Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amp auto , nu vrea sa porneaca sursa


Recommended Posts

am o amplificare auto , o chestie mare tare pe car scrie car fi de 4 X 250W , sursa e separata de amplificare , amplificarea e in 4 canale , e un model mai vechi cu filtre active pe slot ... problema e ca nu vrea sa porneasca sursa care e facuta cu 8 x irfz34n si sunt comandati cu 555(placuta vericala pe placa) ( prima oara cand vad 555 in smps)nu vrea sa porneasca , mosfeti sunt buni , diodele de redresare bune , ic'u se alimenteza , tranzistori de atac la mosi (c1027) buni , diode , diverse bune osciloscopul nu-l am la mine (in camin ) si am incercat cu aparatul de masura pe functia hz 2k sau 20k sa vad daca e ceva pe iesirea(pin 3) din 555 sau pe porti la mosi .. si nu indica nimic .. sugestii ... ?? help n-am lucrat cu 555 niciodata ..

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

OFFTOPIC CLASIC 1000 nu are 4 canale si nu este facuta cu 555 .ONTOPIC Icearca sa scoti sau sa decuplezi finalii care sunt principalii consumatori presupunand ca este ceva in neregula cu etajul final .Logica este ca pe langa 555 sunt niste tranzistoare care il face sa nu mai oscileze in cazul in care este ceva defet in et final .1 decupleaza (sau scoate) tranzistorii din et final 2 masoara alimetare + oscilatii 555 eventual FET3 scoate tranzistorii tip BC de langa 555 si vezi daca merge

Link to comment

555 e pe o placuta separata , verticala , pe ea sunt 2 trans mici , si 2 mai mari care sunt driveri la mosfeti ... , am alim placuta separat de placa si nu misca am sa scot tranz aia mici sa vad ce zice .., are cineva o schema cu asa ceva ? eu nu am gasit .. daca integratu lucreaza cam ce ar trebui sa gasesc(tensiune /frecventa) in pinul 3 de iesire , eventual in iesirile de dupa prefinali ... ?

Link to comment

OFFTOPIC:Sunt 2 variante de CLASIC 1000.Cu un tor si cu doua toruri.Cea cu un tor e facuta cu 555(varianta mai veche pe care am avut-o) si nu are protectie, iar cea cu doua toruri are controler 494 .Da are 2 canale ,nu am fost atent la ce a scris. Parerea mea e ca tot de la controler e sau piesele din circuitul sau.Nu e de la traf ca iti ardeau irfz-urile instantaneu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines