Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Elprom mma310a


Recommended Posts

Am și eu o problema la acest invertor,pe diodele redresoare de putere se afla in paralel un sunt format din rezistența de 10 om înseriat cu un condensator ceramic de 223/2kv(22nf)  pe fiecare dioda deci doua astfel de sunturi .Am găsit condensatoarele defecte care datorita lor se încingeau puternic rezistențele și tensiunea pe ieșire era foarte mică .Ne având aceasta valoare de condensatori am pus de doi de 10nf/3kv in paralel care și de această dată se încălzesc acele rezistente,daca micșorez valoarea condensatoarelor cu un singur condensator de 2,7nf/2kv , temperatura pe rezistente este acceptabila și se poate suda .Care este explicația cu aceste condensatoare care încerca să sa respect valoarea originala se încing exagerat acele rezistente.

Link to comment
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu va contrazic dar momentan nu mă descurc cu poza că depășește limita ptr.s va face poza la condensatoarele originale,acum întrebarea vine de ce un timp a mers aparatul cu aceasta valoare,menționez că aceste condensatoare aveau pierderi nedetectabil cu multimetru și doar prin deducție și schimbarea lor am constatat că nu sunt ok.

Link to comment

Cum.am menționat  defectarea condensatoarelor le-am depistat cu valoarea de 2,7nf și astăzi mi-au venit conf.de 10 nf pe care i-am pus cate doi în aralel să-i apropii de valoarea corectă și surpriza asta este ,se încing rezistențele din nou și de-a ici nedumerirea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines