Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema Technics GX SA-100


Recommended Posts

Va salut.

Am un Technics GX SA-100 stereo receiver. Cand comut pe radio, cu volumul la maxim se aude extrem de scazut volumul (parca ar fi la casti). Pe amplificare cd sau phono nu se aude nimic. Am descarcat manualul de service si am dezlipit rezistentele 601 si 602 la intrarea in partea de amplificare. Cand ating capatul liber al fiecarei rezistente, se aude bazait in boxe...deci amplifica.Am montat la loc rezistentele. Ma poate ajuta cineva sa rezolv problema?

Atasez manualul de service in pdf:

https://files.fm/u/wkbrrnv9g?ak=42f3c

 

Va multumesc

amplificare.jpg

image.jpeg

amplificator.jpg

Link to comment
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Faptul ca pe radio totusi se aude ceva, s-ar putea ca defectul sa nu fie sigur in circuitul comutator. Aparatul are mai multe circuite integrate amplificatoare pana la amplificatorul de putere, precum si circuite de muting.

Tensiunea de alimentarea de +/-15V care alimenteaza toate aceste integrate este OK?

Se poate verifica calea de semnal urmarind schema ( de la iesirea selectorului de intrari spre amplificatorul de putere), cel mai simplu cu un osciloscop, dar se poate si cu o casca telefonica ( impedanta mare) si un condensator.

Link to comment
Acum 13 minute, twinvortex a spus:

Mulțumesc pentru răspunsuri. Am sa incerc verificarea caii de  semnal in diverse puncte cu un amplificator separat la care sa pot controla volumul. Și am sa masor și tensiunile la fiecare circuit integrat . Revin cu răspunsuri.

Refa lipiturile de la tranzistorii care se afla pe radiatorul mare, eventual verifica-i.

Link to comment
Acum 59 minute, twinvortex a spus:

Am sa incerc verificarea caii de  semnal in diverse puncte cu un amplificator separat la care sa pot controla volumul.

Atentie, să nu faci vreun scurtcircuit intre pini cand scoți semnalul! Să folosești un cond nepolarizat cand conectezi cele două aparate. 

Edited by sla
Link to comment

Am verificat calea de semnal, iar la primul circuit integrat -TC9163N se pare ca este problema. Am masurat tensiunea la pinii 1 si 28 si am 14,5V si -14,5V. Semnalul intra la pinul 4 respectiv 25 (intrarea CD) sau pinul 2 respectiv 27 (preamplificat -intrarea phono), dar nu mai iese pe pinul 9 respectiv 20. Am montat un condensator de 47nF intre pinul 4 si pinul 9 si  semnalul se amplifica in boxa , potentiometrul de volum functioneaza corect. Am sa cumpar acest integrat si il inlocuiesc si revin cu rezultatul.

schema intrare1.jpg

intrare.jpg

integrat.jpg

Link to comment

Verifica BUS-ul de control sa nu fie blocat inainte de a comanda integratul. S-ar putea sa fie legate mai multe integrate la acel bus si defapt sa fie un altul defect si sa tina bus-ul blocat.

Eu am intilnit chestii de genul asta dar fiind integratul comutator asta are cel mai mare risc de defectare.

 

Edited by sesebe
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines