Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Line6 spider - final ars


kizu
 Share

Recommended Posts

Salut!

Am un amplificator de chitara cu procesor, Line6 spider 112 - 50w, la care s-a ars finalul( vizibil ) LM4765. Inainte de a cumpara piesa pe care, oricum, nu o gasesc la noi in tara, as vrea sa vad daca primesc semnal audio pe intrarea de la final, sa nu cumpar piesa degeaba. Credeti ca as putea folosi o pereche de casti pentru asta? Pun masa de la casti la masa amplificatorului si un R sau L la intrarea in final pe in+. Daca bag semnal pe intrare, logic, ar trebui sa ajunga acest semnal, la pinii de intrare ai finalului de putere daca nu e ars si altceva. Am verificat tensiunea de alimentare si pare OK. Sunt doua circuite de alimentare, unul +,- 28v si unul la +10v.

Ce sfat imi puteti da?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Se poate testa foarte bine cu o cască telefonică, de genul celor din vechile telefoane fixe Romtelecom, care sunt foarte sensibile.

La fel de bune ca sensibilitate sunt și vechile căști militare de transmisionist, tanchist, etc. Dar  cele moderne sunt mai fidele ca sunet, având membrană din plastic, în loc de membrană de oțel ca cele vechi.Ar trebui înseriat și un condensator de 100nF până la circa 1uF cu una din bornele  căștii, pentru a decupla o eventuală componentă continuă..

E necesara o singură cască sensibilă pentru că semnalul dinainte de final poate avea un nivel foarte scăzut, dificil de sesizat cu căști de impedanță mică.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines