Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare amplificator


Recommended Posts

Salutare tuturor, ma intereseaza sa achizitionez un amplificator sh dar bun, recunosc, nu ma pricep foarte bine( spre deloc ), va fi folosit in apartament pentru urmatoarele 8-10luni, apoi ma mut la casa, deci sa fie mai cu oua, ca boxe momentan am philips pe 4ohm cu 70w si max 110w made in holland, nu se mai intelege pe eticheta modelul, sunt foarte vechi, ceva de pe la un magnetofon daca am inteles bine sau ceva asemanator, ideea e ca o perioada pe aceastea as vrea sa le folosesc pana mai strang ceva bani de boxe mai bune, si m-as orienta catre ceva pe 8 ohm, am inteles ca ar fi mai bune ..  ca  aplificator am primit ceva recomandari pt Denon DRA-700AE DAB (500lei) si Yamaha AX 550 (440lei). As fi interesat de un amplificator stereo, cu iesire de 80/100w per canal, bugetul ar fi de 500lei, se va asculta muzica de la pc/telefon/tv deocamdata, nu stiu daca ma va prinde microbul pentru a investii intr-o linie, ramane de vazut. 

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In loc de wattaj, ar trebui tras spre calitate..... Mai ales ca :

 

 

"au crescut amenzile pentru cei care dau muzica tare, fac petreceri gălăgioase sau se ceartă și își deranjează vecinii. Polițiștii îi pot sancționa cu până la 6000 de lei. Iar dacă recidivează vor fi obligați să facă muncă în folosul comunității.

Zgomotul bormașinii care răsună în bloc la ore nepotrivite îi poate aduce o amendă uriașă meșterului profesionist sau de ocazie care tulbură liniștea vecinilor. Sancțiunea poate ajunge până la 1000 de lei. La fel și pentru cei care strigă, se ceartă sau organizează petreceri gălăgioase"

Link to comment

In primul rand sa nu va faceti probleme ca ascultati de pe pc, toti  facem asta.  Poate unii folosesc o placa de sunet mai buna sau un dac extern, dar pc-ul ramane o sursa de muzica importanta (si deocamdata neinlocuibila).

Legat de amplificator, daca doriti putere bruta, alegerea indicata ar fi un amplificator de sonorizare - un pro.

Gasiti destule in bugetul alocat si absolut sigur va putea conduce orice boxe, oricat de dificile.

Daca optati spre auditii de calitate mai inalta si doriti sa aveti disponibila o putere mai mare (si o rezerva de putere), va trebui sa dublati sau sa triplati bugetul - cel putin.

Yamaha AX-900, Pioneer A-757, Onkyo 8780 sau 8870, Harman Kardon HK 6800/6850/6900/6950 -  adica amplificatoare de minim 100-120W/8ohmi, care au toate cate minim 8 tranzistori finali (cate 2 in paralel).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines