yo7but Posted January 8 Share Posted January 8 Buna seara, Doresc sa programez aceasta placa cu arduino ide dar nu o gasesc in lista placilor esp32. De unde o pot descaca sa o instalez in ide ? Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marele Savant Posted January 8 Share Posted January 8 nici T7 V1.7 nu-l ai? ar merita incercat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo7but Posted January 9 Author Share Posted January 9 Salut Emil, Ce am este T7 v1.3 si v1.4 mini32. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marele Savant Posted January 9 Share Posted January 9 Buna dimineata, da, incercati sa selectati un model apropiat, mie mi-a mers de citeva ori! dati doar ''verificare'' sa vedeti daca se compileaza sau ce eroare primiti! posibil sa gasiti ceva care sa se potriveasca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo7but Posted January 9 Author Share Posted January 9 Am incercat, nu merge. Mi se pare ceva ciudat : este un led albastru care pilpiie in continuu, placa este "vazuta" de calculator, este noua, din pacate nu am alta sa o schimb. Am vrut sa cumpar un noua dar pe la magazinele din YO vad ca nu mai au. N-am decit sa mai astept poate se intimpla vreo minune...hi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nico_2010 Posted January 10 Share Posted January 10 Poti incepe prin a citi asta: https://github.com/espressif/arduino-esp32/issues/2591 Si pinout-ul pentru placa: https://github.com/LilyGO/TTGO-T8-ESP32#t8-v17 Interfata USB to TTl este CH9102: http://www.wch-ic.com/products/CH9102.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antemir Posted January 10 Share Posted January 10 Selecteaza "ESP32 Dev Module" si incearca sa Upload un program. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merck Posted January 10 Share Posted January 10 Incearca sa selectezi si "ESP32 Wrover Module". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo7but Posted January 29 Author Share Posted January 29 Va salut, Revin cu aceasta problema, din pacate nu am revolvat-o. Intre timp am cumparat alta placa, am incercat toate propunerile trimise ( pentru care va multumesc), dar nu vrea. Atasez un fisier cu ultimele erori, cum spuneam nu ma prea pricep, poate cineva sa ma ajute ? Multumesc. erori.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo7but Posted January 29 Author Share Posted January 29 Atasez si fisierul sketch, poate ajuta.VFO_CTRL_V5.ino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antemir Posted January 29 Share Posted January 29 (edited) Eroarea "DRAM segment data does not fit" poate sa fie din cauza declararii in programul sursa a unei variabile foarte mari. Daca compilezi si faci upload la ceva simplu, este ok ? void setup(){} void loop(){} Sau posibil intradevar sa nu incapa in tipul de ESP32 selectat. Edited January 29 by antemir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted January 29 Share Posted January 29 La mine proiectul ala se compilează fără probleme, am ales plăcuța T7 v1.4 de la TTGO pentru ca nu aveam nimic mai nou. @yo7but presupun ca pachetele pentru ESP32 le ai de aici https://dl.espressif.com/dl/package_esp32_index.json si ca in dosarul cu fișierul sursa .ino ai hederele .h si tot ce mai e pe acolo. l.s: Se compilează si pentru "ESP32 Wrover Module". Nu prea am acum chef sa fac update la Arduino: 1.8.19, am mai avut surprize in trecut, dar poate are cineva versiune aia si poate testa. https://easyupload.io/6cd8o4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo7but Posted January 29 Author Share Posted January 29 Am facut aceleasi setari si eroarea se mentine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan Posted January 29 Share Posted January 29 @yo7but problema nu este de la versiune de Arduino ci de la versiunea pachetelor pentru esp32. Dați la "board manager" si încercați o versiune mai veche, daca acum aveți 2.0.6 încercați 2.0.3 sau mai jos. Asta cu update-urile la pseudo IDE, biblioteci ... nu mi-a plăcut niciodată la Arduino, pe lângă altele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antemir Posted January 29 Share Posted January 29 (edited) 1 hour ago, Stefan said: Se compilează si pentru "ESP32 Wrover Module". Nu prea am acum chef sa fac update la Arduino: 1.8.19, am mai avut surprize in trecut, dar poate are cineva versiune aia si poate testa. Am tot arduino V1.8.19 ca si @yo7but Si versiunea 2.0.6 la esp2 board. Si intradevar, da eroare la compilare. Si pe Board: Wrover si pe TTGO. Edited January 29 by antemir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts