Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

De unde luam tabla de aluminiu pentru confectionat cutii ? Alternative...


Recommended Posts

Orice proiect electronic pe care il realizeaza un electronist trebuie sa se finalizeze cu o cutie. Cred ca fiecare dintre noi s-a lovit de problema asta. 

Eu acum vreau sa fac o cutie din panouri de aluminiu unite intre ele cu niste profile patrate de aluminiu de 10mm, ca in poza. Capacul va fi din tabla de aluminiu perforata si celelalte din tabla simpla. Profilul l-am gasit, dar nu reusesc sa gasesc tabla simpla si perforata. Imi trebuie maxim o jumatate de metru patrat de tabla simpla de 2mm grosime si o bucatica mai mica de tabla perforata. De gasit se gaseste sa cumperi dar doar la bucati mari de 2 metri patrati. Aveti idee daca exista pe lumea asta un magazin de unde poti cumpara si cantitati mai mici de tabla de aluminiu de 2mm, pentru amatori ca noi ? 

 

screenshot.1.thumb.png.606a79924752dc54ad87701a2a525959.png

Link to comment
  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

https://www.dedeman.ro/ro/tabla-aluminiu-2-x-500-x-1000-mm/p/6035738

Prea scumpa... 

 

Edit: De fapt, nu e scumpa. Eu voiam sa dau maxim 100 lei pe tabla pt cutia asta, dar mie imi intra la cutie doar 0.2 mp iar aici sint 0.5 mp. Iar pretul e chiar bun... Cred ca as putea sa iau si 0.5 mp, ca mai imi ramane pentru urmatoarea cutie. Dar nu stiu cum naiba as putea sa o iau efectiv de la ei... Dadui sa fac comanda si imi zice: "Nu este valabil pentru livrare in <orasul meu>". Ba chiar mai mult. Mai zice: "Acest produs nu poate fi comandat online. Te asteptam in cel mai apropiat magazin Dedeman pentru consultanta si achizitie."

Edited by Blacksmith
Link to comment

Aceeasi bucata de tabla de 2mm grosime am cumparat-o si eu din Dedeman.

N-o aveau fizic in magazinul din zona mea, dar o aveau in tara. Am platit-o online si cand a ajuns tabla la magazinul din zona mea m-au sunat sa vin s-o ridic. Au ei masini de transport care fac legatura intre magazinele lor...nu costa absolut nimic acest deranj.

Edited by mac01
Link to comment

Da, dar eu nu magazin Dedeman in orasul meu...

Cat de greu o fi sa trimita o bucatica de tabla de jumate de metru prin curier... Ca nu e nici voluminoasa si nici grea (ca e aluminiu). Dar asa sint unii, s-au ajuns... si nu se mai incurca cu "saraci".

Link to comment
Acum 7 minute, Blacksmith a spus:

Da, dar eu nu magazin Dedeman in orasul meu...

Cat de greu o fi sa trimita o bucatica de tabla de jumate de metru prin curier... Ca nu e nici voluminoasa si nici grea (ca e aluminiu). Dar asa sint unii, s-au ajuns... si nu se mai incurca cu "saraci".

Si daca it ajunge tabla indoita si colturile varza (doar nu crezi ca cei de la curier se vor purta cu grija ... cu o bucata de tabla) ai sa vrei sa fii rambursat. 

Cargus (acum Urgent - Cargus) pe vremuri avea si optiunea FRAGIL si cand am vazut cum a ajuns un pachet ... mi-am pus mainile in cap. Il intreb pe curier: ce scrie pe cutie? El, ridica din umeri si zice: pai nu eu am lovit cutia. 

 

Ca idee: am facut comanda la o firma din Olanda pentru doua brate cu tot cu pivoti pentru masina. Coletul trimis prin DHL si .... unul din brate are pocnita protectia antipraf (cutia este ciupita) deci a incasat o tranta zdravana cutia. 

Link to comment
Acum 19 minute, yo9hrb a spus:

De unde esti? Poate am drum prin zona.

 

Nu e prea mare deranjul... ? Din Teleorman sint...

 

Acum 6 minute, merck a spus:

Si daca it ajunge tabla indoita

 

Tabla de aluminiu de 2 nu se indoaie...

Link to comment

Foarte greu in Ro......Toti vor sa vanda min o coala de 1m x 2m.....uni dau min 3buc din astea.De aceea refolosesc cutii mai vechi de DVD-CD etc playere....sau lemn.De multe ori dau la prietenul din Germania ce trebuie ,el gaseste la cel mai bun pret ,si gata taiat la dimensiune ( acolo merge= clientul nostru/stapanul  nostru...)transportul de multe ori este 7 euro ,vine des acasa,si aduce.Lui fac acum amplificatorul Steampunk.

Mai folosesc lemn,la tuburi merge.

Singura firma care taie la dimensiune ,ambaleaza bine ca tabla sa nu se strambe,foarte amabili si rapizi ( de la ei am luat 50x50cmx1mm 2buc tabla de cupru ,a sosit in perfecta stare https://metal-automotive.ro      sunt din jud Timis,transportul a fost cel STAS de curier .

ABS este casant ,exista mai multe variante ,,unele se stramba la temperaturi mai joase.....mie nu-mi place sa lucrez cu ele.

Link to comment
  • validae changed the title to De unde luam tabla de aluminiu pentru confectionat cutii ? Alternative...×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines