Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema TDA2822m+ LM386


Recommended Posts

am nevoie sa fac un amplificator de aproximativ 1W alimentat de la baterie de 9v pe care sa am la intrare un filtru trece sus cu taiere pe la 450 hz. Am incercat sa folosesc un filtru pasiv dar nu sunt multumit de rezultatele obtinute asa ca m-am oprit asupra unui filtru activ de genul celui din atasament cu lm386 ca preamplificare si tda2822M ca amplificator(in bridge).Toate bune si frumoase pana cand am legat filtrul de amplificator. Separate cele 2 module functioneaza perfect dar daca le pun sa lucreze impreuna dezastru.....(maraie in toate felurile posibile) ce se poate face pt a le face sa functioneze? puteti sa-mi dati o alta varianta de high-pass care sa mearga cu tda-ul?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Raspunsul e in scheme, e o neadaptare de impedanta + o nefolosire de condensator separator pe calea de semnal intre filtru si amplif. Filtrul are impedanta de iesire in jur de 80k pe cind ampliful are 10k impedanta de intrare, filtrul va distorsiona din cauza sarcinii diferite care-i modifica si caracteristica de frecventa. Daca nu modifici filtrul pe alta impedanta, macar pune un cond de 1uf pe iesirea lui.O alta cale ar fi sa faci un filtru pasiv chiar pe intrarea amplifului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines