Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect display Samsung UE 43NU7092U


Recommended Posts

Buna ziua,

Am nevoie de experienta dvs. pentru a identifica un defect care se manifesta la acest TV Samsung achizitionat acum 3 ani.

In urma cu aproximativ 3 saptamani  a aparut in marginea de jos a ecranului in zona de mijloc o umbra discreta care arata pe ecran ca si cum ar fi fost afumat, umbra care s-a extins in sus lent in perioada urmatoare

Ieri la marginea din stanga pe toata inaltimea ecranului a aparut o dunga intunecata  alaturi de cea anterior amintita.

Tot ieri pe seara toata zona delimitata de  cele doua dungi a manifestat un  efect de palpaire  dupa care ecranul si-a recapatat in intregime imaginea.

Dupa jumatate de ora zona in cauza s-a intunecat si de atunci a ramas asa.

Dimineata cand a fost aprins cateva minute ecranul a fost luminat fara acest defect dupa care a revenit la imaginea deteriorata.Verificat si la pranz starea de defect persista.

Va atasez imaginea cu manifestarea in cauza  cat si eticheta produsului.

Va multumesc anticipat pentru sugestii.

 

222.jpg

444.jpg

Edited by marianlsea
Link to comment
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acum 7 minute, Florinel TV a spus:

Leduri arse de pe barete

Multumesc mult pentru sugestie.Mi-era teama de concluzia asta.

Ca sugestie credeti ca trebuie schimbate toate LED-urile sau doar cele arse pentru ca din cate se vede, durata de viata laudata ca fiind mare a lor este doar o gluma proasta si ca atare ma gandesc ca vor ceda si celelalte in urmatoarea perioada.

Link to comment

Ieri mi-am facut curaj si l-am demontat.Am ajuns la barete care sunt tip AOT_43_NU7100F_2X28_3030C  in numar de 2 cu 28 de leduri fiecare.

Am curatat  folia care prezenta urme de afumare usoara,cu alcool tehnic.Am folosit initial alcool izopropilic dar nu curata prea bine(in foto folia inainte de curatare).Sper ca nu am facut vreo prostie.

Am comandat baretele -114 lei perechea.Maine ajung si le asamblez si vedem ce iese-imagine sau fum:84

Vechile LED-uri erau fixate pe margine ramei cu folie autoadeziva.

Ce imi recomandati-sa curat suprafata pana la metal sau atat cat sa se asigure o priza rezonabila pentru noile barete cu LED-uri ?

2.jpg

4.jpg

Link to comment
1 oră în urmă, Florinel TV a spus:

Cu asa ceva se curata https://www.ebay.com/itm/322452366357   si cu alcool izopropilic

Multumesc pentru sfat.Mai invat ceva nou !! Curatarea cu alcool izopropilic  nu se realiza bine-ramaneau dare asa ca am apelat la alcool tehnic si o laveta din microfibra.S-a indepartat  prin stergere usoara..Acum este imaculata.Sper ca nu am facut o prostie.

Edited by marianlsea
Link to comment
1 oră în urmă, marianlsea a spus:

Multumesc pentru sfat.Mai invat ceva nou !! Curatarea cu alcool izopropilic  nu se realiza bine-ramaneau dare asa ca am apelat la alcool tehnic si o laveta din microfibra.S-a indepartat  prin stergere usoara..Acum este imaculata.Sper ca nu am facut o prostie.

eu curat cu diluant,alcool izopr.... folosesc doar unde risc sa ,topesc sau sa afectez suprafata,plastic in special,folosesc servetele de bucatarie,cårpå,bete de urechi,periutå de dinti,pe folii folosesc ,spirt,alcoolul izopr... inalbeste,in unele cazuri sterg si dispersorul(folia cea groaså) si folia interioarå daca e afumata,tot cu diluant,altfel nu iese fumul,daca tv.ul a avut arderi

 

Edited by iuliantv
Link to comment
Acum 47 minute, marianlsea a spus:

Inteleg...

Atunci m-am linistit.Alcoolul tehnic este mai putin agresiv decat diluantul:)

e metal,tot ce e important sa nu.l zgariati si sa fie cat mai curat ca adezivul benzilor sa lipesca cat mai fest pentru o racire buna,dupå ce schimbati baretele,e bine sa scadeti si curentul pe leduri,daca e tv.ul dv personal ,o puteti face din meniul tv din setari lumina spate,backlight,undeva la 70% daca nu din surså,undeva la iesirea curent leduri,trebuie sa fie 1-2 rezistente de balast la care se creste valoare,daca sant 2 barete atunci sant 2 canale,2 rezistente

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines