Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme Denon AVR-1312


Postări Recomandate

Buna ziua! Am un amplificator Denon AVR-1312 care nu imi porneste si imediat dupa cateva secunde imi intra in stby si clipeste ledul rosu. Am verificat toate tensiunile la pornire si  sunt ok , am verificat toti finalii in mod dioda si sunt ok fara scurturi sau altceva, am verificat o multime de tranzistori resistori  de pe placa de amplificare dar nu pare a fi probleme. Am incercat si cu resetari dar nimic, aceeasi problema. Poate s-a mai comfruntat cineva cu acesta problema la aceste amplificatoare si poate ma poate undruma ,unde si  ce sa mai verific. Multumesc!

Editat de electronistu89
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 33 minute, electronistu89 a spus:

Am un amplificator Denon AVR-1312 care nu imi porneste si imediat dupa cateva secunde imi intra in stby si clipeste ledul rosu. Am verificat toate tensiunile la pornire si  sunt ok

Nu inteleg, porneste si dupa cateva secunde intra in st-by sau nu porneste deloc (nu este alimentat traful mare)?

Care tensiuni au fost verificate la pornire, tensiunea de 5V data de sursa de st-by?

Pe placa de baza, la cupla BN9B, pin 1 ( PROTECTION) se poate vedea daca aparatul a primit un semnal de protectie: daca la acest pin ( cand aparatul este pornit, adica alimentat prin traful mare) tensiunea este aproape de zero (nivel JOS), aparatul este in protectie. Aceasta poate avea una din 4 cauze: DC OFFSET la iesire, supracurent la finali, supratemperatura sau o sursa de tensiune defecta. Daca se constata ca aparatul este in protectie prin semnalul de la pin 1, trebuie gasit care din cele 4 cauze posibile a dus la aceasta.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, electronistu89 a spus:

 pe pinul protect am 574 milivolti cand incerc sa pornesc amplificatorul si scade la 556 milivolticand se inchide dupa cateva secunde.

Inseamna ca exista semnal de protectie iar acei 0.55V reprezinta tensiunea care pica pe dioda D426:

image.thumb.png.cca44e49df532d2007cc844e052586e0.png

 

Pentru a vedea care circuit actioneaza protectia ar fi necesar sa se masoare in punctele 1-4 notate de mine pe schema de mai sus, in 1 si 2 vezi daca ai DS OFFSET, in 4 vezi daca ai supracurent iar in 3 daca ai probleme cu alimentarea.

  Mai e si protectia termica:

 

image.thumb.png.e59c56d5c6cd734daba93a8b7ec6cf52.png

Aceasta se verifica masurand in punctul 5: daca se dechide termoprotectorul TH41, apare tensiune pozitiva in baza lui Q401, acesta se satureaza si pune la masa catodul diodei D426, respectiv nivel jos la pin 1 PROTECTION

Link spre comentariu
Acum 5 minute, electronistu89 a spus:

1. in jur de 9v

2. -7 , 2, 3  , fluctueaza voltajul la pornire

3. scade spre zero si merge spre minus

4. 59.33v

5. 7.4 milivolti

Din aceste măsurători eu zic ca problema e la pct 1, adică exista dc offset la unul din canalele frontale. Trebuie măsurat direct pe ieșirea fiecăruia. Finalii nu sunt arsi, dar exista un dezechilibru acolo. 

Link spre comentariu

Găsești manualul de service pe net, verifici piesele acelui canal, faci măsurători și sigur il rezolvi. Succes!

 

Vad ca schema amplificatorului de putere este simpla:

image.thumb.png.ffd12d866b77f613ea8445bd4d501e3c.png

 

Eu as inlocui perechea de tranzistoare de la etajul diferential de la intrare si as verifica toate condensatoarele electrolitice.

Editat de sla
Link spre comentariu
Acum 1 oră, electronistu89 a spus:

Maine dimineata o sa dau jos toti condensatorii si tranzistorii de pe canalul respectiv si o sa-i verific pe tester, eventual o sa schimb si acei tranzistori. Am descarcat deja si service manualul! Multumesc pentru ajutor! Revin cu detalii.

Nu schimbati decat ce este defect.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Problema remediata prin inlocuirea tranzistorilor KTA1268BL si KTC3200GR(am gasit acelas model). Atentie KTA1268BL si KTC3200GR pot arata ok pe tester sau pe aparatul de masura in modul dioda, dar functioneaza defectuos, de aici apar si problemele cu protectia, te poate duce in eroare! Las asta aici , poate mai intampina cineva probleme asemanatoare. Multumesc pentru ajutorul acordat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări