Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare UPS Legrand WHAD 6000


Recommended Posts

Salut, detin ups-ul din titlu si as vrea sa va cer o parere in privinta bateriilor, practic functioneaza cu 16 baterii de 12v 7.2Ah plumb-acid in serie. Intrebarea ar fii urmatoarea, se poate trece la baterii litiu ion?? 

Nu as vrea sa modific carcasa pentru baterii plumb-acid de capacitate mai mare, spatiul din interiorul carcasei fiind destul de generos in cazul bateriilor li-ion. 

Va multumesc! 

Edited by manaila dorin
Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

În principiu da, dar faţă de cei cu Pb, acumulatorii pe bază de Litiu au nevoie de decuplarea precisă a tensiunii de încărcare la atingerea a circa 4,2V per element.Dacă nu se respectă asta, fie presiunea internă cauzează întreruperea ireversibilă a elementului, fie pot chiar exploda.Acumulatorii cu Pb se menţin uzual la o tensiune ceva mai mică decât cea de ,,fierbere,, şi suportă în general supraîncărcări scurte.

Link to comment

Ok, multumesc. Nu ar fii problema cei 4,2v pe baterie, as putera folosi ceva BMS-uri, problema mea mare este tensiunea de 200v la terminalele bateriilor. Pot folosi baterii li-ion de 48v la 30Ah ( doar un exemplu) puse in serie ? 

P.S Cred ca dau foc casei :)))

Edited by manaila dorin
Link to comment
Acum 5 ore, Marian a spus:

Teoretic sigur e posibil, practic investitia este mare, acumulatori buni pe Litiu sunt scumpi, deci decizia tine mai mult de aspectul financiar, daca merita.

 

Eu am mai multe ups-uri modificate care merg de ceva vreme cu baterii li-ion, dar cum spune si Marian tine si de costuri.

Am folosit celule recuperate si testate la sange ca sa am certitidinea ca nu vor fi probleme.

Link to comment

Daca vrei sa treci pe litiu cei mai potriviti sunt acumulatorii lifepo4. Genul asta de acumulatori sunt des folositi in sistemele fotovoltaice offgrid si la rulote.

Au o chimie mai stabila, de acea riscul de incediu este mai mic si au un numar de incarcari mai mare decat al celor li-ion.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines