BlackMan Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Salutare tuturor, ma intereseaza sa achizitionez un amplificator sh dar bun, recunosc, nu ma pricep foarte bine( spre deloc ), va fi folosit in apartament pentru urmatoarele 8-10luni, apoi ma mut la casa, deci sa fie mai cu oua, ca boxe momentan am philips pe 4ohm cu 70w si max 110w made in holland, nu se mai intelege pe eticheta modelul, sunt foarte vechi, ceva de pe la un magnetofon daca am inteles bine sau ceva asemanator, ideea e ca o perioada pe aceastea as vrea sa le folosesc pana mai strang ceva bani de boxe mai bune, si m-as orienta catre ceva pe 8 ohm, am inteles ca ar fi mai bune .. ca aplificator am primit ceva recomandari pt Denon DRA-700AE DAB (500lei) si Yamaha AX 550 (440lei). As fi interesat de un amplificator stereo, cu iesire de 80/100w per canal, bugetul ar fi de 500lei, se va asculta muzica de la pc/telefon/tv deocamdata, nu stiu daca ma va prinde microbul pentru a investii intr-o linie, ramane de vazut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonic11 Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 Asta tine in special de perceptia fiecaruia, sunt multe amplificatoare bune si destul de ieftine. Daca nu esti picat in plasa audiofiliei poti incerca si Grundig, Luxman, Philips, Technics.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackMan Posted December 11, 2022 Author Share Posted December 11, 2022 Exclus, nu sunt atat de pretentios :)), din cat m am piriceput eu ma oprisem la cele doua modele pe care le am si gasit pe olx la vanzare, recomandarile ma intereseaza sa fie complete, sa stiu ce sa caut direct nefiind atat de documentat si priceput.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Усилитель Posted December 11, 2022 Share Posted December 11, 2022 In loc de wattaj, ar trebui tras spre calitate..... Mai ales ca : "au crescut amenzile pentru cei care dau muzica tare, fac petreceri gălăgioase sau se ceartă și își deranjează vecinii. Polițiștii îi pot sancționa cu până la 6000 de lei. Iar dacă recidivează vor fi obligați să facă muncă în folosul comunității. Zgomotul bormașinii care răsună în bloc la ore nepotrivite îi poate aduce o amendă uriașă meșterului profesionist sau de ocazie care tulbură liniștea vecinilor. Sancțiunea poate ajunge până la 1000 de lei. La fel și pentru cei care strigă, se ceartă sau organizează petreceri gălăgioase" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackMan Posted December 12, 2022 Author Share Posted December 12, 2022 Nu am intrat pe acest forum pentru recomandari de genu, sunt la zi cu legile, fac parte din viata mea de zi cu zi, multumesc! Astept recomandari avizate pentru cerintele mele, multumesc tuturor pentru intelegere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shambala Posted December 12, 2022 Share Posted December 12, 2022 In primul rand sa nu va faceti probleme ca ascultati de pe pc, toti facem asta. Poate unii folosesc o placa de sunet mai buna sau un dac extern, dar pc-ul ramane o sursa de muzica importanta (si deocamdata neinlocuibila). Legat de amplificator, daca doriti putere bruta, alegerea indicata ar fi un amplificator de sonorizare - un pro. Gasiti destule in bugetul alocat si absolut sigur va putea conduce orice boxe, oricat de dificile. Daca optati spre auditii de calitate mai inalta si doriti sa aveti disponibila o putere mai mare (si o rezerva de putere), va trebui sa dublati sau sa triplati bugetul - cel putin. Yamaha AX-900, Pioneer A-757, Onkyo 8780 sau 8870, Harman Kardon HK 6800/6850/6900/6950 - adica amplificatoare de minim 100-120W/8ohmi, care au toate cate minim 8 tranzistori finali (cate 2 in paralel). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_2004 Posted December 13, 2022 Share Posted December 13, 2022 Vă salut! Un amplificator foarte bun la 80-100 de watti pe canal e vreo 400-500 de euro. Dvs. vreți ceva entry level la banii ăia... Exact cum a spus și Shambala mai sus un pic plus Onkyo 8670 (care ar fi mai apropiat de bugetul dvs. un pic) dar cam trebuiesc făcute... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts