Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop Asus G751 se opreste dupa cateva secunde


alex26

Recommended Posts

Buna ziua. Imi incerc si eu norocul aici, poate primesc un sfat de urmat ca am ramas fara idei cu privire la acest laptop.

Initial mi-a adus cineva acest Asus G751 sa-i pun windows-ul, desi acesta era instalat pe hard. Am incercat toate posibilitatile , am facut modificari in bios, am incercat cu mai multe stickuri cu windows , de la windows 7 la 11, dar nimic. Desi in bios vedea hardul , rami, nu pleca bootarea. Ramii , ssd schimbati, am instalat chiar pe un ssd un windows de pe un alt laptop asus si apoi am bagat ssd-ul in acesta si tot nu a vrut.

Am trecut la demontarea placii de baza si am verificat initial toti mosfetii, fara a gasi vreun scurt, sau indicatie eronata. Ar fi cateva nelamuriri pentru mine dar poate ma lamuriti. Procesorul si chipul video se incalzesc , tensiuni exista.

Gasisem o chestie ciudata la 3 condensatori in paralel, imi indica o rezistenta de 6 ohmi , aceasta fiind tensiunea +NVVDD si o tensiune de 0,88V, Aceasta tensiune NVVDD se duce la procesor, dar nu stiu daca e valoarea corecta sau nu. Am verificat in jurul integratului uP1661P PWR control pentru tensiune NVVDD si pare totul in regula.

Sa fie problema de bios sau unde sa mai caut? Va multumesc.

https://www.alisaler.com/asus-rog-g751jy-rev2-0-boardview/

 

Apropo , de ce am desfacut laptopul. Dupa o vreme nu mea vrea sa intre nici in bios , trebuia sa apas butonul de power de mai multe ori pana reusea. Apoi intr un final, se aprindea doar tastatura si ecranul ramanea stins ,iar dupa 5 secunde se stingea complet.

Edited by alex26
adaugare
Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

l.ati activat din bios,sau din bios a.ti setat boot priority usb cum se numeste stickul dv

o data ce e vazut hardul in bios ,eu zic ca e vorba de drivere setari in bios ,windows 10 instalat pe un alt laptop ar trebui sa mearga cu setarile identice de bios  ,pe care a fost instalat windowsul

uefi sau non uefi 

secure boot

windows boot manager 

sata ahci ide raid ...

unele au drivere ce nu sant incluse in windows si trebuiesc adaugate separat pe stickul bootabil

si instalate inainte de partitie ca sa vada hardul,...

e mai complicat greu de explicat de unul ca mine ce vorbeste din putina experientå

eu zic ca laptopul nu are nimic

https://superuser.com/questions/993878/windows-10-install-dont-recognize-ssd

Edited by iuliantv
Link to comment

Problema este ca acum nu mai am deloc imagine. Am incercat toate variantele posibile scrise de dvs. mai sus . Acum daca apas butonul de power doar se lumineaza tastatura si apoi se opreste . Am scris ca initial intra in bios la prima apasare de power, apoi tot mai greu, am ajuns trebuia sa apas si de 10 ori , pentru ca se lumina tastaura si se oprea laptopul, apoi i -ar incercam si tot asa. Apoi intr un final mai afisa. Sa trebuiasca cumva rescris biosul? Nu am rescris pana acum bios de laptop si nici nu stiu cu ce progarmator.

Link to comment

Suna a ceva chipseturi dezlipite pe acolo, nu trebuia sa te bagi in el si sa-l fi dat inapoi de prima data, sa nu pice acum beleaua pe tine.

 

Biosul se scrie cu ch341, dar nu cred ca e de acolo.

 

Iar 0.9V si 6 ohmi pe procesor e perfect ok, sa vezi cipuri video bune cu rezistenta sub 1 ohm.

Edited by modoran
Link to comment

D-le Modoran, dacă ma uit acum in urma, așa ar fi trebuit sa fac, sa-l returnez, e al băiatului unui fost coleg de

servici, dar problema asta mai gravă de acum, de a nu mai afișa nimic pe ecran, a apărut in timp ce eu incercam tot felul de stick-uri, setări in BIOS, înlocuiri de ssd, rami când trebuia sa-l pornesc sa văd dacă s-a schimbat ceva sau nu. Nu am desfăcut deloc laptopul ci doar după ce nu mai aveam ecran aprins și laptopul se atingea singur după câteva secunde. Legat de postarea d-lui Ghimpe, o sa încerc și varianta Dvs, as putea spune ca încărcătorul este 100% bun, îl voi testa și pe o alta sarcina, nu am încărcător de așa mare amperaj, asta parca e de 9A ,am doar pana in 4A.  Cu rescrierea biosului înțeleg ca nu ar schimba mare lucru, deci ce as mai putea încerca? Singura chestie de care urma sa ma leg era ca am o rezistența între GS de aproximativ 29 ohmi la vreo 5 mosfeti. Nu ar fi normal, dar nu știu cum sunt montati in circuit, nu am schema. 

Link to comment

O sa încerc și asta. Între timp am încercat cu butonul de pornire scos și scurt pe placa de baza și nimic nou. Am încercat cu un alt încărcător și tot degeaba. Și legat de cele 5 secunde cât ziceam eu ca sta aprins, sunt totuși 35 secunde ca le am numărat acum. Deci 35 secunde am ledul de power aprins după care se stinge, in tot acest timp ventilatoarele nu pornesc deloc. Când am testat cu radiatorul dat jos au plecat ventilatoarele după ce s a incalzit procesorul, deci ar funcționa. Atâtea măsurători am făcut ca le-am mai încurcat, deci rezistența este de 27,5 ohmi între Sursa și Drena nu între Sursa și Gate cum am scris inițial. 

Edited by alex26
Link to comment

Nu mai are imagine ca de aceea l am desfăcut. Cât avea imagine am încercat doar setări in BIOS, înlocuiri de ssd, rami, fără sa umblu in alta parte. Apoi a început sa pornească tot mai greu. Apăsam buton de power se lumina tastatura și nu afișa nimic  și se oprea. Iar apăsam buton power iar se lumina tastatura ai iar se oprea. Câteodată făceam aceste apăsări de 2-3 ori, apoi de 5-6 ori apoi tot de mai multe ori și in final apărea imagine, dar după mai multe episoade din astea nu a mai apărut deloc imagine. Și atunci l am desfăcut. Inițial am vrut sa scot bateria de BIOS dar apoi am măsurat și mosfetii, pentru ceva posibil scurt. 

Link to comment

27 ohmi poate fo ok daca mosfetii aia fac parte din configuratie high-low side si alimenteaza chipset, memorii ceva.   Pe low side e ok ( sursa la masa ) , pe high side nu prea e.

 

Dar nu se masoara asa la intamplare, fara o anumita logica.  E mai simplu sa masori alimentarile pe bobinele comandate de mosfeti si vazut ce alimenteaza si cat e valoarea corecta. Daca e in regula, nu te mai stresezi cu masurat mosfeti degeaba.

Link to comment

Imi amintesc de o situatie asemanatoare doar ca in cazul meu pornea OK dar orice faceam,intram in BIOS,stateam in meniul de alegere a sursei de boot,incercam sa pornesc installerul de windows,boot linux live la  fix la 35 secunde se inchidea.

Initial l-am dat inapoi apoi dupa ceva timp in care mai cautam solutii am aflat de ME region din BIOS,intre timp nu reusise nimeni sa rezolve problema,asa ca a ajuns iar la mine.

Scris un BIOS facut din backup si cu ME region clean facut dupa informatii de pe net si dupa scrierea acestuia a functionat normal.

Link to comment

As vrea sa incerc ce mi-a recomandat userul gabiz_ro dar sincer nu reusesc sa imi dau seama cum trebuie procedat. Am un programator Postal 3 cumparat acum cativa ani de la taxdoru si nu l-am folosit decat o singura data pentru o memorie 24c. Acum am memoria 25Q64FVSIQ si nu stiu cum sa configurez programatorul. am gasit un soft de postal dar nu stiu daca e bun si cum se face. Daca ma puteti ajuta cu un soft bun si ce configurari sa fac, in primul rand pentru a salva biosul din memorie. Cu respect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines