Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune 220 V AC - ieșire 0 V


Taraxacus
 Share

Recommended Posts

Stabilizator de tensiune Well AVRS 5000 VA - 1W

La ieșire tensiunea este 0 V - am verificat periile, sunt ok. coolerul funcționează. Cred că piesa de la ieșire care pare să fie un releu este defectă

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Voltmetrul ala arata așa pt că e defect (la intrare e 0 V - nu e conectat) Siguranța aia cu albastru e pe intrare. Butonul roșu e Delay - Siguranta de pe intrare își face treaba, inchide si deschide.

Link to comment
Share on other sites

În principiu e un autotraf. Ca sa iese tensiune, trebuie sa intre. Cu tranzistorii deocamdată nu are treaba. Dacă autotraful e în toate mințile, ar trebui sa măsoare câte ceva direct pe bobinaj, dacă conexiunea flexibila e dusa. Trebuie verificat începând de la intrare și văzut unde se oprește tensiunea. Recent am umblat în unul cu un tranzistor din punte defect. Facea reglaj, dar mai mult intr-un sens, în celalalt sens se cam poticnea.

Nu vad tensiune pe voltmetrul de intrare.

Link to comment
Share on other sites

Am rezolvat. Era depus praf cărbune și praf din atmosferă pe colectorul toroidal al autotransformatorului. L-am curațat înainte de a trece la verificarea tranzistorilor, am curațat și periile mai precis le-am șters și m-am asigurat ca sunt mobile. Am facut o probă și a mers. Am schimbat voltmetrul de pe ieșire cu unul nou (la cel vechi s-a ars resortul melcat din spate, nu-mi explic de ce pt ca am masurat dioda rezistența condensatorul și nu aveau nimic). @doru3160 - voltmetrul de pe intrare arată 0 pt că nu era conectat, am facut poza doar pt ca să se vada marca si tipul aparatului). Mai am unul mai mic la care s-au ars tranzistorii din puntea H , i-am înlocuit dar tot s-au ars așa ca am renunțat la el. Avea un voltmetru digital dar se alimenta doar prin două fire. Am sa pun o poza cu el ca să mă lămuriți cum aș putea să-l folosesc la altceva.

Mulțumesc pt răspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

Acum 5 ore, Taraxacus a spus:

@doru3160 - voltmetrul de pe intrare arată 0 pt că nu era conectat, am facut poza doar pt ca să se vada marca si tipul aparatului). 

Am bănuit, dar nu era sigur. La cel care arde tranzistorii din punte trebuie verificat servomotorul. Sa nu cumva sa consume mai mult decât pot duce  tranzistorii. Am avut modele care cautau tensiunea permanent în jurul valorii, dar nu se opreau. Pana la urma transpirau tranzistorii.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines