Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu suna inaltele cum ar trebui Ajutor!


porman

Recommended Posts

Buna am construit o pereche de difuri pe 2 cai Inaltele sunt Drivere de la Blue Tech iar de bas EW 1501 tot Blue Tech. Ca filtre am pus nu stiu cum sa numesc dar are 4rezistente mari de 20W si are si bec. astea mi lau recomandat de la Kon din cluj. Problema este ca nu reproduce inaltele cum ar trebui parerea mea, va rog citeva pareri sau sfaturi in legatura asta.Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

desfa tweeterul si alimenteaza-l separat printr-un circuit serie cu un condensator de 2,2-1,5 uF si baga semnal pe el la putere mica, asa iti vei da seama daca il vei putea folosi sau nu

Comfirm.Asa ar trebui sa scapi si de media metalica,si vei putea auzi si daca urca.Incearca cu niste muzica cu cinele,inregistrari bune ceva.Daca nu auzi inalta subtire,extinsa si clara nu ai ce sa le faci.Altele.
Link to comment

Driverele Sunt DR126 8 ohmi filtrele nu stiu ce cod au dar le desfac si ma uit Am vazut la oferta de la BBrom ca aceste drivere reda frecventele pina la 18 Khz oare asta sa fie buba? Sau sa fie din filtre? dar nu imi dau seama. Asa cu condensatorul separat numai driverul dupa mine suna fain deci ar fi bun dar cind este pus in incinta si e Hornul montat pe el numai are aceleasi calitati. Sa fie hornul de vina nu as crede.

Link to comment

porman cred ca tu nu ai atenuata banda de frecvente medii, lucru care poate fi cauza acelei atenuari pe care o percepi pe inalte.In lagetura cu cei 18 kHz, crede-ma ca 99% din mp3-uri si posturi de radio nu trec de 16 kHz. Restul materialului audio trece peste 16 kHz, cum ar fi Cd-ul spre exemplu si alte surse mai de incredere.

Link to comment

Vreau sav va intreb daca e de vina hornul, ce se poate face? Driverele leam legat inapoi pe filtru ca sa nu le scurtez viata lor cu un banal condensator. Ma-m mai gindit sa pun eventual un tweeter piezo paralel cu driverul ce spuneti se poate sau nu? Sau sa schot driverul si sa-l las pe piezo?

Link to comment

Incearca o retea RC inainte de filtrul driverului.1,5-2,2uF si un pot. bobinat de putere >15ohmi(minim 20w).Probe si auditii.Trebuie sa mearga.O varianta cel putin la fel de buna ar presupune modifocari ale filtrului original,ori mutarea putin mai sus a Ft ori un LR,care suna mai bine pe goarne.Dar asta presupune ceva calcule,masuratori.Oricum,boxe de auditii e greu sa obtii,macar sa poti sa te folosesti de ele la ce au fost facute..Sper ca nu cu gandul asta le-ai achizitionat.Destinatia lor e cu totul alta.Bafta.

Link to comment

Inainte de filtru(deci ramane si el) pe firul de plus care merge in filtrul de inalte,pui un cond in paralel cu pot. ala,apoi modulul asta vine in serie pe plus(intreupi firul sau vezi si tu).Rolul lui e sa reduca mai mult media din driver,sunetul metalic(spl-ul pe media-inalta,zona unde amplifica goarna).Astfel dai o mica 'gaura',atenuare din pot. si cu gainul dat de trompeta se poate obtine un domeniu mai liniar.Daca dai cu wwww in ele ,sa pui cu macar 100v condu(si neaparat mkt,mkt,nu bipolar sau polarizat,la fel si pot. sa fie mai de putere,undeva apropiat de puterea driverului,ca el 'retine ' media si poate sa se arda).Pe inteles,condu lasa sa treaca inalta subtire neatenuata,iar din pot. se regelaza atenuarea restului, ce nu trece prin cond.De-aia am zis sa incerci diverse valori pana iese dupa gust.

Daca tot nu iese atunci:

driverele alea sunt varza, nu o sa se auda bine niciodata, incearca comp34 ca sunt mult mai bune

:toimonster: .Exista si posibilitatea ca 'filtrele' care sunt in ele sa fie 'universale' :weedman:
Link to comment

Am hotarit sa le schimb driverele astea de care sa nu mai aud de ele ca sunt de proasta calitate, cu piezo care au performanta net superior adica inaltele sunt inalte si nu un sunet metalic inecat. multumesc mult celor care au avut buna intentie de a ma ajuta cu aceasta problema. Cu stima si respect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines