Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

CJC-5000R distorsioneaza boxa subwoofer

Share

Recommended Posts

Acum 3 minute, validae a spus:

E normal, pe condensatori măsori în gol o tensiune de vârf, nu o medie ca la alternativ.De fapt, acea tensiune de vârf în gol ar fi de circa 16,9V dar când există un consum chiar redus, acea tensiune scade.

Nu ar trebui ca si la curent continuu sa fie egala tensiunea pe ambele brate?

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am intrerupt cablajul care vine spre pinul 1 de la preamplificare. Am conectat la pinul 1 de la TDA2030 printr-un condensator de 1uF si muzica se aude bine in difuzor(SW) 

Edited by twinvortex
completare

Urmăriți traseul SOUT din PT și vedeți dacă ajunge direct în tda 2030 sau trece pri operationalul de lângă el.

Ce integrat este lângă TD? posibil sa fie un filtru pentru SW și sa fie trăsnit.

Acum 42 minute, sonic11 a spus:

Urmăriți traseul SOUT di PT și vedeți dacă ajunge direct în tda 2030 sau trece pri apurationalul de lângă el.

Ce integrat este lângă tda? posibil sa fie un filtru pentru sw și sa fie trăsnit.

Trece prin 4558D JRC . Mai mult ca sigur este un filtru pentru sw . Am gasit asta la o cautare pe google:

https://circuitspedia.com/ic-4558-bass-circuit-subwoofer-bass-booster-circuit-diagram/

Am sa-l caut maine la magazin si il voi inlocui

Edited by twinvortex
completare

1 oră în urmă, twinvortex a spus:

Trece prin 4558D JRC . Mai mult ca sigur este un filtru pentru sw . Am gasit asta la o cautare pe google:

https://circuitspedia.com/ic-4558-bass-circuit-subwoofer-bass-booster-circuit-diagram/

Am sa-l caut maine la magazin si il voi inlocui

Se poate înlocui cu tl082, tl072, uA741, ne5532.....

Am gasit chiar 4558D JRC la magazin si l-am inlocuit pe cel vechi. Initial mi s-a parut ca se aude mai bine , dar cand am dat putin pe bas a aparut iar acel sunet suparator , acum parca putin mai ascutit. Pe sateliti se aude bine...ma gandesc sa conectez amplificatorul cu tda 2030 inaintea filtrelor, si sa pun eventual un filtru trece jos pasiv. Fara schema este dificil de lucrat. Va multumesc pentru tot ajutorul dat si revin cu noutati dupa ce modific.

verificați dacă jrc- ul este alimentat corect, ÷-15v banui.

Scoateți schema din jurul jrc, sunt câteva piese, încercați sa injectați semnal la întrarea jrc, este foarte posibil ca pt-ul sa fie defect.

Mai pote fi si ceva lipituri reci.

Mai simplu ar fi să ,,şunteze,, calea de sunet al PT-ului cu un condensator de 1-10uF între pinul de intrare şi cel de ieşire al semnalului de SW.Astfel scoate din cauză o defectare a PT-ului.Am găsit astfel de controllere de sunet defecte....

Din datele de catalog ale integratului PT2353 reiese ca acesta contine un filtru trece jos al carui frecventa de taiere este data de condensatorul C1 si C2 iar iesirea semnalului spre SW este la pin 16 (nivelul semnalului de iesire este controlat de butoanele de volum bass):

image.png.553734c5decdb88ca5ede6a9a9ea980c.png

Spui ca dupa acest integrat, inainte de intrarea in TDA2030, mai exista un amplificator operational 4558 care probabil este tot filtru trece jos. Pentru a vedea daca distorsiunea este data de PT sau 4558, sari peste cel din urma, intrerupi intrarea  si iesirea din 4558 si intercalezi un condensator pentru a lega pin 16 de intrarea in TDA.

PS:

Din poza placii ( pe ambele parti), am dedus ca 4558 nu este alimentat la tensiune dubla, ci doar la tensiune pozitiva, avand pinul 4 ( de alimentare ) la masa:

image.thumb.png.0912e4a113302dec4920248d9038f1dd.png

Nu stiu daca este si filtru sau doar amplificator, PT oricum taie semnalul la sub 300Hz la iesirea SW (pin 16)

Edited by sla