 V si 36V pe ambele ramuri. am masurat iesirile integratului si aici am DC si oscileaza intre 2 si 5 v pe o iesire si 3 si 12v pe alta. Am dezlipit integratul tda 8954th si am masurat din nou alimentarile , acum sunt stabile la + si - 40V, dar nu am apucat sa pun o sarcina pe ele, urmeaza. Mai am gasit un +  si - 15V. Schema nu o am. Am cautat sa vad unde gasesc acest integrat si nu il gasesc in Romania, si cineva a zis ca ma ajuta cu un TDA 8953th. Acum din ce am inteles acesta din urma nu are protectie la temperatura si DC, dar ar merge montat si lasat acolo sau doar pentru proba? Ar fi bine daca as gasi undeva mai aproape de cumparat si poate ma ajutati cu ceva informatii sau cineva sa mai confruntat cu problema asta. 

Inlocueste-l liniștit și ca să stai linisti pui un modul de protectie crowbar la ieșirea difuzoarelor.

Nope , nu sint ...cunosc personal un depanator ff bun care este si Dj la evenimente  , care repara numai scule profesionale de scena ... A avut un Behringer cu acest final crapat si l-a comandat fix din link-ul postat de tine ...Desi a facut toate masuratorile, integratul s-a dovedit o pocnitoare chinezeasca si nu a functionat nici macar o secunda ...depanatorul s-a jurat ca nu Mai cumpara in viatza lui acest integrat de la acest furnizor ...120 de ron aruncati pe fereastra...

Daca vrei sa-l repari cu piese impecabile , iti dau eu pe pm tf de la service de la Senia ...