draku Posted January 24 Share Posted January 24 Acum 15 ore, Marele Savant a spus: Mie tot nu-mi vine sa cred ca intr-un laborator de analize medicale al unui spital, chiar din provincie, chiar din Gorj, cineva joaca bambilici cu sitemele de operare, aplicatiile pentru laborator, aparatele pentru analize si calculatoarele! oare pe buletinele de analize eliberate, utilizatorii pot citi ca respectivul laborator este si acreditat RENAR? Crede si nu cerceta ! Mai tineti povestea de acum ceva timp cu sucul de mere si berea duse la analize pe post de probe de urina? http://healthy-zone.ro/au-pus-flacoane-bere-respectiv-suc-de-mere-pe-care-le-au-prezentat-drept-probe-de-urina-pentru-vedea-cat-de-corecte-sunt-analizele-medicale/ https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/pericolele-la-care-sunt-expusi-pacientii-in-clinicile-unde-isi-fac-analizele.html Cu toata prezumtiva buna intentie a initiatorului topicului, daca interventiile afecteaza buna functionare a aparatelor de laborator, mai bine nu le face. Link to comment
ionut120v Posted January 24 Author Share Posted January 24 Acum 16 ore, core a spus: Eu am patit un caz in care mi se deschideau ferestre singure si cursorul mouse-ului o lua razna, miscandu-se singur pe ecran, sau impreuna cu miscarea mouse-ului real, si cauza nu era un virus. In cazul meu banui ca problema era generata de un driver de serial chinezesc, in urma comunicatiei intense la care era supus. Cand scoteam adaptorul usb serial din slotul USB, sistemul isi revenea miraculos si aveam control asupra lui. Probabil driver-ul adaptorului avea un bug, si cand seriala era incarcata masiv cu date, suprascria date in memoria altui driver, in cazul meu fiind driver de mouse, ceea ce ducea la miscarea haotica a cursorului pe ecran si click-uri date random. Legat de blocare sistem, am avut un alt caz care mi-a dat batai de cap mult timp. In final problema fiind rezolvata prin schimbarea sursei sitemului, in urma citii tensiunii de rail de 3.3, din program de monitorizare hwinfo, care in realitate scadea pana la 2.86V. Problema cu blocarea sistem a aparut la un sistem vechi de zece ani. Nu stiu ce conexiuni are acel calculator al dumneavoastra, dar daca este vechi si foloseste un driver cu ceva bug-uri, pentru vreo placa cu FPGA, nu ar fi exclus sa aveti probleme de la sursa sau driver. Ce ati putea incerca, e sa luati un hdd gol, instalati windows 10 curat si aplicatia cu care lucrati, de pe site-ul producatorului. Daca problema se repeta, poate nu e virus. S-ar putea sa fie ce spuneti dumneavoastra, exista o placa cu FPGA legata la un driver USB serial, intr-adevar se deschid ferestre singure. Link to comment
BRANCA Posted January 24 Share Posted January 24 ionut120v.Ceva similar am păţit pe timpuri de la mouse cu fir, defect.Cum l-am schimbat,cum şi-a revenit! Link to comment
ionut120v Posted January 24 Author Share Posted January 24 Am un mouse fara fir de la copil, o sa-l pun pe acela, o sa mai mai configurez un sistem, sa il inlocuiescpe acela sa pot scana de virusuri, altfel n-am de unde sti daca sunt. Cat despre acreditarere laboratoare n-are treaba cu calculatoarele. Am avut de lucru de am plecat dupa ora 21, daca n-ar fi multumiti n-ar veni. Am imbatranit, nu mai pot onora toate cererile, anumite analize de imunologie nu mai fac pentru ca nu mai sunt in stare. Lumea acum e foarte comoda vrea totul de la butoane, nu mai pune nimeni mana pe pipeta, dar asta costa mult, meseria ajunge sa nu mai merite, iau toti banii aia care vand echipamente, energie, consumabile si servicii. In cercetare poti dezvolta propriul robot de facut analize, cu aplicatii dezvoltate in casa pe care le conosti, daca iei de la altii, softul respectiv e un mister, nu stii cum fuctioneaza. Link to comment
Marele Savant Posted January 24 Share Posted January 24 deci, cum spuneam, e un fel de bambilici acolo la dv! Link to comment
ionut120v Posted January 24 Author Share Posted January 24 Succesul se masoara in functie de clienti, si de costuri. La imputurile de acum ajunge sa nu mai merite, o analiza de imunologie costa de la 30 ron pe CLIA (automat) fara manopera, cu cat mai poti vinde aia? pe ELISA manual costa 10 ron, se poate vinde incepand de la 20 ron. Nu stiu sa mai faca careva PSA la 23 ron, pe automat nu se poate. La un moment dat mi-am luat mana de pe hematologie, drept consecinta in 2 luni n-a mai functionat, a ajuns beyond repair, (in garantie) am chemat service-ul si a dat verdictul. S-au dat cu capul de pereti, neamortizat beyond repair. La ce mizerii am scos din aparatura de pe la altii, nu mai am incredere in nimeni, la urma urmei pot muri la fel si cu analize si fara. Controlul de calitate iese (intern si extern) tehnica de calcul nu face obiectul unor astfel de controlale. Unii provideri au neconformitati privind sistemul informatic, anume cer datele in fisiere excel microsoft. Contractul nu poate impune cumparea de licente microsoft, fara licente e ilegal, altii au rezolvat, au o interfata in care poti baga datele din orice browser sub orice sistem de operare. Conducerea a obiectat ca providerii conformi sunt scumpi, am acceptat, dar i-am notificat sa-si bage datele singuri in officeul de microsoft, din nevoie de clienti au acceptat. Sunt destule laboratore care proceseaza contolul extern cu precautii speciale sau il fac la altii, la mine se face exact ca probele uzuale, reflecta activitatea reala. Sunt unii obedienti fata de Microsoft sau altii, care pot lucra sub papucul lor, eu unul nu pot. Din moment ce astia de la Microsoft au facut un mesaj de sistem .trash.1000. nu sunt mai civilizati ca hackerii ordinari, nici unde in linux n-am vazut astfel de mesaje cu referire la informatia procesata sub windows. Link to comment
Stefan Posted January 24 Share Posted January 24 Acum 27 minute, ionut120v a spus: Conducerea a obiectat ca providerii conformi sunt scumpi, am acceptat, dar i-am notificat sa-si bage datele singuri in officeul de microsoft, din nevoie de clienti au acceptat. Google sheets? Il folosesc zilnic pentru lucru colaborativ, acces de oriunde fără sa depinde de un anumit sistem, evidenta cine si ce a modificat, conexiune securizata, șanse minime de pierdut fisierele sau criptare de vreun ransomware. Totuși nu cred ca e permis pentru Dvs. sa folosit așa ceva. Link to comment
telefunken Posted January 24 Share Posted January 24 Aveti o intelegere ciudata si originala a fenomenelor. Daca va incurca: sudo rm -rf /path/to/folder/.Trash-1000 V-a spus cineva mai devreme ca folderul respectiv este creat de Linux, lasati Microsoft in pace! Link to comment
string Posted January 24 Share Posted January 24 (edited) Parcă îmi amintesc că ”buletinul de identitate”, cel din carton ”comunist” avea specificată și grupa sangvină - pentru urgențe. ”Cartea de identitate”, respectiv un adevărat ”roman” computerizat (nu simplu buletin), devirusat și securizat internațional = nu conține informația asta. Cine are ”carte”, are parte : https://light.sunphoto.ro/photos/normal/89587582_OLRFXVD.jpg Adică (pardon!) phishing (pe ele). Edited January 24 by string Link to comment
string Posted January 25 Share Posted January 25 Pentru cine nu poate accesa link-ul: Link to comment
validae Posted January 25 Share Posted January 25 Care e legătura dintre făcătura de mai sus cu topicul ? Întreb şi eu înainte de a bana (şi) contul ăsta.. Link to comment
string Posted January 25 Share Posted January 25 On 1/21/2023 at 5:56 PM, ionut120v said: nu mai am incredere in integritatea bazei de date Nici eu ... Aceasta este legătura. Notă: ”făcătura” de mai sus este evidentă pentru un ochi atent și avizat. Alte ”făcături” nu sunt atât de evidente însă perfect posibile. Link to comment
ionut120v Posted January 25 Author Share Posted January 25 Acum 10 ore, Stefan a spus: Google sheets? Il folosesc zilnic pentru lucru colaborativ, acces de oriunde fără sa depinde de un anumit sistem, evidenta cine si ce a modificat, conexiune securizata, șanse minime de pierdut fisierele sau criptare de vreun ransomware. Totuși nu cred ca e permis pentru Dvs. sa folosit așa ceva. Procesarea informatiei nu face obiectul vreunei reglementari, se poate face si manual, pot sa le trimit prin posta. Voi incerca google sheets, doar sa mearga macro de office de microsoft, open office sau libre office le deschide, pot baga datele in ele, dar se vaita ca nu le mai pot folosi ca nu mai merg macro-urile. Cel mai probabil aveti dreptate, problemele cu baza de date nu sunt cauzate de virusuri sa de atacuri (n-a fost nici macar un singur atac de la infiintarea ei), ci de bubele aplicatiei care o accesesaza. Pe de alta parte multe laboratoare private dau analizele pe mail sau in cont, dar nu ofera conexiune securizata de tipul https, pana si acest forum ofera https. Apropo de tehnica de calcul, s-a dat la un moment dat un act normativ prin care institutiile finantate cu bani publici nu mai puteau cumpara birotica, nici macar imprimante. Link to comment
daniels Posted January 25 Share Posted January 25 Atunci cand completezi o baza de date nu completezi un Excel. O baza de date e ceva mai mult decat un raft. Bazele de date ofera o interfata web in care se pot completa niste formulare si permit unele exporturi de date sub forma .xlsx, .cvs, .pdf, etc. Este posibil ca acele exporturi sa nu fier compatibile 100% cu MS Excel, mai ales macrocomenzile. Daca vrei neaparat sa vizualizezi in MS Excel gasesti pt descarcare gratuita MS Excel viewer. Link to comment
Recommended Posts