Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suierat boiler Ariston


revox

Recommended Posts

Salut si sarbatori fericite. 
Am montat (cu instalator) un boiler ariston velis. Sa zic ca are 2 saptamani, dar de 2-3 zile am observat ceva ciudat. Camd dau drumul la apa calda timp de 3-4-5 secunde iese si ceva aer (fasaie). Mentionez ca se produce dupa ce sta boilerul ceva ore in ‘repaos’, gen 8-9-10 ore.
Mentionez ca s-a montat supapa de siguranta (si sens) si ceva anti (nu stiu ce) magnetic. Probabil pentru rugina ce vine pe tevi. Montate pe teava de apa rece, evident. Plus robineti si pe apa rece si pe calda.

Montarea s-a facut direct deasupra bateriei din cada cu cot + un T pe fiecare coloana (nu cred ca e important asta). 

Opinii legat de fasaitul ala? Apa e setata la 45 grade, nu opresc boilerul deloc. ‘Mesterul’ a aberat, in opinia mea, cu o explicatie. N-o zic, pt ca nu vreau sa influentez. Mersi 

Edited by revox
Link to comment
  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

O mică filmare de aproape cu fenomenul se poate ? Şi o poză cu instalaţia boilerului.

Să nu fie cauzat fenomenul de bateria chiuvetei.Aer nu prea are cum să vină pe ţeava de apă caldă decât dacă supapa de sens ,,nu ţine,, şi o parte din apa din boiler se duce înapoi în reţea din cauza presiunii interne.Cam improbabil la temperatura dată..

Link to comment

Din pacate nu sunt acasa.

Dar se aude zgomot si din boiler cand se elibereaza aerul respectiv. La modul ca se aude ca din boiler vine. Se manifesta ca si cum a fost oprita apa si vine cu ‘galme’ de aer.

 

later edit.

si se produce si la bateria de la cada, cat si la chiuveta. Robinetul de apa calda de la radet este oprit complet (teoretic).

Edited by revox
Link to comment

Eu văd două cauze ce pot da efectul.

Prima ar fi o calitate proastă a componentelor instalaţiei hidraulice, ai nişte ,,bavuri,, sau neregularităţi pe interiorul conductelor, care provoacă turbulenţe şi şuierat la trecerea apei.

A doua ar fi depunerea unei cruste de calcar pe rezistenţa de încălzire.Acea crustă se fisurează, iar apa rece ce vine în contact cu rezistenţa supraîncălzită provoacă vapori ce ies cu viteză prin fisura crustei.Acest efect e foarte periculos, poate duce la ,,explozia,, rezistenţei de încălzire.Am avut de-a face cu aşa ceva. Dar efectul apare numai după ceva timp şi la durităţi mari ale apei, exclus după foarte puţină utilizare, iar ,,şuieratul,, se aude mai mult când boilerul încălzeşte, nu numai când curge apa.

În acest caz eu cred că e un efect nepericulos, dat de turbulenţe ale apei.

Link to comment

Pai are 2 saptamani.. mi-e imposibil sa cred ca e calcar.

Sa inteleg ca in mod normal in situatia asta, nu e periculos nimic, nu?

 

Am retestat acum. Pe bateria de la cada se manifesta. Am incercat sa fac sa manifeste a 2-a oara defectul si nu s-a mai manifestat. Sa inchid apa calda si sa o redeschid dupa cateva secunde.

La bateria de la chiuveta nu am mai reusit sa manifest defectul asta..

 

Ma face cu capul situatia asta ca nu mai inteleg nimic. Am zis sa scap de radet si dau de altele..

 

Revin maine cu video sa vad daca maine reusesc sa refac faza cu apa care vine cu ‘galme’ de aer. Azi nu s-a mai manifestat. Fu doar faza cu zgomotul din boiler.

 

 

Mentionez ca pana azi am avut robinetul de din inainte de apometru la 50% deschis (coloana de apa rece). Poate era prea mica presiunea..? Ma seaca deja problema. :)

Edited by revox
Link to comment

Dacă ai împământare bună nu-i nici un pericol orice ar fi.

Robinenele cu bilă nu se țin în poziție intermediară;ori îl pui pe închis,ori pe deschis(dacă e cu bilă,cum sunt alea din poze).

Robinetul  nu regulează presiunea ci debitul.

 

Link to comment

Nu stiu cine l-a pus asa, azi am vazut investigand situatia..

Am luat schneider. Poza atasata. https://www.dedeman.ro/bucuresti7/intrerupator-automat-modular-diferential-schneider-electric-ez9d32616-4-5ka-1p-n-16a-30ma-curba-c/p/1055937

 

Plus ca este cu cablu pe direct (fara priza), cablu de 3x2.5mm.

 

Habarnist nu sunt, nici cu electrica, nici cu apa. Dar boiler nu am avut pana acum si imi cam da cu virgula.

3B61CC47-1D10-4558-A226-9A7B0D3A81E6.jpeg

Edited by revox
Link to comment
La 27.12.2022 la 22:39, validae a spus:

Aer nu prea are cum să vină pe ţeava de apă caldă decât dacă supapa de sens ,,nu ţine,, şi o parte din apa din boiler se duce înapoi în reţea din cauza presiunii interne.

Poate imi scapa mie, dar in poza aia a instalatiei, vede cineva o supapa de sens?  Mie imi pare ca e o supapa de siguranta pe circuitul apei reci si cam atat. Daca nu am observat bine, imi cer scuze pt interventie. 

 

La 27.12.2022 la 22:48, revox a spus:

https://ibb.co/JzHYcW3 

 

Cam asa arata.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines