Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LCD Vobis


Recommended Posts

Are cineva idee cu cine se echivaleaza un monitor lcd Vobis TFT767 ?Are pe placa de baza proc. M6759 si alt ci MASCOT vp2 poate are cineva o schema ce cuprinde aceste CI-uri ?Monitorul are urmatoarele defecte : amesteca ,culorile iar unde trebuie sa apara simbolurile pentru reglaje dimensiuni apar tot felul de hieroglife .Are cineva idee unde ar fi defectul?

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Citat dintr-un alt topic tot de aici de pe elforum:Dupa toate descrierile cred ca defectul se afla in placa logica iar sansele de reusita sant extrem de reduse. Singurul defect usor reparabil de pe placa logica este: Imagine complet alba. DEFECT -siguranta de alimentare a placi logice. Mai sant cazuri in care pe partea verticala a display-ului (exista si acolo o placa ) si aceea placa face scurt cu partea metalica a display-ului. Remedierea se face prin fixare unor distantiere electroizolante (carton) in orificile existente acolo.In cazul tau e foarte posibil sa fie asa ceva. La aceste scurturi manifestarile sant foarte atipice depinde in ce zona se face scurtul

Link to comment

Ma refeream la cealalta placa, cea care e legata la display direct, iar la unele modele vei gasi paralel cu una din lateralele display-ului inca o placa acolo ziceam eu ca se produc de regula scurturi .cu partea metalica a display-ului.Mai ai ceva suruburi de scos pana sa ajungi acolo.Cred ca am facut o greseala de exprimare ,deci placa ce e legata la display prin acel cablu flexibil ce duce de la placa cu care tu ai atasat poza.

Link to comment

Sansele de a rezolva ceva sunt extrem de reduse.Defectele de genul acelor vizibile mai sus pe OSD (distorsionarea caracterelor din OSD) sunt de obicei cauzate de ceea ce tu numesti placa logica (placa de procesare a semnalului, numita uneori si placa A/D), se observa ca anumite caractere (Z, X) generate de sitemul OSD sunt in mod constant distorsionate, ori panelul in sine nu "stie" sa identifice, sa diferentieze caracterele intre ele si sa aleaga distorsionarea numai a unora ;-) . In ceea ce priveste distorsiunile generale de culoare, acestea pot fi cauzate atat de panel cat si de placa logica, insa faptul ca toate nuantele background-ului OSD-ului sunt redate nedistorsionat ar putea insemna ca sunt sanse mari ca panelul sa fie ok si problema sa fie localizata tot pe placa logica si asta ne-ar indemna sa ne gandim si la o eventuala legatura cu defectele de OSD, insa fara a putea fi siguri 100%. Pana la urma distorsiuni de culoare pot apare si dintr-un simplu defect al cablului LVDS, iar uneori se poate intampla ca un panel defect sa redea corect anumite culori (in special pe cele saturate, cum este de multe ori cazul celor OSD) si totusi sa aiba probleme in redarea gradientilor de culoare (nuantelor nesaturate).Cel putin din ceea ce pot vedea eu in foto, panelul Chi Mei respectiv, desi generatie mai veche, pare totusi a avea conexiuni standard (alimentarea la contactele din partea dreapta a conectorului sau, daca este privit ca in foto), ca si multe alte modele de paneluri TFT de 17", deci ar putea fi utilizat si cu alte sasie, sau eventual pentru a rezolva un alt monitor, deoarece acesta reprezinta componenta principala si cea mai mare parte din valoarea monitorului. De aceea, inainte de a interveni asupra panelului in sine, unde sansele de a rezolva ceva sunt minime dar cele de a strica ceva sunt maxime, intai afla exact unde este problema, respectiv afla exact daca panelul este ok sau nu. Daca panelul este defect, atunci probabil ca singura solutie va fi sa renunti la monitor. Poti eventual verifica panelul cu un alt sasiu compatibil (atentie si la conectorii BLU, nu se vede prea bine dar parca ar fi conectori/lampi cu doar 3 conexiuni). Sasiu nu este chiar usor de gasit, doar la un service dotat (unde oricum ar putea eventual sa verifice panelul).MASCOT s-ar gasi, dar numai MASCOT V si nu sunt absolut deloc sigur (ci din contra!) ca va fi fiind acelasi cu ce ai acolo, sansele sunt foarte reduse, iar inlocuirea lui "la intamplare" este exclusa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines