Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Virusii de calculator pot ucide ca orice alt utilaj in conditie proasta.


Recommended Posts

Utilajele sau vehiculele prost intretinute si degradate pot provoca accidente, uneori mortale, intretinerea lor costa, dar de regula se face mai mult sau mai putin.

 

Intretinerea sistemelor informatice costa si ea ,dar nu se prea face, cand se umplu de virusi merg prost si creaza probleme, in sectorul sanitar de exemplu asta poate cauza accidente unori mortale.

 

Personal singurul lucru care am luat de la departamentul de informatica al unitatii au fost virusi, windowsul pe care lucrex la serviciu merge ca o roata sparta, nu mai am incredere in integritatea bazei de date a aparatului de analize, nici de aplicatie nu mai sunt sigur.

Privitor la harware am adus 3 laptopuri de acasa si mai am un desktop mai vechi, harwareul e ok, doar softul e bolnav, sufera de lipsa de mentenanta.

Daca intreb de mententa sau licente, raspunsul este: nu sunt bani pentru asa ceva.

 

Am trecut de 50 ani acum sunt in zona rosie orice sress aditional ma poate trimite direct la groapa, nu mai sunt in stare sa reinstalez windows, as lua de acasa alt laptop, dar trebuie configurat, drive-uri de retea, aplicatii, nu mi-e simplu deoarece nu fac in fiecare zi si nu mai am 30 de anisori.

 

Trecand la win 10 am avut probleme cu maparea drive-urilor de retea deoarece sistemul are structura diferita, baza de date o creaza in alta parte nu in directorul aplicatiei, nu m-a ajutat nimeni, m-am chinuit singur, multi antivirusi strica win 10 am avut probleme serioase m-am chinuit singur sa repar.

Versiunea noua de aplicatie de gestiune nu prea merge  decat pe win 10.

Referitor la solutii linux, poate doar cu bani din buzunar.

 

Pe manageri nu ii interesesaza sanatatea sistemului informatic sta chiar mai rau deacat masinile fara ITP care circula prin cariera, (dat fiind faptul ca nu circula pe drumurile publice nu trebuie, si daca nu trebuie nu baga nimeni bani sa le intretina) dar cand mai apare in presa se mai agita putin, cu privire la sistemele informatice nu se agita nimeni.

 

Link to comment
  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

18 minutes ago, ionut120v said:

cand se umplu de virusi merg prost si creaza probleme

Daca nu ar exista oameni neglijenti nu ar exista nici virusi.
Nu ai cum sa virusezi un PC daca nu instalezi programe dubioase, nu deschizi email-uri ciudate sau nu te uiti la 'muiuri' pe net.

Link to comment
Acum 28 minute, ionut120v a spus:

... multi antivirusi strica win 10 am avut probleme serioase m-am chinuit singur sa repar.

Care sunt aia care strica Win 10 si de ce aveți nevoie de antivirus pe Win 10?

 

In cazul meu Win 10, deși am trecut cu foarte mare greutate de la w7 la w10, este cel mai stabil si securizat sistem de operare de la MS. In 4 ani de când folosesc W10 am avut câteva notificări de la Windows Defender dar întotdeauna a fost vina mea, adică am descărcat tot felul de programe dubioase. Niciodată nu am pățit ca un sistem de operare sa se viruseze singur de nebun.

@ionut120v Probabil lucrați in sistemul de stat, acolo niciodată nu sunt bani pentru ce trebuie. E normal sa aveți totuși baze de date pe echipamente personale? Daca ii spuneți managerului ca echipamentul este nefuncțional presupun ca oprește analizele si-l doare-n spate?

 

l.s @antemir a fost mai rapid.

Link to comment
2 minutes ago, Stefan said:

Niciodată nu am pățit ca un sistem de operare sa se viruseze singur de nebun.

Se mai poate si asta daca cel care administreaza reteau a expus PC-urile la internet.
Dar Win10 a cam rezolvat si probleme de genul asta.
 

Link to comment
1 oră în urmă, ionut120v a spus:

Personal singurul lucru care am luat de la departamentul de informatica al unitatii au fost virusi, windowsul pe care lucrex la serviciu merge ca o roata sparta, nu mai am incredere in integritatea bazei de date a aparatului de analize, nici de aplicatie nu mai sunt sigur.

Privitor la harware am adus 3 laptopuri de acasa si mai am un desktop mai vechi, harwareul e ok, doar softul e bolnav, sufera de lipsa de mentenanta.

ce meserie aveti, daca nu-i secret?

Link to comment

Cum am spus la inceput virusii i-am luat din aceeasi unitate de la departamentul de informatica pe un stick, am avut banuiala ca voi lua, si banuiala s-a adeverit, deorece contabilitatea a fost dintotdeauna full de virusi.

N-avem la informatica personal care sa ne asigure un minim suport, in schimb capatam virusi.

 

O sa ma las daca mai supravietuiesc un an, doi, cu inflatia asta banii incep sa nu mai merite sunt destule locuri unde iei mai mult cu stress mai putin, Hidroelectrica de exemplu daca cotizezi ai macar categoria 3 si stii cat de cat cu ce se maninca, eventual ai  si rude acolo.

Am facut calculul si merita.

 

 

 

In momentul cand esti la capatul puterilor nu mai esti precaut, desi cunosti riscul.

 

Vreau sa spun prin acest subiect ca sistemele informatice nu sunt intretinute, nu se aloca bani pentru asta.

 

Nu ai  nici un fel de suport, e la fel cum ai fi la volanul unei masini vechi se rupe ceva si trebuie sa sudezi singur si sa mergi mai departe.

 

Nu s-au cumparat nici macar licente, dar mentenanta din acest motiv folosesc libre office, e cross platform, pot procesa acele fisiere si acasa sub linux, noroc cu linuxul altfel pierdeam informatii, sub linux fisierul ala cu trojanul nu face nimic, l-am sters pur si simplu, astfel am putut recupera datele, dar apucasem sa infectez un sistem win 10.

 

 

Link to comment
Acum 1 oră, dan cod a spus:

A spus parca în alta parte. Medic.

  eu am intrebat serios!

nu inteleg atunci ce legatura au povestile lui cu medicina! prin natura jobului am avut si eu tangenta cu partea informatica dintr-un spital oltenesc si nu am intilnit nimic din ororile povestite de colegul nostru, nu am auzit de medici care sa aduca cite 3 laptopuri si un desktop de acasa, mai ales ca activitatea lor de baza nu e butonatul! si ce mare spital e la bumbesti jiu? 

Edited by Marele Savant
Link to comment

Tocmai din cauza ca nu e mare nu intereseaza pe nimeni 120 de paturi e nesemnificativ.

In afara de laptopuri am cumparat si un aparat hematologie 5 diff nou, deoarece m-a lasat, am luat din China nou nout e OK dar nu stiu cat o merge ca personalul meu n-are grija de ele.

 La Rovinari laboratorul e mort, nu se mai duce nimeni din cauza mizeriei, tot materialul care intra in contact cu reactivii si probele e mizerabil nu mai ies analizele.

Personal ma zbat sa mentin un nivel rezonabil de curatenie, folosesc spalare cu ultrasunele, echipament construit personal custom pentru activitatea mea.

 

La noi la spital vine lumea mai mult pentru analize deorece alte servicii sunt limitate, un laborator cu mentenanta si curatenie externa e scump de tinut, si serviciile sunt fie scumpe fie limitate, din acest motiv vine destula lume, e mult de lucru si mu maifac fata cu curatenia mentenanta, si lucrul propriuzis.

 

Link to comment
Acum 28 minute, ionut120v a spus:

 am cumparat si un aparat hematologie 5 diff nou, deoarece m-a lasat, am luat din China nou nout e OK dar nu stiu cat o merge ca personalul meu n-are grija de ele.

 

Pai sculele dintr-un laborator de analize nu trebuiesc sa fie acreditate/omologate de ministerul sănătății? Adică un laborator de analize la care are acces populatia, poate folosi aparatura luata aiurea de pe ebay sau aliexpres ? Întreb și eu, poate ma apuc de o activitate noua, ca la noi totdeauna sunt aglomerate laboratoarele pt analize. As prelua o parte din cererea asta, ca este de unde.

Link to comment
Acum 27 minute, ionut120v a spus:

 

Personal ma zbat sa mentin un nivel rezonabil de curatenie, folosesc spalare cu ultrasunele, echipament construit personal custom pentru activitatea mea.

Eu cred ca in spitale sunt proceduri pt curatenie unde sunt specificate clar substantele, intervalele de timp si modul de aplicare. 

Acum 33 minute, ionut120v a spus:

 am cumparat si un aparat hematologie 5 diff 

E cumparat de pe Aliexpress? Banuiesc ca e omologat de MS, iar personalul a fost instruit pt folosirea lui.

Acum 37 minute, ionut120v a spus:

 

 La Rovinari laboratorul e mort, 

 

 

Banuiesc ca laboratoarele trebuie sa fie licentiate cumva. Adica trebuie sa indepluneasca un set minim de cerite legate de local, personal, aparatura.

Link to comment
Acum 1 minut, daniels a spus:

 

Banuiesc ca laboratoarele trebuie sa fie licentiate cumva. Adica trebuie sa indepluneasca un set minim de cerite legate de local, personal, aparatura.

Nu vrei sa știi cât ai de treaba pana vezi un laborator de analize autorizat pt funcționare. Am cunostiinta care conduce un astfel de laborator și am aflat câte ceva în sensul asta. E belea, dar poate n-o fi peste tot la fel.

Link to comment
Acum 28 minute, modoran a spus:

Tu esti directorul spitalului sau cum de spui "personalul meu" ?

Intr-un laborator de analize nu lucreaza doar medici si ci tehnicieni/laboranti (nu stiu care mai este titulatua acum). Deci el ca medic poate sa fie seful laboratorului sau minim medicul care pune stampila si semnatura pe buletinul de analize. 

 

Acum 11 minute, doru3160 a spus:

Pai sculele dintr-un laborator de analize nu trebuiesc sa fie acreditate/omologate de ministerul sănătății

Acreditarea/omologarea nu consta decat in a pune o semnatura si o stampila. Nu au cum verifica cei de la ministerul sanatatii daca un aparat este bun sau nu. Nu-i ca la multimetre unde masori niste etaloane si vezi abaterea. 

Cei din China pun aceeasi documentatie (calificare se numeste mai exact) la toate aparatele dintr-o gama. Daca le cumpara spitalul sau le cumpara o persoana fizica tot aceeasi filiera este, doar ca daca cumpara spitalul, cei de la minister pun parafa si semneaza ca primarii fara sa ceara nimic. 

Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Nu vrei sa știi cât ai de treaba pana vezi un laborator de analize autorizat pt funcționare. Am cunostiinta care conduce un astfel de laborator și am aflat câte ceva în sensul asta. E belea, dar poate n-o fi peste tot la fel.

Nu-i valabil pentru spitale sau policlinicile de stat! :57

Link to comment
Acum 21 minute, merck a spus:

Intr-un laborator de analize nu lucreaza doar medici si ci tehnicieni/laboranti (nu stiu care mai este titulatua acum). Deci el ca medic poate sa fie seful laboratorului sau minim medicul care pune stampila si semnatura pe buletinul de analize

Nu-i valabil pentru spitale sau policlinicile de stat! :57

Mai informeaza-te, ești în ceață. Eu când nu stăpânesc o tema, evit sa emit răspunsuri ce se vor corecte. Încearcă și tu sa faci la fel. Nu e o rușine sa nu le știi pe toate.

Link to comment×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines