Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema display la un TV led LG model 42LM620S cu 3D


Recommended Posts

Buna seara tuturor. Acest televizor a venit cu clasicul defect de display ( lipsa imagine, backlightul si sonorul ok ). Acest televizor este echipat cu displayul EDGE model LC420EUE (SE) (F1).

 

Ce am constatat? Cu pamblicile LVDS conectate, am lipsa tensiunea VGH de 27 volti. Am deconectat pamblica LVDS din partea stanga si tensiunea VGH a aparut, dar tot nu am imagine pe jumatatea de ecran care este ok. Cred ca la acest ecran nu apare imaginea decat cu ambele pamblici conectate. Am trecut localizarea scurtcircuitului pe placuta LVDS cu probleme, mai precis, la izolarea pinilor cu probleme pe pamblica respectiva. Am depistat si am izolat pinii cu probleme. Dupa incercari si incercari, sa constat ca s-a defectat si partea dreapta. In sfarsit, am depistat si izolat si in partea dreapta pinii cu probleme ( vedeti procedura in poza din attach ). Acum, in momentul de fata, am prezente tensiunele VGH ( cca. +27 volti ) si VGL ( cca. -5 volti ) si imaginea nu apare absolut deloc. Apare un alb puternic si in partea dreapta imi apar vreo doua - trei dungi verticale. M-am chinuit la el vreo doua ore si nici o imbunatatire. Ce-i drept, nu am desfacut placutele LVDS ca sa masor condensatorii, dar tind sa cred ca defectul este pe driverele displayului. De ce cred asta? Deoarece initial a fost scurtcircuit pe partea stanga si partea dreapta era ok, apoi dupa incercari si incercari, a aparut un scurtcircuit si pe partea dreapta. Ce am mai observat? Cu pinii cu probleme izolati, dupa cum am zis, apar corect tensiunile VGL si VGH, dar integratul care genereaza aceste tensiuni, se incinge.

 

Acum, dupa cele spuse, rog poate are vreun coleg vreo solutie de rezolvare la acest tip de display.

 

Multumesc.

 

Izolare.jpg

Edited by ROBEERT
Link to comment
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines