Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de echilibrat roti


Toni Marginean
 Share

Recommended Posts

Are un prieten o asemenea masina, model CEMB C61 si la o pornire a batut siguranta din panou. Am masurat tot si nu am gasit nimic in scurt. Am repornit masina si motorul merge incontinuu. Are doua placi: una de forta unde nimic nu este defect si placa de comenzi. Placa de comenzi, de asemenea nu are un defect evident, apar pe display comenzile de baza dar in afara ca merge motorul nu executa nici o comanda. Banuiesc ca s-a alterat softul. Daca cineva a avut de-a face cu asa ceva rog sprijin!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Placa aia de forţă nu e cumva cu triac pe comanda motorului ? Vedeţi să nu fie ,,semibulit,, că altfel nu pot să zic.Adică ,,dă bine,, la măsurătoare, dar străpunge în funcţionare.La fel şi tranzistorii pot păţi. Am găsit recent la un mixer profesional american un exemplar care mi-a mâncat ore de nervi.Avea un regulator cu triac, iar triacul chiar regla ceva, dar de la o anumită turaţie destul de mare spre maxim.Doar schimbându-l cu alt triac am reuşit să-l rezolv.Măsurat şi pe placă şi dat jos, triacul cu pricina nu dădea scurt.Dar când era alimentat ceva se petrecea cu el...

Link to comment
Share on other sites

Verificati releele si comanda acestora...de obicei este realizata cu un tranzistor. Verificati  sa nu fi ramas releul cu contactele lipite cand s-a realizat scurtul.

Motorul este in DC...verificati si diodele de putere din jurul releelor...sa nu fi intrat vreuna in scurt. Franarea motorului dupa efectuarea ciclului de echilibrare se realizeaza prin inversarea polaritatii cu ajutorul releelor.  Vedeti ca aveti si un condensator acolo de 15uf-20uF/400V. Verificati-l si pe acela.

Softul nu s-a alterat....toata treaba este la placuta de alimentare.

Edited by mac01
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines