andreyi Posted January 17 Share Posted January 17 Salutare, Caut de ceva timp sa cumpar un strung de banc , in genul sp80, tos mn80 sau alt model, ceva pe care se pot prelucra filete (obligatoriu) din ce am mai gasit pe net multe sunt foarte scumpe, ruginite...sau chinezari cu rotile dintate din plastic... Daca are cineva un strungulet de vanzare poate lasa aici un mesaj. Multmesc Andrei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
draku Posted January 17 Share Posted January 17 Exista si strunguri chinezesti cu roti de metal. Cat despre calitate, depinde ce ai de gand sa faci cu strungul. Poate este este de preferat unul chinezesc nou, care cu ceva atentie se poate aduce la o stare ok, in locul unui sp/mn80 care are 30-40 de ani vechime si uzura corespunzatoare, de cele mai multe ori. Alt aspect este locul pe care il ocupa. Unul chinezesc se poate pune pe o masa, celalat are bancul lui care ocupa destul loc. https://eur.vevor.com/metal-lathe-c_10121/mini-metal-lathe-7-x12-metalworking-woodworking-gears-motorized-milling-2250rpm-p_010627214054?v_tag=ffd65b70-967d-11ed-a2b1-13e90620f641.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hrb Posted January 19 Share Posted January 19 Eu am un chinez ca in link-ul de mai sus (varianta 7X14, 550W). Rotile alea nu sunt chiar asa fragile cum s-ar crede. Eforturile sunt mici acolo. Daca vrei neaparat poti sa-i cumperi si un set de roti metalice. Daca vrei sa faci o activitate lucrativa cu el - uita. E doar de hobby, puterea este mica, adancimea de aschiere - la fel. Debitarea otelului este o aventura. La aluminiu sau alama merge multumitor. Reglat bine este un strung destul de ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
telefunken Posted January 19 Share Posted January 19 Acum 2 ore, yo9hrb a spus: Debitarea otelului este o aventura. La aluminiu sau alama merge multumitor. Strungul, ca strungul, dar cu motorul Stirling ce se mai aude? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hrb Posted January 19 Share Posted January 19 Nu mi-a iesit, frecari prea mari. Trebuie facut altfel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doru3160 Posted January 23 Share Posted January 23 La 19.01.2023 la 18:53, yo9hrb a spus: Daca vrei sa faci o activitate lucrativa cu el - uita. Nici cu MN80 nu faci activitate lucrativa. E gingas, prin definitie este de mecanica fina, nu tine la porcaluiala. Eu am varianta pe lagare, stiu ce zic. Daca nu-i dau gras la fiecare utilizare, te trezesti cu jocuri si nu mai e de mecanica fina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
draku Posted January 23 Share Posted January 23 Cineva care a lucrat la fabrica de ceasuri Arad pe SP80 spunea ca il ungea la fiecare 3 ore... Dar acolo functiona probabil continuu, in productie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doru3160 Posted January 24 Share Posted January 24 Da, probabil ritmul de lucru e altul intr-o intreprindere de profil. La mine merge din cand in cand, reprize de max 1...2 ore, dupa care se curata si asteapta alte reprize in alte zile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyi Posted January 25 Author Share Posted January 25 Si pana la urma ce recomandati, sau aveti ceva de vanzare ? Eu il voi folosi in regim hobby, nu vreau nici sa dau 7000 de lei pe unu nou ca nu am cum sa scot acei bani ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ion_Bumbu Posted January 25 Share Posted January 25 Din hobby nu se scot bani... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9hrb Posted January 26 Share Posted January 26 La cheltuieli tine cont si de scule si dispozitive. Nu-s tocmai ieftine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts