Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nacela blocata.


Postări Recomandate

 Va rog sa ma indrumati/ajutati  in urmatoarea problema:

O nacela, model Andromeda 150TJB, are bratul intins la maxim si pozitionat la orizontala. Nacela raspunde la comenzile hidraulice de inclinare/revenire a cabinei, insa nu raspunde la comanda de retragere brat si ridicare. Problema este ca pe spatiul unde este amplasata urmeaza sa fie depozitate material de constructii si trebuie mutata, insa nu  asa desfacuta. Nu raspunde la comenzile din cabina nacelei, iar pe partea de conexiuni sunt multe fire care au fost intrerupte. Rugamintea ar fi de a-mi da un sfat daca se poate retrage bratul manual –are o pompa hidraulica manuala sau ce s-ar putea face pentru remediere (desfacere racorduri hidraulice de la piston si impingere manuala).Nu am gasit un manual de utilizare, iar operatorul care a adus-o in starea actuala a plecat in strainatate. Daca mai sunt necesare detalii/foto le pot trimite prin mesageria private.  Va multumesc.

      

      

      

     https://imgur.com/a/xXu1okw

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Numai rezolvând problema panoului de comandă s-ar aduce în poziţie.Cred că o soluţie de avarie ar fi ridicarea la verticală a nacelei şi golirea uleiului doar din circuitul pistoanelor de extindere.Cu presiune scăzută, braţul s-ar strânge sub acţiunea propriei greutăţi.Dar ar fi o procedură murdară şi potenţial riscantă.Aş încerca tot repararea panoului.Dar cel care a extins braţul nu are telefon ? Ori a plecat la supărare şi a defectat intenţionat nacela ?

Link spre comentariu

La instalatia electrica/electronica s-au facut multe modificari. Pe modulul electronic se afla un alt modul inglobat in rasina. Despre modulul verde nu am gasit documentatie, iar releul montat in cutia din stanga inchide doar un contact de la un element hidraulic , gen electrovalva cu 3 cai. Solutia de ultima instanta cred ca este cea mentionata, dar nu stiu daca cilindrul nu este sub presiune si nu as vrea sa fac mai mult rau decat bine. Ma gandesc ca ii posibil sa mai fie ceva elemente de siguranta, supape de sens etc. Cel care a lucrat pe nacela sustine ca a lasat-o functionala.

https://imgur.com/a/RbxpPhEAMcTVRq.jpeg

 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut,

Am încercat și varianta de schimbare a turului cu returul, dar fără succes. Pompa hidraulica oprește motorul în momentul în care se manevrează maneta din distribuitor. Cel mai probabil, frecarea în cele doua brate extensibile este foarte mare.  Cred ca singura soluție este desfacerea racordurilor de la cilindri și ridicarea bratului cu o macara. 

Link spre comentariu
On 1/29/2023 at 9:46 AM, giliman66 said:

Am încercat și varianta de schimbare a turului cu returul, dar fără succes. Pompa hidraulica oprește motorul în momentul în care se manevrează maneta din distribuitor.

Normal, dacă sesizează (electric) o inversare de sens între comandă și execuție.

Sau dacă electrovalva de tur se deschide iar cea de retur, nu.

Și crește presiunea peste limita admisă.

Editat de string
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ar trebui să ai 4 electrovalve la un cilindru hidraulic bidirecțional. Două pentru extensie (tur+retur) două pentru revenire (tur+retur). Ca și în electronică la puntea ”H”.

image.png.90bca408fc4fb7d073c97a5396dcaa53.png

S1 și S4 activ e un sens, S2 și S3 activ e sensul invers. Dacă o electrovalvă (sau comanda ei) a cedat, atunci va merge pe un singur sens. Există și intercondiționări de protecție (să nu se deschidă S1 și S2 simultan sau S3 și S4 simultan, etc.), hidraulic vorbind.

Electric e invers, se închid ...

Editat de string
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări