Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop packard bell easynote lj65 problema lumina display


ionutz2013

Recommended Posts

Salutare! Sa zic pe scurt am un laptop packard bell lj65 care nu functioneaza lumina la display. Imaginea se vede daca ma uit cu o lanterna. Am scos displayu de pe un alt laptop hp care functioneaza si l-am pus pe acest packard bell care nu se aprinde. Displayu de la packard bell pus pe hp functioneaza lumina. Ce as putea sa fac la el sa se aprinda? Am facut niste masuratori si am gasit niste tranzistori cu scurt intre emiter si baza dar cand ii dau jos si masor scurtu persista pe placa. Unde as gasi o schema sau o solutie pt el? Pe net nu gasesc mai nimic

20221210_200551.jpg

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut!

Trebuie sa faci câteva măsurători.

1. Verifică buna conectare a panglicii display la conectori.

2. Verifica 19V la conectorul pentru display de la placa de bază cu ecranul conectat.

a.) Dacă nu este prezent. Deconectează cablul de la display și mai măsoară încă data. Dacă și așa lipsește, are trebui sa cauți în circuitul plăcii de bază unde este problema. Sper sa scapi doar cu înlocuirea unei siguranțe.

b.) Dacă după ce ai scos cablul de display ai 19V, posibil display-ul sau pangliga.

 

La fel se fac măsurător și se verifică circuitul electronic.

 

Dacă nu ai aparat de măsură, letcon, etc.

Rămâi doar la punctul 1, pentru restul, apelează la cineva cu experiență.

Edited by Pityu
Link to comment

Sper că nu ai dat din greşeală reglajul luminozităţii la minimum, se poate face uzual printr-o combinaţie de taste, dar în funcţie de sistemul de operare, poţi regla lumina şi din mouse.

Eu am păţit de vreo două ori să vreau să reglez sunetul, dar în schimb am oprit complet iluminatul, doar punând mausul unde nu trebuia, adică pe simbolul bateriei.Menţionez că eu folosesc Linux pe acest laptop, pe Windows probabil opirea completă a iluminării nu se poate face astfel.

Prima dată am zis că ,,gata, mi s-au dus ledurile,, laptopul având vreo cinci ani, dar când am încercat combinaţia Fn+ Săgeata dreapta s-a aprins.....ce uşurare.

Link to comment

daca are video on board ,,deci cipset video lipit pe placa de baza,,  sau placa video dedicata ,,placa video ce poate fi scoasa,atunci cred ca acolo e buba,am intalnit de mai multe ori ca cipsetul video sa nu dea comanda invertorului led,in unele cazuri e deajuns sa presezi pe radiaotorul cipului video,si sa pornesti in timp ce tii apasat si se lumineaza normal,in alte cazuri pentru diagnostic putin aer cald pe cipsetul video,de test,daca nu va pricepeti cu aerul cald ,apelati la un service ceva,sa va faca reball la video,doar incalzit nu tine,un reball nu prea merita deoarece cost,si laptopul e cam vechi

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines